فهرست محتوا
این روزها شرکت های بسیاری بین انتخاب CRM کلود (Cloud یا ابری) یا CRM نصبی (On-Premise) مردد هستند! با وجود اطلاعات زیادی که درباره هرکدام دارند، اما می خواهند بهترین نرم افزار crm را برای کسبوکار خود داشته باشند.
در این مقاله به مقایسه نرم افزار CRM کلود با CRM نصبی پرداختهایم، مزایا و معایب هرکدام را بررسی و درنهایت به شما در انتخاب بهترین گزینه راهنمایی کرده ایم.
🔶 ویژگی های CRM کلود (CLOUD)
با مجله کسب و کار نرم افزار پارس ویتایگر همگام شوید.
در CRM کلود یا ابری، نرمافزار CRM شما روی یک سرور ابری قرار دارد. درواقع شما بهجای خرید نرم افزار CRM و نصب آن در سرور محلی خود، به یک تأمینکننده اجاره پرداخت می کنید تا همه اطلاعات CRM تان را نگهداری کند. کاربران میتوانند از طریق اینترنت، کامپیوتر، یا موبایل به نرمافزار دسترسی داشته باشند. سادگی راه اندازی و عدم نیاز به زیر ساخت های سخت افزاری از جمله ویژگی های این نوع نرم افزار است.
مزایای انتخاب نرم افزار CRM ابری یا کلود:
- هزینه های مشخص
- نصب سریع و راحت
- زمان آموزش کوتاه به دلیل داشتن ابزارهای کم
معایب انتخاب نرم افزار CRM ابری یا کلود:
- به دلیل پرداخت حق عضویت دوره ای برای هر کاربر، در گذر زمان متحمل هزینه های سنگینی می شوید.
- درصورتی که پرداخت حق عضویت را فراموش کنید، اطلاعات شما بطور کامل حذف می شود.
- دسترسی مستقیم به پایگاه داده وجود ندارد و روی اطلاعات تان کنترلی ندارید.
- به امکانات مشخصی محدود هستید و امکان توسعه، سفارشی سازی های پیچیده، و اتصال به سایر نرم افزارهای سازمان را ندارید.
- با اختلالات اینترنتی یا مشکلات سرور کلود، دسترسی شما به نرم افزار نیز مختل می شود.
🔶 ویژگی های CRM نصبی
به برخی از نرم افزار های CRM نصبی که علاوه بر شبکه داخلی (Local network)، در بستر اینترنت قابل استفاده هستند، نرم افزار های تحت وب گفته می شود. شرکت هایی که نیاز به تغییر نرم افزار و یا افزودن ابزار های جدید مثلا اتصال و یکپارچه سازی با سایر نرم افزارها دارند و یا حتی می خواهند نرم افزار خود را طبق نیازهایشان توسعه دهند، می توانند از نرم افزار های CRM متن باز استفاده کنند.
اما هردو نوع این نرم افزارهای نصبی، اطلاعات شما روی سرورخودتان و یا سروری که انتخاب می کنید، ذخیره می کنند. در CRM تحت وب، از طریق اینترنت و شبکه داخلی می توانید به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید در صورتی که در CRM نصبی غیر تحت وب چنین امکانی وجود ندارد.
این نرم افزار CRM برای افرادی که نسبت به اطلاعات و امنیت نرمافزار خود حساس هستند و به امکانات خاصی نیاز دارند، بسیار مناسب است. زیرا بهطور کامل میتوانید دسترسی به اطلاعاتتان را کنترل کنید و تغییرات لازم را روی نرم افزار اعمال کنید.
مزایای انتخاب نرم افزار CRM نصبی:
- به صورت کامل به پایگاه داده ها دسترسی دارید و روی اطلاعات خود، کنترل کامل دارید.
- امکان ایجاد سفارشی سازی ها و توسعه های پیچیده دارید.
- به امکانات مشخص شده توسط تولید کننده محدود نیستید.
- با توجه به این موضوع که پرداخت هزینه یکبار برای همیشه است و معمولا محدودیت کاربر ندارید، در دراز مدت هزینه مقرون به صرفه ای دارند.
- اختلالات اینترنتی دسترسی شما را به نرم افزار محدود نمی کند.
معایب انتخاب نرم افزار CRM نصبی:
- درصورتی که محل نصب داخل شرکت باشد نیاز به داشتن و یا ایجاد زیرساخت های لازم دارید. درصورتی که بودجه لازم جهت تامین این زیرساخت ها را ندارید، می توانید از نسخه نصبی تحت وب استفاده کنید. نسخه های تحت وب را می توانید روی یک هاست اینترنتی نصب کرده و از طریق اینترنت به اطلاعات دسترسی داشته باشید.
- درصورتی که شرکت تولیدکننده نرم افزار را نصب نکند، نیاز به یک نیروی IT دارید.
🔶 مقایسه نرمافزار CRM کلود با CRM نصبی
تا این جا با نرم افزار CRM کلود و نصبی آشنا شدید و حتی متوجه برخی از تفاوتهای این دو شده اید. در ادامه به مقایسه نرمافزار CRM کلود با CRM نصبی پرداختهایم تا بتوانید بهترین گزینه را برای کسب وکارتان انتخاب کنید.
🔸 محل ذخیره اطلاعات
یکی از مواردی که هنگام مقایسه CRM کلود و نصبی توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می کند، محل ذخیره اطلاعات و امنیت اطلاعات آنهاست.
در CRM کلود اطلاعات شما در سرور تولیدکننده نرم افزار ذخیره میشود. یعنی علاوه بر شما، تأمینکننده شما هم به اطلاعاتتان دسترسی دارد؛ در حالی که در CRM نصبی، اطلاعات در سرور خودتان و یا هرجای دیگری که خودتان انتخاب می کنید قرار دارد و هیچکس بهغیراز افرادی که اجازه دسترسی دارند، نمیتواند این اطلاعات را مشاهده کند. این نرم افزار برای افرادی که اطلاعات محرمانه دارند و یا نگران اطلاعات خود هستند مناسب است.
🔸 امنیت اطلاعات
همانطور که گفتیم محل ذخیره سازی اطلاعات در نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری کلود روی سرورهای تولیدکننده است. از طرف دیگر اگر شرکت ارائه کننده نسخه ابری، زیر ساخت های مناسب را پیاده سازی نکرده باشد، ریسک از دست دادن و یا نشر اطلاعات زیاد می شود. همچنین هکرها اشتیاق بیشتری برای نفوذ به این مدل سیستم ها دارند.
🔸 دسترسی
نحوه دسترسی به هرکدام از این نرم افزارها متفاوت است. ممکن است در بعضی از شرایط خاص مانند کرونا، افراد مجبور به دورکاری باشند و در این صورت دسترسی به نرم افزار CRM ای که به روی سرور محلی شما و در شرکت باشد، امکان پذیر نیست.
در این صورت می توانید یکی از گزینه های زیر را انتخاب کنید:
- انتخاب نرم افزار CRM کلود: که تنها در بستر اینترنت به شما خدمت رسانی می کند.
- انتخاب CRM نصبی تحت وب: می توانید از طریق اینترنت و از موبایل و یا دیگر دستگاه ها به نرم افزار CRM خود دسترسی داشته باشید. برای استفاده از نرم افزار CRM خارج از شرکت و یا هرجای دیگر می توانید از نرم افزار CRM نصبی تحت وب استفاده کنید.
- اتصال به CRM نصبی از طریق اینترنت و IP استاتیک: اگر نرم افزار سی آر ام روی سرور داخل شرکت نصب شده باشد و نیاز به اتصال به نرم افزار از طریق اینترنت داشته باشید، می توانید با دریافت یک IP استاتیک از سرویس دهنده اینترنت این کار را انجام دهید.
نکته مهم: توجه کنید در برخی مواقع ممکن است اینترنت دچار اختلال و یا مثل حوادث قبلی اینترنت بصورت سراسری قطع گردد. بنابر این، پیشنهاد می گردد که در انتخاب نرم افزار، حتما این موضوع را مدنظر بگیرید.
🔸 هزینه
برای خرید نرم افزار CRM نصبی، شما یک بار هزینه می کنید و میتوانید از آن استفاده کنید. شاید برای خرید آن، متحمل هزینه زیادی شوید اما در طولانی مدت هزینه آن مطلوب به نظر می رسد. حتی اگر نرمافزار شما متنباز باشد، میتوانید بهراحتی آن را توسعه دهید.
در CRM کلود قیمت گذاری برحسب امکانات اضافه، تعداد کاربر و… صورت می گیرد و شما حق عضویت را به طور مادام العمر بصورت ماهانه و یا سالانه پرداخت می کنید. توجه کنید که اگر بعد از یک مدت محدود پرداخت حق عضویت خود را فراموش کنید، اطلاعات شما به طور کامل حذف می شوند.
🔸 بهروزرسانی CRM
یکی از مهمترین مسائلی که هنگام مقایسه نرمافزار CRM کلود و CRM نصبی باید در نظر بگیرید، نحوه بهروزرسانی آن است. بهروزرسانی در نرمافزار CRM ابری، به عهده تأمینکننده شماست. درواقع شما از زمان بهروزرسانی مطلع نیستید، در زمان بهروزرسانی ممکن است سیستم شما دچار اختلال شود و درنتیجه کار شما را مختل کند. در CRM نصبی، زمان بهروزرسانی به عهده خودتان است. میتوانید در ساعاتی از روز که استفاده کمتری از سیستم خود دارید، بهروزرسانی را شروع کنید.
برای بروزرسانی سیستم های CRM نصبی معمولا نیاز به تخصص وجود دارد. اما برخی از CRM های نصبی قابلیت بروزرسانی را تنها با یک کلیک محقق می سازند.
🔸 توسعه CRM
توسعه برای کسبوکارها بسیار مهم است زیرا میتوانید به نرمافزار امکانات مدنظر خود را اضافه کنید. اما به یاد داشته باشید در صورتی میتوانید اینکار را انجام دهید که نرم افزار شما متن باز باشد. در CRM کلود، امکان توسعه برای شما وجود ندارد و شما فقط می توانید از ابزارهای موجود استفاده کنید که معمولاً بسیار محدود هستند. در نرم افزار CRM نصبی متن باز، می توانید با استفاده از کدنویسی، نرم افزار خود را توسعه دهید و برای استفاده بهتر کسب و کارتان، امکانات جدیدی را به آن اضافه کنید و یا با سایر نرم افزارهای سازمان تان CRM را یکپارچه کنید.
🔸 ادغام و یکپارچهسازی
در مقایسه نرمافزار CRM کلود و CRM نصبی، قابلیت یکپارچهسازی بسیار مورد توجه است. با استفاده از CRM نصبی، میتوانید بهراحتی نرمافزار CRM خود را با دیگر برنامه ها مثل نرم افزار حسابداری شرکتی و… ادغام کنید و استفاده مطلوبتری از اطلاعات داشته باشید. این مسئله برای شرکتهایی که از سیستم های مختلفی استفاده می کنند، بسیار اهیمت دارد. معمولاً در سیستمهای CRM Cloud، شما باید از وب سرویس های از پیش تعریف شده و غیر قابل توسعه استفاده کنید و نمیتوانید آن را با دیگر برنامههای مورد استفاده خود ادغام کنید.
در نسخه های ابری (کلود) امکان یکپارچه سازی وجود ندارد و یا تنها به چند نرم افزار محدود است. اما در CRM نصبی پارس ویتایگر شرایط کاملا متفاوت است. به این معنی که سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان پارس ویتایگر تمامی اطلاعات نرم افزار های حسابداری را بدون دخالت نیروی انسانی و در لحظه در CRM تجمیع میکند تا وارد فرآیند های فروش شود. پارس ویتایگر قابلیت یکپارچه سازی با همه نرم افزار های حسابداری را دارد.
🔸 زیرساخت
برای داشتن نرم افزار CRM کلود، به زیرساخت خاصی نیاز ندارید. اما برای نرم افزار های CRM نصبی، شما به یک سرور نیاز دارید. اگر برای خرید سرور بودجه کافی ندارید نیز می توانید از یک هاست اینترنتی و یک نرم افزار CRM نصبی تحت وب استفاده کنید.
🔸 امکانات
امکاناتی که در نرم افزار CRM کلود در اختیار شما قرار می گیرد، امکاناتی محدود هستند و شما نمی توانید در صورت نیاز، امکان جدیدی به آن اضافه کنید. در نرم افزار های CRM نصبی، امکانات مختلف و جدید به صورت ماژول در اختیار شما قرار می گیرند، همچنین قابلیت های سفارشی را نیز توسط توسعه نرم افزار در نسخه های متن باز اضافه کنید.
🔶 انتخاب شما کدام نوع CRM است؟
انتخاب و استفاده از نرم افزار crm چه نصبی باشند و چه کلود به نیازهای شما بستگی دارد. ممکن است نیازهای شما را نسخه های کلود پوشش دهند و یا آینده نگری و پیش بینی رشد شرکت باعث شود نرم افزار نصبی را انتخاب کنید.
ما در این مقاله سعی کریم مزایا و معایب هردو را توضیح دهیم. در نهایت، انتخاب با شماست.
دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند:
[ برای مشاهده دمو نرم افزار CRM نصبی با هسته متن باز پارس ویتایگر کلیک کنید ]
سلام
بین CRM کلود و CRM نصبی تحت وب، کدوم یکی بیشتر به درد کسبوکار شما میخوره؟
سلام وقت شما بخیر
انتخاب بین CRM کلود و CRM نصبی تحت وب به نیازها و شرایط ویژه کسبوکار شما بستگی دارد.
CRM کلود به دلیل دسترسی آسان از هر مکان و نیاز کمتر به زیرساختهای فنی، معمولاً برای کسبوکارهای کوچکتر و استارتاپها گزینه مناسبی است. این نوع CRM با بهروزرسانیهای خودکار و هزینههای ابتدایی کمتر، مدیریت و استفاده از آن را آسانتر میکند.
در مقابل، CRM نصبی تحت وب برای کسبوکارهایی که نیاز به کنترل کامل بر دادهها و سفارشیسازی عمیقتر دارند، مناسبتر است. این نوع CRM به سرور و زیرساختهای فنی نیاز دارد و ممکن است هزینههای ابتدایی و زمان نصب بیشتری به همراه داشته باشد.