فهرست محتوا
چرا کسب و کار شما طبق برنامه ریزی هایتان به عنوان یک مدیر پیش نمی رود؟ چرا به اهداف مشخص شده نمی رسید؟ چرا مشکلات علی رغم تلاش های شما حل نشده و گاهی پیچیده تر و بزرگ تر نیز می شوند؟ محتمل ترین و فراگیر ترین دلیل این است که شما مدیریت سیستمی ندارید.
مدیریت سیستمی چیست؟
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم
هنگامی که با استفاده از تفکر سیستمی سیستم سازی می کنید، مدیریت سیستمی انجام می دهید (تفکر سیستمی و سیستم سازی در بخش های بعدی توضیح داده می شوند). هدف شما از مدیریت سیستمی این است که مشکلات موجود را حل کنید، از بروز مشکلات جدید پیشگیری کنید، و تمام ابعاد کسب و کار را هماهنگ باهم و به تناسب پیش ببرید.
یعنی دائما حواستان به تمام ابعاد کسب و کار باشد، تا مثلا تنها در تولید پیشرفت نکنید. لازمه ی پیشرفت موفق در تولید، توسعه بخش بازاریابی (مثلا با استفاه از نرم افزارهای بازاریابی) برای بازاریابی محصولات بیشتر و حفظ ارتباط قوی با مشتریان فعلی، بخش فروش برای فروش بیشتر و ظرفیت بالاتر، بخش پشتیبانی برای عدم افت کیفیت و سرعت در پشتیبانی محصولات جدید و بیشتر، و به طور کلی تمام سازمان است.
علاوه بر این هماهنگی، باید با نیازهای روز نیز هم گام باشید. برای نمونه، اگر می بینید موبایل بسیار پر استفاده تر از لپ تاپ و تبلت است، باید تعامل و ارتباط با مشتری های خود را به همین سمت پیش ببرید. در غیر این صورت، از بازار جا می مانید و کم کم مشتری های خود را از دست می دهید.
مثال دیگر فروش اینترنتی ست. مشتری های امروزه می خواهند در هر ساعت از شبانه روز و هر جا قادر به خرید باشند. اگر شما نتوانید این امکان را ارائه دهید، از لیست آنها به راحتی حذف می شوید و رقیب هایی که خرید آنلاین دارند از شما پیشی می گیرند.
پشتیبانی شما نیز باید سریع و در دسترس باشد. از سیستم های متفاوتی مانند پورتال مشترکین، خطوط پشتیبانی، بخش پشتیبانی نرم افزار CRM و ابزارها و تکنولوژی های دیگر به همین منظور استفاده می شود.
دلایل عدم پیاده سازی مدیریت سیستمی
اگر این نوع مدیریت حلّال تمام مشکلات کسب و کار است، پس چرا همه آن را پیاده سازی نمی کنند تا دنیا گلستان شود؟
- عجله در رسیدن به اهداف بزرگ
- عدم انعطاف
- تنبلی
- سودآوری پنهان عدم وجود سیستم در سازمان
- اعتماد به نفس کاذب
عجله در رسیدن به اهداف بزرگ
ره صد ساله را نمی توان یک شبه رفت. تلاش مداوم، بردباری، پشتکار، تلاش مداوم، تلاش مداوم و تلاش مداوم عوامل موفقیت در هر کاری هستند. بسیاری از مدیران می خواهند یک ماه پس از شروع به کار برندی معروف و یک سال پس از آن ۱۵۰ کارمند داشته باشند. آنها حتی اصول و مهارت های ابتدایی مدیریت را نیز نمی آموزند چون وقتی برای آن ندارند.
این رویاها هیچ گاه به این سرعت به حقیقت نمی پیوندند. اما از آنجایی که این مدیران عجول نمی خواهند این حقیقت را قبول کنند که باید آهسته و پیوسته پیش رفت، ترجیح می دهند مدیریت سیستمی را که ذاتی اصولی، آهسته و پیوسته دارد نادیده بگیرند. به همین علت پس از مدتی و با کمی رشد مشکلات و بهم ریختگی های سازمانی شروع می شود. هرچه سازمان بزرگ تر شود، مشکلات نیز بزرگ تر می شوند.
مرتبط: 7 مهارت مدیریت مهم و ابزارهای آن
عدم انعطاف
کسانی که به هر دلیلی تمایلی به تغییر ندارند، از مدیریت سیستمی یا هر متد دیگری که به تغییر در شکل فعلی مدیریت احتیاج داشته باشد دوری می کنند. مثلا کسانی که به اپلیکیشن موبایل یا نسخه ی موبایل وب سایت اهمیت نمی دهند، یا نمی خواهند سبک کسب و کارشان از سنتی تغییر کنند، به زودی از بازار حذف می شوند.
تنبلی
بله، تنبلی! دلیل باستانی بسیاری از مشکلات.
شما می دانید که اگر ورزش نکنید دچار بیماری های متعدد می شوید، اما تنبلی تان می آید که ورزش کنید. می دانید که اگر کمربند ایمنی تان را نبندید خطر مرگ در تصادف چند برابر می شود، اما تنبلی تان می آید که کمربندتان را ببندید. می دانید که اگر کارهایتان را سیستماتیک و مدیریتتان را سیستمی نکنید کسب و کارتان هر روز به هم ریخته تر شده و نهایتا شکست می خورید، اما تنبلی تان می آید چیزی را تغییر دهید. اگر تنبلی از سمت کارکنانتان باشد، می توانید آن را با روش های درست برخورد با کارمندان تنبل حل کنید، اما اگر خودتان تنبل باشید مسئله متفاوت است.
سودآوری پنهان عدم وجود سیستم در سازمان
یا همان فساد. اگر برخی از پرسنل مجموعه با استفاده از بهم ریختگی سازمانی پول کلانی به جیب بزنند، از پیاده سازی هرگونه استراتژی یا سیستم مدیریت دیگر جلوگیری خواهند کرد.
اعتماد به نفس کاذب
این گزینه مختص کسانی ست که باهوش تر و با استعداد تر هستند. افرادی که معمولا با تلاش کمتر به نتایج یکسانی می رسند و انتظار دارند تمام زندگی همین طور پیش رود. مثلا کسانی که هیچ گاه در طول ترم درس نمی خوانند و با خواندن در شب امتحان نمره ای در سطح سایر همکلاسی ها می گیرند.
اما کسب و کار چنین نیست. شما نمی توانید با هوش و استعداد تمام ابعاد مدیریتی را پوشش دهید. نمی توانید شماره ی تمام مشتری ها و محصولات خریداری شده را حفظ کنید. نمی توانید تمام تراکنش ها و فاکتور ها را به خاطر بسپارید و کارها را به صورت ذهنی پیش ببرید.
برای داشتن یک کسب و کار موفق، باید با تفکر سیستمی، سیستم سازی کنید.
تفکر سیستمی چیست؟
به طور خلاصه تفکر سیستمی تمام سازمان را به عنوان یک سیستم مرتبط به هم در نظر گرفته، و با دیدی بسیار کلی هر آن چه را که با سیستم در تعامل است، تحلیل می کند. یکی از اصلی ترین اهداف این تفکر ریشه یابی مشکلات است. این تفکر باید پایه ی سیستم سازی باشد تا مدیریت سیستمی شکل گیرد.
سیستم سازی چیست؟
مجموعه ای از اصول و روش هایی که فرآیند انجام فعالیت ها و وظایف را در یک شرکت مشخص می کند. در تفکر سیستمی مشکلات را پیدا کردیم، و در سیستم سازی هدف پیدا کردن روش های حل مشکلات به صورت ریشه ای ست.
نقش نرم افزار CRM چیست؟
احتمالا پاسخ به این سوال پس از خواندن این مقاله برای هر کسی ممکن است. آیا نرم افزاری که قابلیت های زیر را دارد؛ نمی تواند پایه های لازم برای تفکر سیستمی و سیستم سازی را برای شما بسازد؟
- تمام داده های مورد نیاز شما را ذخیره می کند تا دید کلی لازم را به دست آورید (پایه ی تفکر سیستمی)
- بخش بازاریابی، فروش و پشتیبانی شما را یکپارچه می کند
- به پورتال مشترکین شما متصل شده و تعامل با مشتری را دو طرفه می کند
- بسیاری از کارها را برای شما خودکارسازی می کند تا احتمال خطای انسانی در آن حذف شود
- امکان پیاده سازی مراحل را به شما می دهد (بخشی از سیستم سازی)
- تمام کارهای شما را به صورت مستند ذخیره سازی کرده
- و از آنها گزارش های دوره ای و خودکار می گیرد
- با ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع از مشتریان و ذینفعان، شرکتها می توانند برنامههای مسئولیت اجتماعی (CSR) خود را در سیستم ساخته شده، مطرح کنند
- و…
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما در زمینه خرید سی آر ام در ارتباط باشید.
همیشه مطالب عالی و خوبی منتشر می کنید.