مایکروسافت داینامیک CRM چیست؟

نرم افزار CRM مایکروسافت چیست؟

نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، یک ابزار حیاتی برای بهبود عملکرد و رشد کسب و کار

نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، یک ابزار حیاتی برای بهبود عملکرد و رشد کسب و کار ها است که به شما کمک می کند تا به بهترین شکل ممکن ارتباطات خود با مشتریان را مدیریت کنید. سیستم مدیریت ارتباط با مشتری مایکروسافت (Microsoft Dynamics 365)، یکی از محبوب ترین نرم افزار های CRM است که در سر تا سر دنیا طرفداران خاص خودش را دارد.

در این مقاله ابتدا شما را با نرم افزار CRM مایکروسافت یا همان داینامیک 365 آشنا می کنیم، ویژگی های این نرم افزار و چالش های استفاده از آن در ایران را بررسی کرده و سپس راه حلی برای رویارویی با این چالش ها ارائه می دهیم.

نرم افزار CRM مایکروسافت چیست؟

شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

داینامیک CRM یک نرم افزار تجاری است که توسط شرکت مایکروسافت تولید و اساسا به عنوان یک نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری شناخته می شود. این نرم افزار به کسب و کارها کمک می کند تا پایگاه داده های مشتریان را مدیریت کرده، سرنخ جدید تولید کنند، و با مشتریانشان در تعامل باشند تا بتوانند مشکلات مرتبط با خدمات مشتریان را حل کنند.

مایکروسافت در نوامبر 2016 تصمیم گرفت تمامی محصولات خود را برای مدیریت ارتباط با مشتریان و برنامه ریزی منابع سازمانی در یک محصول مشترک به نام داینامیک 365 (Microsoft Dynamics 365) تجمیع کند.

آیا تمایل دارید بصورت رایگان از نرم افزار CRM استفاده نمایید؟ استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

طی این فرآیند، برخی از محصولات نام های جدید گرفتند، به روز رسانی شدند، و برخی از قابلیت های این محصولات به ماژول های دیگر منتقل شد.

نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک 365 با ثبت اطلاعات مشتریان و اطلاعات فروش در یک سیستم واحد، یک تصویر کلی از سفر مشتری ارائه می‌دهد و به تیم فروش در پیگیری و ثبت سفر مشتری کمک می‌کند، تولید سرنخ فروش را ارزیابی می‌کند و فرصت های فروش را از دست نمی دهد.

نرم افزار Dynamics 35 به دو صورت نصبی و کلود ارائه می شود.

 

Microsoft Dynamics CRM چیست؟

وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار

ویژگی‌های نرم افزار CRM مایکروسافت چیست؟

همانند دیگر نرم افزارهای CRM، این نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری هم قابلیت‌های شگفت انگیزی را در اختیار شما قرار می‌دهد و روند کسب ‌و کار شما را راحت می‌کند. برخی از قابلیت‌های آن را در زیر مشاهده می‌کنید:

  • خودکار سازی: می‌توانید با استفاده از CRM مایکروسافت، خودکار سازی فرایندها را انجام دهید تا اعضای تیم بتوانند به وظایف مهم‌تر مانند فروش رسیدگی کنند.
  • امتیازدهی سرنخ: داینامیک CRM می‌تواند به طور خودکار، امتیاز دهی، تشخیص صلاحیت و ارجاع سرنخ‌ها را انجام دهد، گزارشات real-time فراهم کند، و به کارمندان کمک کند تا روی سرنخ‌ های با کیفیت تمرکز کنند.
  • ارجاع وظایف: یکی دیگر از قابلیت‌های این نرم افزار مایکروسافت، امکان ارجاع کارها طبق مهارت و میزان تجربه افراد و در نتیجه بهبود کارایی افزایش کیفیت تجربه مشتری است.
  • شخصی سازی: شما می‌توانید با توجه به نیازهای خود این نرم افزار را شخصی‌ سازی کنید.
  • دسترسی آسان: می‌توانید از طریق مرورگرهای مختلف، موبایل، تبلت و نرم افزار Outlook به نرم افزار دسترسی داشته باشید.

دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند: خودکارسازی فرآیندهای شرکت با سیستم سازی

دینامیک 365؛ کلود یا نصبی؟

نرم افزار داینامیک 365 به دو صورت کلود و نصبی ارائه می شود. هرچند، شرکت مایکروسافت در دو سال اخیر، برای پیاده سازی داینامیک 365 رویکردی مبنی بر روش “ابر اول )  cloud-first) پیش گرفته است.

این روش، نسبت به نوع کسب و کاری که در آن مشغول به فعالیت هستید، مزایا و معایبی برای شما به همراه خواهد داشت.

فهمیدن این که کدام نوع از این دو نسخه مناسب کسب و کار شما است مستلزم درک تفاوت های این دو می باشد. بنابر این در ادامه به طور مختصر به شرح تفاوت های نسخه کلود و نسبی نرم افزار Dynamics 365  می پردازیم.

نسخه نصبی نرم افزار داینامیک 365

واژه نصبی به این معنا است که هر کسب و کار برای استفاده از نرم افزار باید لایسنس آن را خریداری نموده و دیتابیس نیز بر روی سرور خود شرکت ذخیره می شود.

بنابر این، علیرغم اینکه شما این امکان را خواهید داشت تا به طور کامل بر روی نحوه و مکان ذخیره اطلاعات تسلط داشته باشید، مسئولیت امنیت، حفظ، و نگهداری آن نیز بر عهده خود شما خواهد بود.

نسخه کلود نرم افزار داینامیک 365

D365 یک نرم افزار SAAS است که در فضای ابری (کلود) قرار دارد. داده های آن توسط سرور های امن مایکروسافت محافظت شده و دسترسی به آن حتی از راه دور ممکن بوده و به زیرساخت های سخت افزاری نیازی ندارد.

در مقایسه با نسخه نصبی، نسخه آنلاین D365 بسیار انعطاف پذیر تر است. همچنین، نسخه کلود قابلیت یکپارچه سازی با سایر نرم افزار ها را نیز دارد.

انواع نرم افزار Dynamic 365

  • نرم افزار داینامیک 365 برای فروش
  • نرم افزار داینامیک 365 برای بازاریابی
  • نرم افزار داینامیک 365 برای خدمات مشتریان
  • نرم افزار داینامیک 365 برای خدمات اختصاصی
  • نرم افزار داینامیک 365 برای اتوماسیون خدمات پروژه

نرم افزار داینامیک 365 چه مزایایی دارد؟

آشنایی با مزایای CRM مایکروسافت داینامیک 365 پیش از استفاده از آن به درک بهتر اهداف این نرم افزار کمک می کند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت بر 5 مورد از مهم ترین کابرد های نرم افزار داینامیک 365:

  • استفاده آسان
  • اتصال با دیگر محصولات مایکروسافت
  • ارتقا تجربه خدمات مشتری
  • امنیت داده ها
  • شخصی سازی

پیش نیازهای نصب و پیاده سازی نرم افزار CRM مایکروسافت

نصب هر نرم افزاری نیازمند فراهم نمودن یکسری پیش نیاز ها می باشد. هرچند، این مساله در مورد نرم افزار مایکروسافت CRM کمی پیچیده تر است. برای پیاده‌سازی بدون مشکل CRM مایکروسافت باید به موارد زیر دقت کنید:

پردازنده: شما با پردازنده Quad-core x64 می توانید آن نصب نرم افزار را انجام دهید اما توصیه مایکروسافت پردازنده چهار هسته‌ای x64 با سرعت 2GHZ یا بالاتر مانند سیستم‌های AMD Opteron یا Intel Xeon است.

RAM: شما با 4 گیگابایت رم هم می توانید مایکروسافت را نصب کنید. اما توصیه مایکروسافت 8 گیگابایت رم یا حتی بیشتر است.

هارد دیسک:  10 گیگابایت فضای خالی در دیسک نصب CRM مایکروسافت را امکان پذیر می سازد، اما توصیه مایکروسافت 40 گیگابایت یا بیشتر فضای خالی در دیسک جهت نصب این نرم افزار است.

نرم افزار داینامیک 365 چه معایبی دارد؟ 

برای استفاده از نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک 365، ممکن است با مواردی نظیر هزینه و لایسنس روبرو شوید. در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم و راه حلی برای آن ها ارائه می دهیم.

قیمت CRM مایکروسافت چقدر است؟

 

لوگوی مایکروسافت داینامیک سی ار ام

 

هزینه CRM نسبت به امکاناتی که شما نیاز دارید متفاوت است. مواردی نظیر مقیاس کسب ‌و کارتان و حقوق تکنسین ‌هایی که برای نصب و پیاده‌سازی استخدام می‌کنید در هزینه این نرم افزار تاثیر گذار هستند.

به ‌طور کلی، هزینه این نرم افزار از 210 دلار برای هر کاربر به صورت ماهانه شروع می‌شود و با پرداخت این هزینه می‌توانید همه نیازهای ضروری خود را مانند امور مالی، خدمات مشتری، فروش، خودکار سازی پروژه ‌ها، بازاریابی و غیره را انجام دهید.

اما در ایران این موضوع کمی متفاوت می شود. شرکت مایکروسافت به علت وجود تحریم ها علیه ایران به هیچ یک از نمایندگان خود اجازه همکاری با شرکت ‌های ایرانی را نمی‌دهد.

از طرفی با توجه به بحث هزینه ‌های بالای لایسنس، برخی از شرکت ‌ها اقدام به فروش نرم افزار کرک شده یا لایسنس اشتراکی می‌کنند و در واقع شما از این نرم افزار بصورت غیر قانونی استفاده می‌کنید!

البته در ایران نرم افزارهای بسیاری مانند آفیس، فتوشاپ و… بصورت کرک شده استفاده می شوند. اما معایب و مشکلات استفاده از CRM مایکروسافت در ایران چیست و چرا نباید از مایکروسافت داینامیک استفاده کرد؟

آیا می‌توان از نرم افزار CRM مایکروسافت در ایران استفاده کرد؟

شما با پرداخت هزینه‌ای جزئی و یا حتی به صورت رایگان، می‌توانید نرم افزار کرک شده CRM مایکروسافت را تهیه کنید؛ اما در نظر داشته باشید که زبان این نرم افزار، انگلیسی است و تقویم میلادی دارد. پس برای استفاده نیازمند فارسی سازی و نصب تقویم شمسی هستید.

ممکن است به نظر برسد که مشکلتان حل‌شده است. اما هنگامی ‌که نسخه جدیدی از این نرم افزار ارائه می‌شود، بخش‌ های فارسی سازی شده به آپدیت مجدد نیاز دارند.

از طرفی به دلیل عدم دسترسی به سورس کدهای برنامه نویسی، اکثر فارسی‌ سازها اقدام به فارسی سازی در لایه ظاهری نرم افزار (UI) می‌کنند و باعث کند شدن عملکرد و سرعت سیستم می‌شود.

اما راه حل چیست؟

نرم افزار های مدیریت ارتباط با مشتری زیادی در ایران وجود دارند، برخی این نرم افزار ها تولید برنامه نویسان ایرانی است و برخی دیگر نرم افزار های بین المللی هستند که نیاز شرکت ها را در موارد مختلف مرتبط با مدیریت ارتباط با مشتری رفع می کنند.

دو مورد از محبوب ترین این نرم افزار های بین المللی، مایکروسافت و ویتایگر هستند که طرفداران زیادی در ایران دارند.

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری مایکروسافت داینامیک، یک نرم افزار متن بسته خارجی است که اساس آن رایگان نیست و در ایران با لایسنس اشتراکی و یا به صورت کرک شده قابل استفاده می باشد.

نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ویتایگر، نرم افزار متن باز خارجی است که اساس آن رایگان بوده و برای استفاده از آن مجبور به پرداخت هزینه نخواهید بود.

این نرم افزار که توسط تیم پارس ویتایگر بومی سازی شده، تحت عنوان نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری پارس ویتایگر در ایران قابل استفاده و متناسب با نیاز های کسب و کار های ایرانی است.

در ادامه به مقایسه این دو نرم افزار خواهیم پرداخت:

مقایسه پیش‌نیازهای سخت‌ افزاری برای نصب

برای نصب CRM مایکروسافت، حداقل به 4 گیگابایت RAM و 10 گیگابایت فضای آزاد نیاز دارید.

اما پیش نیازهای سخت افزاری برای نصب نرم افزار CRM پارس ویتایگر بسیار ساده تر هستند و شما به یک سرور با حداقل 2 گیگابایت RAM و 5 گیگابایت فضای آزاد و یا به یک هاست اینترنتی نیاز دارید.

توسعه و سورس نرم افزار

به طور کلی شما تنها قادر به توسعه نرم افزار های CRM متن‌ باز هستید، یعنی نرم افزاری که به شما اجازه دسترسی به سورس کدهای برنامه نویسی نرم افزار را بدهد.

با وجود اینکه نرم افزار CRM مایکروسافت یکی از بهترین نرم افزار های CRM است، اما به دلیل متن ‌باز نبودن، امکان توسعه آن وجود ندارد. بنابراین شما مجبور به رفع نیازهای خود با ابزارهای موجود هستید.

اما نرم افزار CRM پارس ویتایگر، با هسته متن‌ باز ارائه می شود و امکان توسعه و ایجاد ابزارهای جدید برای رفع نیاز های کسب ‌و کارتان با کدنویسی در این نرم افزار وجود دارد.

 

توسعه سورس کد

پشتیبانی

همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم، مایکروسافت هیچ نماینده رسمی در ایران ندارد و در حقیقت به ایرانیان خدماتی ارائه نمی دهد. در نتیجه، هنگام بروز هرگونه مشکل، به پشتیبانی رسمی این شرکت دسترسی ندارید و امکان به‌روزرسانی بصورت ساده و راحت برای شما فراهم نیست.

اما علاوه بر فیلم‌های آموزشی، وبینار، کتاب، جلسات آموزشی و  که توسط تیم پارس ویتایگر برای شما فراهم شده و به‌راحتی قابل دسترسی است، می توانید با توجه به نوع پکیج خود از پشتیبانی‌های ماهانه نیز بهره‌مند ‌شوید.

 

گستردگی و جهانی بودن

هر دو نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری مایکروسافت و پارس ویتایگر، توسط افراد زیادی در سطح جهانی استفاده می‌شود. اما نرم افزار CRM پارس ویتایگر به دلیل متن‌ باز بودن و قابلیت توسعه، توسط توسعه‌دهندگان بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در نتیجه همین موضوع، ابزارهای زیادی برای افزایش کارایی ویتایگر تولید شده که تمامی نیازهای شما را با توجه به اهداف کسب و کارتان پوشش می دهد.

جهانی بودن

 

هزینه

علاوه بر هزینه زیادی که باید برای خرید نرم افزار CRM مایکروسافت پرداخت کنید، تغییر زبان و تقویم نیز شامل هزینه های جانبی است.

اما نرم افزار CRM ویتایگر به صورت متن باز و رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد و تنها برای قابلیتهای بیشتر که از طریق نصب ماژول ها امکان پذیر است نیاز مند پرداخت هزینه خواهید بود که البته این هزینه نسبت به دیگر نرم افزار های CRM موجود مناسب تر است.

 

حداقل پیش‌نیازهای سخت‌افزاری برای نصب توسعه و سورس نرم افزار   آموزش  پشتیبانی گستردگی و جهانی بودن       هزینه
نرم افزار CRM

مایکروسافت

4 گیگابایت RAM با 10 گیگابایت فضای آزاد دارد/ با شرایط خاص خرید پکیج آموزشی ندارد جهانی ولی محدود (به علت وجود تحریم ها) هزینه بالا(شمسی سازی/فرسی سازی/ پشتیبانی/ نگهداری)
نرم افزار CRM پارس ویتایگر 2 گیگابایت حافظه و 5 گیگابایت فضای آزاد دارد/ اپن سورس   ویدیو و مستندات رایگان دارد جهانی بدون محدودیت ارزانتر

جمع بندی

اساس و پایه نرم افزار CRM مایکروسافت، برای کسب‌وکارهای غیر ایرانی است و به دلیل متن ‌باز نبودن، امکان تغییر و توسعه آن با توجه به نیازهای کسب‌ و کارتان فراهم نیست.

علاوه بر این، در صورت استفاده از این نرم افزار در ایران متحمل پرداخت هزینه‌های سنگین خریداری نرم افزار، تهیه فیلم‌های آموزشی و شخصی‌سازی خواهید شد.

شما می‌توانید با پرداخت هزینه ای معقولانه، سیستم CRM کاملاً بومی‌ سازی شده و سازگار با کسب‌ و کارهای ایرانی پارس ویتایگر را خریداری کنید. این نرم افزار بومی‌ سازی شده، با تقویم شمسی و متن ‌باز است که به‌راحتی می ‌توانید آن را طبق نیازهای خود توسعه دهید.

همین حالا بصورت کاملا رایگان، نرم افزار CRM را آزمایش کنید: استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

ثبت دیدگاه