فهرست محتوا
هوش تجاری چیست؟
با مجله کسب و کار نرم افزار پارس ویتایگر همگام شوید.
همانگونه که در مقاله های قبلی نیز بصورت مفصل بیان گردید، هوش تجاری ( Business Intelligence ) یک اصطلاح کلی می باشد و به تعداد زیادی نرم افزار اشاره می کند که برای تحلیل داده های خام یک سازمان استفاده می شوند. بطور کلی، هوش تجاری به مجموعه ای از فعالیت های مرتبط با سازمان جهت ذخیره سازی داده ها، پردازش تحلیلی آنلاین، پاسخ گویی به سوالات و ایجاد گزارش ها اطلاق می شود.
باید توجه داشت که مراحل کنترل و نظارت در زمان مدیریت کسب و کار بسیار مهم می باشند زیرا با گسترش کسب و کارها، اهمیت هوش تجاری نیز افزایش می یابد. شرکت هایی که از هوش تجاری برای ارتقاء تصمیم گیری استفاده می کنند، هزینه های خود را کاهش داده و فرصت های تجاری جدیدی را شناسایی می کنند. بسیار واضح است که کاربرد هوش تجاری فراتر از فرایند ایجاد گزارش برای شرکت ها و حتی بیشتر از مجموعه ابزارهایی است که برای جمع آوری داده ها در سیستم های سازمانی استفاده می شوند.
پنج روش استفاده نرم افزار CRM از هوش تجاری
پیاده سازی نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ( CRM ) در هر مجموعه، می تواند مزیت های بسیاری برای آن داشته باشد. از جمله این مزایای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهبود سرویس دهی به مشتریان
- افزایش رضایت مشتری و در نتیجه افزایش مشتریان وفادار
- افزایش فروش
- توسعه ی کسب و کار
- در دسترس بودن اطلاعات مشتریان
- بازاریابی موثر ترمحصولات و خدمات
- بازاریابی هوشمندانه تر
- مدیریت مشتریان جدید
- کاهش هزینه های بازاریابی
در واقع نرم افزارCRM امور مربوط به فروش و بازاریابی یک مجموعه را سامان دهی می کند و بدین ترتیب کارمندان از وقت و انرژی خود بسیار هوشمندانه تر استفاده می کنند. این فرایند همان ” هوش CRM ” می باشد.
در ادامه، ۵ روش کاربردی جهت حفظ کیفیت بالای فعالیت های کسب و کار با استفاده از نرم افزارCRM بیان شده است:
پیش بینی فروش:
در ابتدا لازم است به چند سوال ساده پاسخ دهید.
- درآمد بالقوه کسب و کار شما در فواصل زمانی مشخص چگونه می باشد؟
- کدام یک از فرصت ها را تیم فروش شما در نرم افزار CRM ثبت کرده اند؟
- جهت بسته شدن فرصت های فروش، تیم فروش شما باید بر روی کدامیک از قسمت ها تمرکز بیشتری داشته باشد؟
با پاسخ به این سوالات و استفاده از داده های بدست آمده، کسب و کار شما می تواند احتیاجات درآمد و موجودی بالقوه را دقیقاً پیش بینی کرده و آماده رویارویی با مشکلات زنجیره تامین شود.
در حقیقت اولین درسی که در مورد کسب و کار یاد گرفته ام این است که ترازنامه و صورت درآمد خیالی می باشد و گردش وجه نقد واقعی می باشد.
کریس چاکولا، مدیر باشگاه رشد
وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار
مشتریان بسیار با ارزش خود را پیدا کنید
در هر کسب و کار مشتریانی وجود دارد که هزینه نگهداری آنها برابر با هزینه ایجادشان می باشد. نرم افزار CRM به شما این امکان را می دهد تا مشاهده نمایید، کدام یک از مشتریان سازمان شما مشکلات بیشتری دارند، کدام یک به پشتیبانی بیشتری احتیاج دارند و در نهایت کدام یک از آنها کمترین میزان بازگشت به شرکت شما را دارند. با داشتن این داده ها می توانید تصمیمات راهبردی زیر را اتخاذ کنید:
- کدام یک از مشتریان به مشاوره مدیر بخش حسابداری برای حل مشکل احتیاج دارند
- کدام یک از مشتریان باید هزینه بیشتری برای خرید محصولات و خدمات بپردازند
- کدام یک از مشتریان باید به خرید بیشتر تشویق شوند
- به کدام یک از مشتریان باید خدماتی پیشنهاد کنید که بهای تمام شده ارزانتری برای شما دارند.
شما باید بر روی مشتریان خوب متمرکز شوید و سعی کنید کیفیت آنها را ارتقاء دهید نه اینکه تنها بخواهید از شر مشتریان بد خلاص شوید. شرکت ها باید راه های ارزانتری برای حفظ مشتریان کم ارزش استفاده کنند [ اما نباید آنها را فراموش کنند] زیرا آنها در مورد تفاوت شما با رقبایتان گیج شده اند ولی این شانس وجود دارد که روزی آنها به مشتریان خوب شما تبدیل شوند.
جاگموهان راجو، استاد بازاریابی وارتون
نظارت بر عملکرد کارمندان بخش فروش
تحلیل نرم افزار CRM به کسب و کار شما این امکان را می دهد تا مشاهده نمایید که کدام یک از کارمندان فروش:
- پیش فاکتورهای بیشتری ایجاد کرده اند
- سفارش های بیشتری بسته اند
- سفارش هایی با بالاترین ارزش ایجاد کرده اند
با استفاده از هوش تجاری، می توانید:
- تصمیم بگیرید که کدام یک از کارمندان شما به منابع بیشتری برای ارتقای کارایی خود نیاز دارند
- روش های فروش کارآمدی که می توانند با سایر اعضای تیم به اشتراک گذاشته شود را شناسایی کنید
- تصمیم بگیرید که کدام یک از اعضای تیم برای پیشرفت به پشتیبانی بیشتری احتیاج دارد
- جهت کاهش نیاز به مداخله دستی، وظائف مشترک فروش را خودکار نمایید
تحقیقات اخیر دانشکده مدیریت دانشگاه هاروارد نشان می دهد:
بطور متوسط، هزینه های فروش و بازاریابی ۱۵ تا ۳۵ درصد کل هزینه های شرکت را در بر می گیرد. در نتیجه تلاش برای خودکارسازی جهت افزایش میزان فروش کاملا ضروری می باشد. در تحقیق انجام شده، فرایند فروش به دلیل فناوری پیشرفته CRM از ۱۰ درصد تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشت.
بهبود مسائل عملیاتی قابل تکرار
استفاده از نرم افزار CRM به کسب و کار شما اجازه می دهد تا تماس های بخش پشتیبانی مشتری را تحلیل کنید. داده های بدست آمده می توانند برای موارد زیر استفاده شوند:
- شناسایی مشکلات مشابه در میان تمام مشتریان
- حل این مشکلات
- آموزش به کارکنان جهت سرعت بخشیدن به روند برطرف کردن مشکلات
با استفاده از هوش تجاری در نرم افزار CRM، می توانید:
- هزینه های پشتیبانی را کاهش دهید
- مشکلات را سریع حل کنید
- و در نهایت، رضایت مشتری را افزایش دهید
جنسیس در مقاله “هزینه خدمات مشتری ضعیف، تاثیر اقتصادی تجربه و تعامل مشتری در ۱۶ اقتصاد کلیدی” بیان می کند: ” نزدیک به ۷۰ درصد مشتریان می گویند که تنها به دلیل خدمات مشتری ضعیف ارتباط خود با شرکت را خاتمه داده اند.”
تقسیم بندی مشتریان
شما می توانید با استفاده از پایگاه داده گسترده اطلاعات ثبت شده در نرم افزار CRM خود، مشتریان را بر اساس ترجیحات عمومی و پیشینه خرید دسته بندی کنید. از این دسته بندی می توانید در موارد زیر استفاده کنید:
- ایجاد کمپین های بازاریابی که کاملا هدف شما را برآورده سازند
- تحلیل روند جهت شناسایی بازارها و فرصت های آتی
- ارجاع حساب ها و سرنخ ها به مدیران سازمان
در صورتیکه از اطلاعات به دست آمده با دقت استفاده شود، می توانید حجم معاملات خود را با استفاده از روش های بازاریابی که برای مشتریان جذابیت بیشتری دارند، افزایش دهید.
در پایان نکاتی برای اثربخش تر کردن کسب و کار شما توسط نرم افزار CRM بیان گردیده است
- فرصت هایی که تیم فروش شما شروع کرده اند را تحلیل کرده و اعضای تیم خود را بر حسب احتمال موفقیت آنها در بستن فرصت ها رتبه بندی کنید. شما می توانید از این آمار و ارقام به عنوان مبنایی برای پیش بینی فروش استفاده کنید.
- نرم افزار CRM موجود و اطلاعات مشتریان خود را جهت شناسایی با ارزش ترین و کم ارزش ترین مشتریان تحلیل نمایید. در صورتی که این داده ها به درستی جمع آوری نشده باشند، باید از هم اکنون ثبت دقیق اطلاعات را شروع کنید.
- مدیر فروش شما بدون شک می داند کدام یک از کارمندان در تیمشان بهترین یا بدترین عملکرد را دارند. جهت بهبود عملکرد کلی تیم فروش خود آموزش های لازم را به آنها ارائه دهید.
- جهت شناسایی مشکلات مشترک موجود با کارمندان و مشتریان صحبت کرده و آنها را برطرف نمایید. فرهنگ سازی در کسب و کار خود را آغاز کنید تا کارمندان با استفاده از هوش تجاری به دست آمده از نرم افزار CRM دائما نسبت به ارتقاء کل سیستم اقدام نمایند.
- جهت جمع آوری دیدگاه های جدید از پایگاه داده مشتریان فعلی خود به اندازه کافی وقت بگذارید تا برای کمپین های تبلیغاتی آتی خود تقسیم بندی داشته باشید. این تلاش بسیار سود ده است.
در صورتی که سیستم های فعلی شما اطلاعاتی که برای تکمیل این وظائف احتیاج دارید را تهیه نمی کنند، اولین مرحله، استفاده از یک نرم افزار CRM به عنوان پایگاه و منبع اطلاعات می باشد تا به شما در ارائه دیدگاه های هوش تجاری مورد نیازتان کمک کند.
برای مشاهده دمو نرم افزار پارس ویتایگر کلیک کنید.
مطلب خوب و جامعی بود…تشکر
فقط نرم افزار ویتایگر هم تمام این قابلیت ها رو داره دیگه؟
بله کلیه ابزارهای مورد نیاز برای این کار رو ویتایگر در اختیار شما قرار میده.
برای آشنایی بیشتر می تونید دموی نرم افزار رو از آدرس زیر مشاهده فرمایید:
https://parsvt.com/request-a-demo
اگر سئوالی هم داشتید می تونید از طریق دکمه سمت چپ موجود در پایین صفحه و یا از قسمت ارتباط با ما ، با مشاوران ما تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنند.
با تشکر
آیا امکان داره در مورد استفاده همزمان crm و BI توضیح دهید؟
با تشکر
با عرض سلام
در مقاله بعدی که در دست نگارش است به این مبحث خواهیم پرداخت.