فهرست محتوا
برنامه فروش یا پلن فروش (Sales Plan) یکی از اجزای اصلی هر کسب و کاری است و مدیران فروش و صاحبان کسب و کار برای افزایش فروش خود نیاز به یک پلن فروش موفق دارند. برنامه فروش و برنامه ریزی برای فروش جزء اساسی برای بقای یک سازمان است.
اگر کسب و کار شما، ساختار نداشته باشد؛ نمیتوانید یک تلاش موثر بر فروش ایجاد کنید. به یاد داشته باشید که تمام سازمان، از داشتن الگوی برنامه فروش مستحکم، قابل اجرا و سازماندهی شده سود میبرند. برنامه ریزی فروش، اهداف فروش را تعیین و مراحل رسیدن به آن اهداف را مشخص میکند.
برنامه فروش سندی است که استراتژی های بکار گرفته شده برای دستیابی به موفقیت را مشخص می کند. برنامه ریزی فروش موثر به انواع بازارها می پردازد و نیازهای محصول یا خدمات مصرف کننده را ارزیابی می کند. در این مقاله به تعریف برنامه ریزی فروش می پردازیم و نکات و الگوی آماده ای برای شروع پلن فروش ارائه می دهیم.
در دانشنامه پارس ویتایگر مطالعه کنید:
برنامه فروش (Sales plan) چیست؟
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم
برنامه فروش اهداف، تاکتیک ها، مخاطبان هدف و موانع بالقوه را تعیین میکند. درست مانند یک طرح کسب و کار (بیزنس پلن) است، اما تمرکز پلن فروش، بر استراتژی فروش شما است. یک طرح کسب و کار اهداف شما را مشخص می کند؛ اما برنامه فروش دقیقاً نحوه تحقق آن ها را توضیح میدهد.
برنامه های فروش اغلب شامل اطلاعاتی در مورد مشتریان هدف کسب و کار، اهداف درآمدی، ساختار تیم، استراتژیها و منابع لازم برای دستیابی به اهداف یک سازمان میشود. علاوه بر این، برنامه فروش باید شامل نمونه هایی از موانع و نقاط درد (Pain Points) و برنامه های احتمالی برای مقابله با آنها باشد.
بیل سانتوس، نایب رئیس گروه راه حلهای پیشرفته ITsavvy:
«[برنامه فروش] برای حمایت از رشد یک سازمان ضروری است. “یک برنامه فروش به تک تک نمایندگان کمک میکند اولویت های کسب و کار و همچنین اندازه گیری هایی را که توسط آنها ارزیابی می شوند درک کنند.”
وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار
بخشهای مختلف برنامه ریزی فروش
یک برنامه فروش معمولا شامل بخش های زیر است:
- مشتریان هدف
- اهداف درآمدی
- استراتژی ها و تاکتیک ها
- قیمت گذاری و تبلیغات
- مهلت های مقرر و افراد مستقیماً مسئول
- ساختار تیم
- منابع
- وضعیت بازار
دانلود نمونه برنامه فروش
با استفاده از نمونه برنامه فروش زیر، می توانید یک نمونه اکشن پلن فروش حرفه ای ایجاد کنید. می توانید برنامه فروش خود را در زمان کوتاه تری بنویسید و از این فایل به عنوان یک قالب پلن فروش برای سال جدید استفاده کنید.
برای دانلود نمونه برنامه فروش فرم زیر را تکمیل کنید.
فرآیند برنامه ریزی فروش
برنامه ریزی فروش فقط شامل ایجاد یک سند پلن فروش نیست. برای اینکه این سند را به چیزی بیشتر از یک برگه نوشته شده تبدیل کنید، به یک استراتژی سطح بالا نیاز خواهید داشت.
برای اینکار شما باید قبل از نوشتن پلن فروش کارهای زیر را انجام دهید:
- داده های فروش را از سال قبل جمع آوری کنید و روندها را پیدا کنید.
- هدف خود را مشخص کنید و اهداف فروش را ایجاد کنید که اهداف درآمدی شما را برآورده کند.
- معیارهایی را که برای سنجش موفقیت استفاده می شود، تعیین کنید.
- وضعیت فعلی خود را ارزیابی کنید، از جمله نقاط ضعفی که به عنوان موانع و نقاط قوت به شما کمک خواهند کرد.
- پیش بینی فروش را بر اساس روند تقاضا و داده های تاریخی مشابه شروع کنید.
- هر شکافی که برای رسیدن به اهداف خود باید پر شود را شناسایی کنید.
- از ابتکارات جدید برای بدست آوردن فرصت های بیشتر فروش، ایده بگیرید.
- ذینفعانی که بر نتایج شما تأثیر می گذارند مانند بخش بازاریابی را درگیر کنید.
- موارد عملیاتی را بر اساس ظرفیت و بودجه مشخص کنید.
نکته ای که باید در نظر داشت این است که در برنامه ریزی فروش نباید فقط به ایجاد یک سند فروش فکر کرد.
برای حفظ برتری فروش سازمان خود، باید این روند را هر سال تکرار کنید.
اکنون که به فرآیند برنامه ریزی فروش متعهد هستید، بیایید به بخش اجرای مکتوب برنامه ریزی فروش بپردازیم.
چطور برنامه فروش بنویسیم؟
الگوی پلن فروشی که در اختیار شما قرار داده ایم، شامل 10 بخش زیر است:
- ماموریت و پیش زمینه
- تیم
- بازار هدف
- ابزارها، نرم افزارها و منابع
- موقعیت یابی
- استراتژی بازاریابی
- استراتژی کسب مشتری
- برنامه عملیاتی
- هدف ها
- بودجه
که هر یک به طور خلاصه در ادامه شرح داده می شود.
1- ماموریت و پیش زمینه در برنامه ریزی فروش
برنامه فروش خود را با بیان مأموریت ها و دیدگاه های سازمانتان شروع کنید. تاریخچه مختصری از کسب و کار نیز بنویسید.
2- معرفی تیم در برنامه ریزی فروش
سپس، توضیح دهید که چه کسانی در تیم شما هستند و نقش آنها چیست. شاید پنج نفر نیروی فروش را اداره و با متخصصین فروش نیز کار کنید. اگر قصد اضافه کردن تعداد کارمندان را دارید، تعداد کارمندان، عناوین شغلی آنها و زمانی که قصد دارید آنها را به تیم خود اضافه کنید را نیز بنویسید.
3- در برنامه فروش باید بازار هدف مشخص شود
چه اولین برنامه فروش خود را بنویسید چه پانزدهمین را، باید حتما مشخصات جمعیت شناختی جامعه هدف خود را بدانید. بهترین مشتریانتان چه شکلی هستند؟ آیا همه آنها به یک صنعت خاص تعلق دارند؟ با یک چالش مشترک روبرو هستند؟
به خاطر داشته باشید که ممکن است پرسونای مخاطب مختلفی برای محصولات مختلف داشته باشید. این بخش از برنامه فروش شما می تواند در گذر زمان به طرز چشمگیری تغییر کند، چرا که محصولات و استراتژی های شما پیشرفت می کند و بازار محصول را مناسب می بینید.
در همان ابتدا، هنگامی که محصول شما تازه و قیمت های شما کم بود، احتمالا به شرکت های کوچک و استارت آپ ها فروش موفقی داشته اید. اما اگر اکنون محصولتان بسیار قوی شده و قیمت را افزایش داده اید، شرکت های متوسط بازار احتمالا مشتری های مناسب تری خواهند بود. به همین دلیل مهم است که پرسوناهای خود را به طور مرتب بررسی و به روزرسانی کنید.
4- تعریف ابزارها، نرم افزارها و منابع در برنامه ریزی فروش
باید گزارشی از منابع خود نیز داشه باشید. از کدام نرم افزار CRM می خواهید استفاده کنید؟ بودجه ای برای جشنواره ها و تخفیف ها دارید؟ در این بخش مشخص می کنید نیروهای فروشتان از چه ابزارهایی برای موفقیت در فروش استفاده کنند (آموزش، ابزارهای فروش و غیره).
- انتخاب ابزار و منابع خاص
- تخصیص بودجه
- از چه نرم افزار CRM استفاده خواهد شد؟
- حقوق ، پورسانت و …
- آموزش ها
5- موقعیت یابی در برنامه فروش
لیست رقبای خود را بنویسید. محصولات خودتان و آنها را مقایسه کنید. مشخص کنید کجاها قوی تر از شما هستند و بالعکس. علاوه بر این، قیمت گذاری خود را در مقایسه با آنها شرح دهید.
شما باید در مورد روند بازار نیز صحبت کنید. مثلا اگر یک شرکت تبلیغات هستید، افزایش تبلیغات موبایلی را خاطرنشان کنید. سعی کنید پیش بینی کنید که چگونه این تغییرات بر کسب و کار شما تاثیر می گذارد.
6- استراتژی بازاریابی
در این بخش، قیمت گذاری و تبلیغاتی را که در حال برنامه ریزی هستید شرح دهید. چه اقداماتی برای افزایش آگاهی از برند و ایجاد سرنخ استفاده می کنید؟ به تاثیر این اقدامات در فروش توجه داشته باشید. مثلا:
محصول الف: افزایش قیمت از 40 هزار تومان به 45 هزار تومان در 2 مهر ماه (کاهش 2 درصدی در فروش ماهانه)
محصول ب: ارتقاء رایگان اگر یک مشتری دیگر معرفی کنید از 1 تا 20 آبان (افزایش 20 درصدی در فروش ماهانه)
محصول پ: کاهش قیمت از 430 هزار تومان به 400 هزار تومان در تاریخ 1 آذر (افزایش 15 درصدی در فروش ماهانه)
محصول ت: بدون تغییر
7- استراتژی کسب مشتری
تیم فروش شما چگونه سرنخ هایی که از استراتژی بازاریابی شما به دست آمده را ارزیابی کیفی سرنخ می کند؟ فراموش نکنید مشخصاتی که مشتری باید داشته باشد را نیز بیان کنید تا نیروهای فروش با سرنخ های بی کیفیت تماس نگیرند.
8- برنامه عملیاتی برنامه فروش
هنگامی که مشخص کردید که به کجا می خواهید برسید، باید مسیر آن را پیدا کنید. این بخش نحوه رسیدن به هدفهای درآمدی تان را به طور خلاصه شرح می دهد. برای نمونه:
- هدف: افزایش 30 درصدی مشتری های معرفی شده در این سه ماهه
- کارگاه آموزشی تکنیک معرفی سه روزه اجرا شود
- مسابقه ای برای فروش از طریق معرف اجرا شود
- افزایش کمیسیون 5 درصدی معرفی مشتری
9- هدف ها
بیشتر اهداف فروش درآمد محور هستند. به عنوان مثال، شما ممکن است هدف 500 میلیون تومان درآمد سالانه تعیین کنید.
یا می توانید یک هدف حجمی تنظیم کنید، مثلا 100 مشتری جدید یا 450 فروش. اطمینان حاصل کنید که هدف شما واقع بینانه است، در غیر این صورت کل برنامه فروش شما بی فایده خواهد بود.
قیمت محصول بازار فروش مورد نظر، نفوذ بازار و منابع (از جمله تعداد کارمندان فروش و بازاریابی) را نیز لحاظ کنید.
اهداف شما باید همیشه در راستای هدف های اصلی و مهم کسب و کار باشد. مهم ترین هدف را شناسایی کرده و بقیه را طبق اولویت رتبه بندی کنید. مشخص کردن زمان بندی به شما نشان می دهد که آیا در مسیر درست و جلوتر یا عقب تر از برنامه هستید.
10- بودجه در برنامه ریزی فروش
هزینه های مرتبط با هدف فروش را شرح دهید. این معمولا شامل موارد زیر است:
- پرداخت ها (حقوق و کمیسیون)
- آموزش فروش
- ابزار و منابع فروش
- جوایز مسابقه
- فعالیت های متحدسازی تیم
- هزینه های رفت و آمدهای ماموریتی
برای این که برنامه فروش درستی داشته باشید، آن را با پیش بینی فروش تان مقایسه و هماهنگ کنید.
هدف از نوشتن پلن فروش چیست؟
پلن فروش، چیزی فراتر از یک سند استراتژیک خشک و رسمی است؛ در واقع میتوان آن را بهعنوان نقشه راهی تصور کرد که تیم فروش را در مسیر رسیدن به قلههای موفقیت هدایت میکند. تصور کنید که یک سازمان همانند یک قایق در اقیانوس بیکران بازارها و رقباست. پلن فروش همان نقشهای است که به این قایق کمک میکند در میان امواج متلاطم رقابت و تغییرات دائمی بازار، مسیر خود را پیدا کند و به سوی اهدافی که برای خود تعیین کرده، حرکت کند.
هدف اصلی از طراحی و اجرای پلن فروش این است که سازمان را در دستیابی به رشد مستمر و افزایش درآمد یاری کند. این پلن نهتنها به تیم فروش جهت میدهد، بلکه باعث همسویی کامل با سایر تیمها از جمله بازاریابی، مالی و توسعه محصول نیز میشود. به عنوان مثال، در این پلن مشخص میشود که چگونه باید فرصتهای بالقوه شناسایی شوند، چه استراتژیهایی برای تبدیل آنها به مشتری استفاده شود و چه منابع و ابزارهایی برای موفقیت در این مسیر نیاز است.
اما فراتر از اعداد و نمودارهای فروش، پلن فروش یک داستان است؛ داستانی از اهداف و رویاهایی که کسبوکار برای خود ترسیم کرده است. این داستان به تیم فروش انگیزه میدهد و نقش آنها را در موفقیت کلی شرکت برجسته میسازد. به زبان تخصصیتر، پلن فروش با تعیین KPIs (شاخصهای کلیدی عملکرد)، تعیین نقاط تماس مشتریان، تقسیمبندی بازارها و استفاده از استراتژیهای دادهمحور به بهینهسازی فرآیندهای فروش میپردازد. از این طریق، تیم فروش با یک دید واضح و روشن به جلو حرکت میکند و اطمینان دارد که هر گامی که برمیدارد، آنها را به اهداف نهایی نزدیکتر میکند.
به این ترتیب، پلن فروش نه تنها به عنوان یک ابزار عملیاتی، بلکه به عنوان قلب تپندهای است که با هر ضربان خود سازمان را به سوی موفقیتهای بزرگتر سوق میدهد.
چه پلن فروشی برای من مناسب است؟ (انواع برنامه فروش)
برنامههای فروش به عنوان نقشهراههایی برای دستیابی به اهداف تجاری و فروش سازمان تعریف میشوند و بسته به نوع کسبوکار، صنعت و استراتژیهای خاص هر شرکت، انواع مختلفی دارند. هر نوع برنامه فروش بهطور خاص طراحی شده تا بر یک جنبه مشخص از فروش تمرکز کند و کمک کند تا سازمانها با بهرهگیری از منابع خود، بهترین نتایج را به دست آورند. در ادامه، بهطور دقیقتر و با ذکر جزئیات، انواع برنامههای فروش را بررسی میکنم:
1- برنامه فروش محصولمحور (Product Sales Plan)
این نوع برنامه فروش بر روی یک محصول خاص یا مجموعهای از محصولات تمرکز دارد. هدف اصلی این برنامه، افزایش فروش و بازاریابی محصول خاص است. شرکتها برای معرفی محصول جدید یا بهبود فروش یک محصول موجود از این برنامه استفاده میکنند. بخشهایی مانند استراتژی قیمتگذاری، تبلیغات محصول، کمپینهای تبلیغاتی و توسعه بازار برای این محصول در این برنامه پوشش داده میشود.
2- برنامه فروش مبتنی بر بازار هدف (Target Market Sales Plan)
در این نوع برنامه، بازار هدف به طور دقیق مشخص میشود و تمامی استراتژیهای فروش، بازاریابی و ارتباطات به نحوی تنظیم میشوند که نیازها و انتظارات این بازار را پوشش دهد. برای مثال، شرکتهایی که به بازارهای تخصصی یا بخشهای خاص مشتریان دسترسی دارند، این نوع برنامه را بهکار میگیرند تا بتوانند با تمرکز بیشتر بر مشتریان هدف، فروش خود را بهینه کنند.
3- برنامه فروش منطقهای (Geographic Sales Plan)
این برنامه فروش بر اساس تقسیمبندی مناطق جغرافیایی تنظیم میشود. استراتژیها و تاکتیکهای فروش در این برنامه با توجه به ویژگیهای منطقهای تنظیم میشود. بهعنوان مثال، روشهای فروش در مناطق شهری ممکن است متفاوت از مناطق روستایی باشد. این نوع برنامه برای شرکتهایی که در چندین کشور یا منطقه جغرافیایی فعالیت دارند، بسیار مناسب است.
4- برنامه فروش رقابتی (Competitive Sales Plan)
برنامه فروش رقابتی زمانی تدوین میشود که شرکت در بازاری با رقابت شدید فعالیت میکند. این نوع برنامهها با تجزیه و تحلیل رقبا و تعیین استراتژیهایی که برتری رقابتی را تضمین میکند، شکل میگیرد. هدف این برنامه جذب مشتریان از رقبا و افزایش سهم بازار شرکت است. عناصر کلیدی در این برنامه شامل تحلیل SWOT (نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها)، بهینهسازی قیمتگذاری و بازاریابی هدفمند است.
5- برنامه فروش مبتنی بر مشتری (Customer Sales Plan)
این نوع برنامه فروش بهطور خاص بر تعامل و ارتباط با مشتریان فعلی تمرکز دارد. هدف اصلی این برنامه، حفظ و افزایش وفاداری مشتریان و افزایش خریدهای مکرر از سوی آنها است. شرکتهایی که میخواهند از مشتریان موجود بهرهبرداری بیشتری کنند و ارزش طول عمر مشتری (Customer Lifetime Value) را افزایش دهند، از این برنامه استفاده میکنند.
6- برنامه فروش سالانه (Annual Sales Plan)
این برنامه بهطور معمول برای یک سال کامل مالی تدوین میشود و شامل هدفگذاری فروش، بودجهبندی، تعیین KPIها (شاخصهای کلیدی عملکرد) و برنامهریزی فعالیتهای تیم فروش است. در این برنامه، پیشبینیهای فروش برای کل سال، چالشهای احتمالی و برنامههای جایگزین برای مواقع بحرانی نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
7- برنامه فروش کانالمحور (Channel Sales Plan)
شرکتهایی که از چندین کانال برای توزیع و فروش محصولات خود استفاده میکنند، از این نوع برنامه بهره میبرند. این کانالها میتوانند شامل فروش مستقیم، نمایندگیها، فروشگاههای آنلاین و فروش فیزیکی باشند. هدف این برنامه مدیریت کارآمد کانالهای مختلف فروش و بهینهسازی هر یک از آنها برای افزایش سهم بازار است.
8- برنامه فروش 30-60-90 روزه (30-60-90 Day Sales Plan)
برنامه فروش 30-60-90 روزه، یکی از کاربردیترین و معروفترین برنامههای فروش است که بهطور ویژه برای دورههای کوتاهمدت تدوین میشود و برای مدیریت نیروهای فروش جدید، راهاندازی کمپینهای فروش، یا پیادهسازی استراتژیهای تازه به کار میرود. این برنامه به سه بخش زمانی 30 روزه تقسیم میشود:
30 روز اول – یادگیری و آشنایی (Learning and Onboarding): تمرکز بر آشنایی با محصولات، خدمات، فرآیندهای فروش و تیم فروش است. هدف این بخش آموزش و آمادهسازی فرد یا تیم برای شروع فعالیتهای عملی است.
60 روز دوم – اجرای اولیه (Implementation and Action): در این مرحله، نیروی فروش باید فعالیتهای عملی را شروع کند و تعاملات اولیه با مشتریان و پیادهسازی استراتژیهای فروش را انجام دهد.
90 روز سوم – بهینهسازی و دستیابی به اهداف (Optimization and Achievement): در این بخش، عملکرد فرد یا تیم بهینهسازی میشود تا به اهداف اصلی فروش دست یابند و نتایج نهایی فروش تحقق یابد.
9- برنامه فروش مبتنی بر رشد (Growth-Based Sales Plan)
این برنامهها برای کسبوکارهایی مناسب هستند که به دنبال گسترش سریع بازار خود هستند. تمرکز این برنامه بر افزایش سهم بازار، گسترش جغرافیایی، توسعه محصول جدید یا جذب مشتریان جدید است. هدف اصلی این برنامهها، افزایش سرعت رشد کسبوکار از طریق استراتژیهای نوآورانه و رقابتی است.
10- برنامه فروش B2B و B2C
- برنامه فروش B2B (Business-to-Business): این نوع برنامه برای شرکتهایی که به مشتریان تجاری (سازمانی) محصولات یا خدمات ارائه میدهند، تدوین میشود. در این برنامه، تمرکز بر روی روابط بلندمدت و ایجاد قراردادهای همکاری بلندمدت با دیگر شرکتها است.
- برنامه فروش B2C (Business-to-Consumer): این نوع برنامه برای شرکتهایی است که مستقیماً به مشتریان نهایی (مصرفکنندگان) محصولات یا خدمات میفروشند. استراتژیهای بازاریابی و تبلیغات مستقیم به مشتریان نهایی در این برنامه تمرکز دارد.
کاربرد نرم افزار CRM در طراحی برنامه فروش
اگر مراحل نوشتن پلن فروش را تا اینجا گام به گام با ما اجرایی کرده باشید اکنون زمان ان است که به دنبال ابزاری باشید که ساده تر شما را به هدفتان برساند. اگر نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری یا همان CRM داشته باشید، اطلاعات لازم برای هر بخش را می توانید از نرم افزار خود استخراج کنید.
مقایسه پیش بینی ها با فروش حقیقی، اعضای تیم و عملکرد آنها در بازه زمانی مد نظر شما، صنعتی که بیشترین میزان خرید را از شما داشته، رایج ترین مشکلی که مشتریان داشته اند، نوع مشتری ها (رده سنی، جنسیت، اندازه شرکت و هر ویژگی دیگری که برای شما مهم باشد)، پرسوناها و اطلاعات لازم برای به روز رسانی آنها، نتایجی که بازاریابی در فروش داشته و انتظارات منطقی که باید در پیش بینی ها داشت، همگی با استفاده از اطلاعات ثبت شده در نرم افزار CRM قابل دستیابی هستند.
نکات مهم در نوشتن یک برنامه فروش موفق
تمام نکات مهم و حتی یک پلن فروش را برای نوشتن یک برنامه فروش موفق در اختیار شما قرا داده ایم. اما نکته ای که باید به خاطر داشته باشد این است که تا زمانی که دست به کار نشوید و ننویسید نمی توانید مشکلات کسب وکارتان را درک کنید و برای آن به دنبال راه حل باشید.
یکی از مشکلات مدیران فروش این است که فقط در ابتدای سال به فکر نگارش برنامه فروش
توجه داشته باشید که یک برنامه فروش موثر باید شامل موارد زیر باشد:
- اهداف شرکت را به تیم فروش بگوید
- جهت استراتژیک را به تیم فروش خود ارائه دهد
- نقش ها و مسئولیت ها را برای تیم فروش تعریف کند
- نظارت بر پیشرفت تیم فروش برای رسیدن به اهداف مورد نظر را مشخص کند.
نکات گفته شده در مراحل قبل را اجرایی کنید. خواهید دید که با شناختی که از کسب وکارتان دارید شما بهترین فرد برای نوشتن این برنامه فروش موفق هستید.
برای مشاهده دموی نرم افزار CRM پارس ویتایگر کلیک کنید.
سئوالات متداول در برنامه ریزی فروش
برنامه فروش چیست؟
برنامه فروش اهداف، تاکتیک ها، مخاطبان هدف و موانع بالقوه را تعیین می کند. درست مانند یک طرح کسب و کار (بیزنس پلن) است، اما تمرکزش بر استراتژی فروش شما است.
یک برنامه فروش حرفه ای شامل چه بخش هایی است؟
یک برنامه فروش که با هدف ارتقا کسب وکار توسعه می یابد، باید شامل بخش های مختلفی نظیر مشتریان هدف، اهداف درآمدی، استراتژی و تاکتیک ها، قیمت گذاری و تبلیغات و … باشد.
چطور یک برنامه فروش موفق بنویسیم؟
نوشتن برنامه فروش یا پلن فروش براساس یک الگو است. با پر کردن هر بخش و تعیین وظایف هر فرد نیروهای فروش میتوانند، در زمانی مناسب، مشتریان صحیح را هدف قرار دهند. در این مقاله می توانید علاوه بر مطالعه نحوه نوشتن برنامه فروش، یک نمونه آماده از برنامه فروش را دانلود کنید.
چطور هدف فروش را مشخص کنیم؟
مشخص کردن هدف فروش، یکی از مهمترین قسمتهای طراحی برنامه فروش است. برای مشخص کردن هدف فروش، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
- بررسی موقعیت فعلی: بررسی موقعیت فعلی کسب و کار شما از جمله درآمد، تعداد مشتریان، بازار و محصولات موجود، می تواند به شما در مشخص کردن هدف فروش کمک کند.
- تعیین هدف فروش: با توجه به بررسی موقعیت فعلی، هدفی را برای فروش تعیین کنید که شامل افزایش درآمد، تعداد مشتریان یا فروش محصولات می باشد.
- تعیین زمانبندی: برای مشخص کردن هدف فروش، نیاز است زمانبندی مشخصی برای دستیابی به هدف در نظر گرفته شود.
- تعیین فروش بر اساس محصول: تعیین مقدار فروش برای هر محصول ممکن است به شما در مشخص کردن هدف فروش کمک کند و باعث شود تا بهتر بتوانید بازار را برای هر محصول تحلیل کنید.
- تعیین بازدهی: مشخص کردن بازدهی هدف فروش نیز می تواند به شما کمک کند تا میزان سود حاصل از هر فروش را تعیین کنید و در نتیجه بهبود فعالیت های فروشی خود را تسریع کنید.
با توجه به این موارد و دانستن اهداف و استراتژیهای فروش شما، می توانید هدف فروش دقیق و مشخصی برای برنامه فروش خود مشخص کنید.
ممنون از شما.
واقعا خیلی دنبال قالب و نمونه برنامه فروشی بودم.
سپاس از شما
خواهش می کنم. خوشحالم که برای شما کاربری بود.
به نظرم این مطلب مفیدی بود.
موقع ورود شماره موبایل شماره را نمیگرد و نمیتوانم ثبت نام کنم
فرم درخواست دانلود برنامه فروش بررسی شد. فیلد شماره موبایل اجباری نیست و نیازی به تکمیل آن جهت دانلود فایل ندارید.
وقتتون بخیر. مقاله عالی بود.ای کاش راهکارهایی رو برای تقویت تیم فروش و فایده سی آر ام برای این تیم هم میگفتید..
سلام همراه محترم.
در لینک زیر نحوه فروش با نرم افزار CRM به طور کامل توضیح داده شده.
https://parsvt.com/first-sale-with-crm/
ثبت نام نمیشه،پیغام میده ایمیل اشتباه است.بررسی کنید لطفا
سلام
ممنون گزارش دادید. بررسی شد و مشکلی نبود.
درصورتیکه همچنان این مشکل را داشتید با داخلی 200 تماس حاصل کنید.
من 1 سالی هست که از که نرم افزار CRM رو خریدم.
گزارش هایی که از CRM می گیرم خیلی تو تدوین استراتژی های فروشم کمکم کرد.
ممنون از مقاله خوبتون. بر اساس تجربه، برای اینکه پلن فروش موفقی داشته باشید، پیشنهاد می کنم موارد زیر رو رعایت کنید:
حفظ سازگاری رویکرد بین اعضای تیم فروش.
اهداف برای هر سه ماهه را به همه کارکنان منتقل کنید.
تیم فروش خود را برای دستیابی به اهداف مشابه متحد کرده و متمرکز کنید.
مجموعهای از کتابهای راهنما، استراتژیها و تکنیکهای فروش را برای همه معرفی کنید.
انگیزه اعضای تیم و القای اعتماد به نفس.
عملکرد را در طول زمان با نقاط عطف قابل دستیابی اندازه گیری کنید.
در صورت لزوم، بر اساس سیگنالهای موجود در دادههای فروش، جهت را تغییر دهید.
آموزش فروش ایجاد کنید که فروشندگان شما را برای رسیدن به اهدافتان ارتقا دهد.
دوستان عزیز حتما به این نکته توجه کنید که تطبیق برنامه با اهداف و استراتژی گسترده تر شرکت حیاتی است.
مقاله خوبی است،اگر توضیحات بیشتر و ریزتری در مورد مطالب داشته باشد و نمونه هایی ارایه شود به نظر بنده مفیدتر خواهد بود.
ممنون بابت نظرتون، حتما در بروزرسانی های آتی، نظر شما رو لحاظ می کنیم.
سلام
ممنون از مقاله خوبتون. فقط یک سئوال داشتم که مراحل و نکاتی رو که باید در پلن فروشم رعایت کنم رو میشه بهم بگید؟
برخی از زمینههای بالقوه که ممکن است به شما کمک کنند، عبارتند از:
1. راهنمایی دقیق در مورد نحوه انجام تحقیقات بازار و جمع آوری داده های مشتری برای اطلاع رسانی های فروش
2. نمونه های خاص یا مطالعات موردی از طرح های فروش موفق در صنایع مختلف
3. اطلاعاتی در مورد نحوه ادغام استراتژی های بازاریابی دیجیتال و رسانه های اجتماعی در برنامه فروش
4. بخشی در مورد چگونگی اندازه گیری اثربخشی برنامه فروش
5. بحث در مورد چالش ها و موانع بالقوه ای که می تواند در هنگام اجرای طرح فروش و استراتژی های غلبه بر آنها ایجاد شود.
6. اطلاعاتی در مورد نقش فناوری در فروش و مزایای بالقوه استفاده از نرم افزار CRM در طرح فروش
7. نکاتی در مورد نحوه همکاری و ارتباط با بخش ها و ذینفعان مختلف در شرکت برای اطمینان از یک برنامه فروش منسجم و موثر.
توجه به این نکته ضروری است که نکات فوق یک پیشنهاد هستند و ممکن است در این مقاله آنها را پوشش داده باشیم.
بطور خلاصه برای ساخت یک برنامه فروش عالی چه کارهایی باید انجام بدم؟
اگر بطور خلاصه توضیح بدم، یک برنامه فروش شامل موارد زیر است:
1. تعریف بازار هدف و شناسایی بخش های کلیدی مشتریان
2. تعیین اهداف فروش واضح و قابل اندازه گیری
3. توسعه استراتژی برای دستیابی به مشتریان جدید و به دست آوردن آنها
4. تشریح تاکتیک های خاص برای تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات
5. شناسایی و تجزیه و تحلیل رقبا و استراتژی های آنها
6. ایجاد بودجه و تخصیص منابع برای تلاش های فروش
7. ایجاد معیارهایی برای اندازه گیری موفقیت و ردیابی پیشرفت
8. نظارت مستمر و تنظیم برنامه فروش در صورت نیاز بر اساس عملکرد و تغییرات بازار
سلام
چطور مشتریان هدفم رو شناسایی کنم؟
راحت ترین روش:
با تجزیه و تحلیل داده های مشتریان، به دنبال پروفایل های مشتریان هدف، منطقه جغرافیایی، تجربه های خرید، نیازهای و استایل زندگی، سن، جنسیت، وضعیت مالی، رفتارهای خرید و دیگر عوامل مرتبط با مشتریان هدف بگردید.
سلام
مطالب بسیار عالی و کامل بود
بی نهایت سپاسگزارم
اما امکان دریافت لینک دانلود نمونه فرم فروش نیست
ممنون میشم راهنمایی بفرماید
سلام
ممنون از ارسال دیدگاه تون.
بعد از تکمیل فرم و کلیک روی دکمه ارسال کمی صبر کنید، بجای فرم لینک دانلود پلن فروش برای شما نمایش داده می شود.
سلام
من شروع به نوشتن پلن فروش برای کسب و کارم کردم ولی نمی دونم چطور می تونم یک نمونه اکشن پلن فروش حرفه ای ایجاد کنم؟
سلام ممنون از این که مقاله را به طور کامل خواندید. برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن در نوشتن نمونه پلن فروش گام های زیر را طی کنید.
1. شناسایی هدف 2. تعیین محدوده عملکرد 3. مشخص کردن منابع و تامین آن ها 4. مشخص کردن معیارهای اصلی برای سنجش عملکرد
سلام
یک مثال از نمونه برنامه ریزی فروش را برای من می زنید؟
سلام
برای دانلود نمونه برنامه ریزی فروش، می توانید اقدام به پر کردن فرم در این مقاله کنید. با استفاده از این نمونه می توانید برنامه فروش خود را در زمان کوتاه تری بنویسید و از این فایل به عنوان یک قالب پلن فروش برای سال جدید استفاده کنید.
سلام
چند نمونه استراتژی فروش را نام می برید؟
سلام وقتتون بخیر باشه
لیستی از چند نمونه فروش
1. استفاده از چارچوب pas
2. گرفتن طرف مشتری
3. استفاده از قیف فروش
4. و …
سلام وقتتون بخیر چگونه میتوانیم با استفاده از جدول هدفگذاری در فروش، عملکرد و عملیات فروش خود را بهبود دهیم؟
سلام وقت شما هم بخیر
با استفاده از جدول هدفگذاری در فروش، می توانید هدف های فروش خود را تعیین کنید و اقدامات لازم را برای دستیابی به آن اهداف برنامهریزی، زمانبندی کنید مسئول اجرا آن را مشخص کنید، و سپس پیشرفت در اجرای این اقدامات را پایش کنید. این ابزار به شما کمک میکند تا تمرکز خود را بر روی اهداف اصلی فروش بیشتر کنید و فرآیندهای خود را بهبود بخشید.
درود
اوقاتتون خوش
چه اقداماتی باید انجام داد تا برنامه ریزی فروش را بهبود بخشیم و در نتیجه رشد و سودآوری شرکت را افزایش دهیم؟
سلام
وقتتون بخیر
برای بهبود برنامه ریزی فروش و افزایش رشد و سودآوری شرکت اقدامات زیر را باید انجام دهید:
1-بررسی بازار و شناخت دقیق از نیازها / 2- ارتقاء تیم فروش / 3- ایجاد استراتژی تبلیغاتی جامع و کارآمد / 4- برقراری ارتباط فعال و مستمر با مشتریان
سلام
چگونه میتوانیم با استفاده از یک نمونه پلن فروش و بازاریابی، استراتژیهای موثری برای جذب مشتریان جدید و افزایش درآمد کسب و کارمان تدوین کنیم؟
سلام با استفاده از پلن فروش و بازاریابی و طی کردن گام های زیر می تونید استراتژی های موثری برای جذب مشتریان جدید و افزایش درآمد کسب و کارتون تدوین کنید
1. تحلیل بازار و مشتریان
2. تعیین اهداف فروش و بازاریابی
3. استراتژیهای جذب مشتری
4. بهینهسازی فرآیند فروش
5. اندازهگیری و بهبود مستمر
سلام وقتتون بخیر
یه سوال دارم
چگونه میتوانم با استفاده از یک نمونه جدول تارگت فروش، عملکرد و پیشرفت تیم فروشم را ارزیابی کنم؟
با احترام و آرزوی بهبودی برای شما، با استفاده از جدول تارگت فروش، قادر خواهید بود عملکرد و پیشرفت تیم فروش خود را بهبود بخشید. این جدول شامل اهداف فروش، تجزیه و تحلیل علل عدم دستیابی به اهداف، درصد پیشرفت و دیگر جنبههای مربوط به عملکرد فروش میباشد. از طریق مطالعه و تحلیل دقیق این جدول، میتوانید الگوها و تغییرات در عملکرد فروش را شناسایی کرده و بهبودهای لازم را اعمال نمایید.