فهرست محتوا
اغلب کسب و کارها دپارتمان های خود را شبیه سیلو ایجاد می کنند: واحدهای خودکفا که مستقل از یکدیگر عمل کرده و تنها یک دید مدیریتی آنها را همراهی می کند. با این وجود، گاهی اوقات بهتر است که این بخش های مستقل برای سود متقابل با یکدیگر همکاری کنند.
بازاریابی و خدمات مشتری
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم.
این پدیده شاید در واحدهای بازاریابی و خدمات مشتری بسیار مشهود باشد. واحد بازاریابی طراحی شده است تا افرادی را جذب کند که قبلاً در مورد برند شما نشنیده اند و آنها را به مشتریان بالفعل تبدیل کند، در حالیکه خدمات مشتری طراحی شده است تا به افرادی خدمت رسانی کند که در حال حاضر مشتریان یک کسب و کار می باشند. بدین ترتیب، این دو دپارتمان کارایی کاملاً متفاوتی دارند، اما اطلاعات و کنترل های انجام شده از سوی دپارتمان بازاریابی شما می تواند بطور قابل توجهی بر روی تجربه نهایی مشتریان تاثیرگذار باشند.
چگونه بازاریابی می تواند به ارائه خدمات مشتری بهتر کمک کند
سعی کنید استراتژی های زیر را به کار ببرید تا دپارتمان های بازاریابی و خدمات مشتری به نحو احسنت با یکدیگر کار کنند:
وضعیت مشتریان حقیقی:
در تجربه مشتری، یکی از مهمترین عوامل برای یک تجربه موفق و رضایت بخش، به ویژه در دنیای کسب و کارهای B2B، خصوصی سازی می باشد. اگر مشتری یا مصرف کننده حقیقی وجود داشته باشد که نیازهای خاصی داشته باشد یا احتمالاً با مشکل خاصی مواجه شده است، تیم های فروش و بازاریابی شما اولین و سریعترین رویکردها را در مورد آن خواهند داشت، آنها قادر خواهند بود تا به کارمندان فروش شما کمک کنند تا آماده شوند. به عنوان مثال، یک کارمند بازاریابی ممکن است یک سرنخ وارد شده از شبکه های اجتماعی را بشناسد و تا حد زیادی با پیشینه و نیازهای فعلی آنها آشنایی داشته باشد؛ با این اطلاعات، دپارتمان خدمات مشتری شما می تواند به نیازهای خاص آنها بپردازد و تجربه ای بهتر از سایرین را برای وی فراهم کند.
تبلیغات و مسائل مربوط به مشتری:
تیم بازاریابی شما مسئول مدیریت و کنترل بیشتر تبلیغات جدید شما، شامل فروش، آگهی ها و حتی زوایای جدید برای تأمین امنیت کسب و کار می باشند. اگر دپارتمان خدمات مشتری شما از این مسئله آگاهی داشته باشد، می تواند اقدام بهتری در مورد پیش بینی سوالات و نگرانی های مشتری انجام دهد. به عنوان مثال، اگر آخرین کمپین بازاریابی شما، کمپینی باشد که بر روی دوام محصولات شما تأکید دارد، احتمالاً تعداد افرادی که درباره دوام محصولات سوال کرده اند یا شکایت کرده اند که محصولات آنگونه که تبلیغ شده است بادوام نمی باشد، افزایش می یابد. دانستن این زوایا از قبل به آنها این امکان را می دهد تا استراتژی موثرتری توسعه دهند.
تحقیقات بازار و بینش مخاطبان:
تحقیق بازار برای موفقیت استراتژی های بازاریابی شما اساسی می باشد، و تیم بازاریابی شما گروهی است که این کار را انجام می دهد. این تحقیق به آنها کمک می کند تا الگوهای رایج مصرف کننده و روندهای جمعیت شناختی که مردم را درگیر می کنند، درک کنند؛ بطور سنتی، این اطلاعات برای ساخت تبلیغ آگاهانه تر مورد استفاده قرار می گیرد و روش های قابل توجه تر و جذاب تری را پیش روی افراد قرار می دهد.
چرخه خرید:
برای کسب و کارهایی با چرخه خرید طولانی، دپارتمان بازاریابی شما می تواند کارمندان خدمات فروش شما را برای مشتریانی در مراحل توسعه متفاوت آماده کند. به عنوان مثال، شما احتمالاً می توانید بین مشتریان تازه وارد و مشتریان تکراری بر اساس میزان آگاهی آنها نسبت به محصولات خود تمایز قائل شوید. اعضای تیم بازاریابی متوجه می شود که چگونه این مشتریان را در مراحل توسعه مختلف به شیوه ای مناسب مدیریت کنند، کدام یک از این روش ها به دپارتمان فروش مشتری شما کمک می کند تا نرخ رضایت بالاتری به دست آوردند.
محتوا برای خدمات مشتری:
دپارتمان بازاریابی شما احتمالاً مسئول توسعه بیشتر بلاگ ها و محتوا برای کمپین بازاریابی محتوای خود می باشد. این امر ممکن است بیشتر برای مقالات بلاگ و پست های مهمانان خارج از سایت باشد، همچنین با یک تغییر ساده، می توانید از آن برای توسعه محتوا در بخش خدمات مشتری خود استفاده کنید. به عنوان مثال، شما می توانید تعدادی از مشهورترین پستهای بلاگ خود را در ارتباط با یک موضع خاص در نظر گرفته و آنها را برای ایجاد راهنمایی کاربران در مورد محصولاتتان، یا راهنمای خرید برای مشتریان ورودی خود بازنویسی کنید. شما می توانید محتوای جدیدی در بخش سوالات متداول یا بخش ویکی وب سایت خود را توسعه دهید؛ در هر مورد، محتوای مورد نظر مشتری می تواند نقش عظیمی در پشتیبانی از کارمندان خدمات مشتری شما داشته باشند.
ارتباط نباید یک طرفه باشد:
در حقیقت، بخش خدمات مشتری شما می تواند به همان اندازه به بخش بازاریابی شما اطلاعات دهد. کارمندان خدمات فروش درباره مشکلاتی که مشتریان با محصولات دارند، رفتارها، نیازها و کیفیت منحصر به فرد مشتریان هدف، و سایر اطلاعاتی که می توانند در زمان برنامه ریزی برای کمپین های جدید، بسیار با ارزش باشند، یادبگیرند. سعی کنید سرگروه های تیم بازاریابی و خدمات فروش در یک رابطه متقابل سودمند با یکدیگر صمیمانه کار کنند تا تاثیر هر دو حیطه افزایش یابد. هر چه تیم شما نسبت به دپارتمان مقابل آگاهی بیشتری در بازی داشته باشد، بهتر می توانید به موفقیت دست یابید.