برندینگ کارفرما در حقیقت تلاش یک شرکت، در داخل و خارج از شرکت، برای ترویج یک دید کلی و واضح از آنچه که آن شرکت را کارفرمایی متفاوت و مطلوب می سازد است. در سال های اخیر، برندینگ کارفرما در میان مدیران حرفه ای محبوبیت زیادی به دست آورده است.
پیش تر در مقالات گوناگونی راجع به اهمیت برندینگ و نقش آن در موفقیت کسب وکارها و کاربرد سی آر ام در انواع آن منتشر کرده ایم. در این مقاله نوع جدیدی از برندینگ را که مربوط به منابع انسانی و کارکنان یک شرکت می شود معرفی کرده و نقش نرم افزار CRM را در آن بررسی می کنیم.
برند ها یکی از ارزشمندترین دارایی های شرکت هستند و به همین دلیل مدیریت برند یکی از فعالیت های کلیدی در بسیاری از شرکت هاست. اگرچه معمولا شرکت ها تلاش های خود را در زمینه برندسازی بر ایجاد برند محصول و شرکت متمرکز می کنند، برند می تواند در زمینه مدیریت منابع انسانی نیز مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از اصول برندینگ در مدیریت منابع انسانی ” برندینگ کارفرما ” نام دارد.
شرکت ها به طور فزاینده ای از برندینگ کارفرما برای جذب کارکنان جدید و اطمینان از این که کارمندان فعلی با فرهنگ و استراتژی شرکت هماهنگ و همگام هستند استفاده می کنند. تعریفی که سالیوان در سال ۲۰۰۴ از برندینگ کارفرما ارائه کرده عبارتست از “یک استراتژی بلند مدت و هدفمند برای مدیریت آگاهی و درک کارکنان، کارمندان بالقوه و ذینفعان مرتبط با یک شرکت”.
در حقیقت، هدف این نوع برندینگ ارائه ی تصویری از شرکت به عنوان “جایی خوب” برای کار کردن است. بسیاری از شرکت ها برندینگ کارفرمای رسمی توسعه داده یا علاقه مند به توسعه ی چنین برنامه ای هستند. علاقه به نام تجاری کارفرما از تعداد بسیار بالای مقالات در این مورد در مطبوعات کسب و کار مشهود است. تعداد جستجوهای اینترنتی با استفاده از گوگل و یاهو نیز گواه این علاقه و افزایش روزافزون آن است.
دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند: مدیریت ارتباط با مشتری و منابع انسانی
سرمایه گذاری در برندینگ کارفرما
با مجله کسب و کار نرم افزار پارس ویتایگر همگام شوید.
ظاهرا برخی شرکت ها مبالغ قابل توجهی در کمپین های برندینگ کارفرما صرف می کنند، که نشان می دهد آنها به ارزش و اهمیت این نوع برند پی برده اند. گزارش Conference Board نشان داده است که برندینگ کارفرمای کارآمد منجر به مزیت رقابتی شده، به کارمندان کمک می کند که ارزش های شرکت را حفظ کنند، و در حفظ کارمندان موثر است.
در مقاله ی دیگری توضیح داده بودیم که ارتباط برندینگ و نرم افزار CRM به چه صورت است. در زمینه ی حفظ کارمندان و حفظ ارزش های شرکت نیز می توان از سی آر ام استفاده کرد. نظارت دقیق بر روند پیشرفت کارکنان، عملکرد آنان و نتیجه ی تلاش هایشان همگی از طریق سی آر ام به راحتی امکان پذیر است. قدردانی از این تلاش ها و دادن پاداش در قبال آنها انگیزه ی پیشرفت بیشتر را تقویت می کند.
برای مثال، کارمند فروشی را فرض کنید که در زمینه ی مذاکرات ثانویه ضعف داشته و مدیر فروش از طریق تحلیل قیف فروش به این نتیجه رسیده است که وی به آموزش نیاز دارد. پس از چند جلسه آموزش نمودارهای مربوط به این کارمند شروع به تغییر مثبت می کنند. بازخورد مثبت کارفرما به این تلاش ثمربخش به حس مثبتی در کارمند منجر می شود که در نتیجه ی آن تلاش خود را بیشتر کرده و برای هماهنگی و حفظ فرهنگ و ارزش هایی که توسط همین کارفرما تعریف شده اند نیز تلاش می کند.
اگر در محیط کار برای مدت کوتاهی نیز حضور داشته باشید احتمالا متوجه این نکته شده اید که رفتار یک یا چند کارمند به شدت رفتار سایرین را تحت تاثیر قرار داده و بسیار موثر تر از سخنان “نصیحت وار” کارفرمایی ست که عملا جزئی از محیط و فضای کارمندان نیست. توجه به بخش مثبت رفتار کارکنان و تشویق و تقویت آن محیط را به سمت مثبت شدن پیش برده و نارضایتی های حاصل از ناعادلانه بودن رفتار کارفرما را به طور محسوس کاهش می دهد.
مرتبط: تحلیل فروش با استفاده از نمودار فروش
مراحل برندینگ کارفرما
برندینگ یا نام تجاری در ابتدا برای تمایز محصولات مورد استفاده قرار می گرفت، اما در گذر زمان برای تمایز انسان ها، مکان ها و شرکت ها نیز مورد استفاده قرار گرفته است. اصطلاح ” برندینگ کارفرما “، تمایز ویژگی های شرکت ها را به عنوان یک کارفرما از سایر رقبا نشان می دهد. نام تجاری اشتغال، بر جنبه های منحصر به فرد ارائه خدمات اشتغال یا محیط شرکت تاکید می کند.
تحقیقات مربوط به منابع انسانی، برندینگ کارفرما را به عنوان یک فرایند سه مرحله ای توصیف می کند. در گام اول، یک شرکت، ” گزاره ارزش” را که می خواهد در برند تجسم یابد توسعه می دهد. با استفاده از فرهنگ سازمان، سبک مدیریت، کیفیت کارکنان فعلی، تصویر اشتغال فعلی و کیفیت محصول یا خدمات، مدیران ارزش ویژه ای را که شرکتشان به کارکنان ارائه می دهد مشخص می کنند.
گام بعد بازاریابی خارجی است. بازاریابی خارجی برندینگ کارفرما در درجه اول برای جذب کارکنان هدف طراحی شده است، اما برای حمایت و ارتقاء برند های محصول یا شرکت نیز کاربرد دارد. بسیار حیاتی و مهم است که تلاش های نام تجاری کارفرما با تمام تلاش ها در راستای دیگر انواع برندینگ سازگار و همسو باشد.
بازاریابی داخلی برندینگ کارفرما، جنبه سوم این مفهوم است. اهمیت این امر در عمل کردن به “وعده” هایی ست که کارفرما به کارکنان داده و کارکنان آن را به عنوان بخشی از فرهنگ سازمانی می بینند. هدف بازاریابی داخلی، که به برندینگ داخلی نیز معروف است، توسعه نیروی کاری ست که به مجموعه ارزش ها و اهداف سازمانی که توسط شرکت تعیین شده متعهد است.
بین برند کارفرما و برند محصول و شرکت، شباهت هایی وجود دارد، اما دو تفاوت عمده آنها عبارتند از: ۱٫ برند کارفرما خاص استخدام است و هویت شرکت را به عنوان یک کارفرما مشخص می کند. و ۲٫ این برند به مخاطبان داخلی و خارجی عرضه می شود، در حالیکه تلاش های تبلیغاتی برند محصول و شرکت ها عمدتا در راستای ارائه به مخاطبان خارجی است.
به صورت کلی، می توان گفت که برندینگ در عصر جدید و با توجه به پیچیدگی های سازمانی، علاوه بر مشتری-محور بودن، باید کارمند-محور نیز بوده و توانایی جذب و حفظ نیروی کار زبده و کارامد را داشته باشد. به هر حال، هیچ کسب و کاری بدون نیروی کار مناسب قادر به ادامه ی حیات نخواهد بود.
مرتبط: استراتژی برندینگ مشتری محور و CRM