فهرست محتوا
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم.
گیمیفیکیشن ( gamification ) که در زبان فارسی بازیکاری، بازینمایی، بازیسازی، بازی انگاری، بازیآفرینی، بازیگونگی، بازیپردازی، بازیوار سازی و بسیاری معادل دیگر دارد. گیمیفیکیشن فرایند استفاده از ابزارهای موجود- وب سایت، برنامه سازمانی، انجمن آنلاین- و یکپارچه سازی مکانیزم های بازی درون این ابزارها جهت تشویق و ایجاد انگیزه مشارکت، تعامل و وفاداری می باشد. گیمیفیکیشن از تکنیک های داده محوری بهره می برد که طراحان بازی برای درگیر کردن بازیکنان استفاده می کنند، و آنها را جهت مهیج کردن فعالیت هایی که به کسب و کار شما ارزش می دهند، برای تجارب غیر بازی اعمال می کند.
مفهوم بازی انگاری را هم اکنون میتوان در بسیاری از زمینههای تجاری و محصولات، آموزشهای اجتماعی، پزشکی، درمان اختلالات فکر و ذهنی، درمان فراموشی و یا حتی آموزشهای نظامی مشاهده کرد، و چیزی که در همهٔ آنها مشترک میباشد سعی در بیشینه کردن یادگیری و درگیر ساختن کاربر با محصول (و یا مفهوم مورد نظر) است. در حقیقت، از بازی انگاری میتوان جهت ایجاد جذابیت در یادگیری، انجام فرایندهای تکراری و یا کارهای غیر جذاب برای مقاصد غیر بازی گونه استفادهٔ نمود، و این خاصیت را میتوان مهمترین دلیل فراگیری این زمینه جدید در عرصههای مختلف دانست.
دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند:
نحوه استفاده از تکنیک های گیمیفیکیشن
کارشناسان بازاریابی و مالکان کسب وکارها نکاتی را در مورد نحوه استفاده از تکنیک های گیمیفیکیشن (بازی پردازی) برای جذب، آموزش و حفظ مشتریان و فروش بیشتر کارکنان به اشتراک گذاشته اند.
الکس گالت، معاون فروش و بازاریابی DeepMarkit می گوید: ” تعامل با مشتریان تاثیر بسزایی در میزان سود یا زیان شما دارد. بر طبق Gallup ، برندهایی که با موفقیت مشتریان خود را درگیر می کنند ۶۳ درصد کمتر از ریزش مشتری و ۵۵ درصد اشتراک گذاری کیف پول بالاتر را نشان می دهند. یک روش اصلی برای تعامل با مشتریان استفاده از بازی هایی است که برای بازی کردن با شما – و خرید- به مشتریان پاداش می دهند.
گالت می گوید: “با پیشنهاد پاداش هایی به بازیکنان جهت دستیابی به نقطه عطف بازی، شما تعامل را ترویج و نرخ های تبدیل بالایی ایجاد می کنید. رقابت همچنین هدایت کننده قدرتمندی برای تعاملات می باشد، با نمره دهی و رتبه بندی رهبران، تعاملان افزایش می یابد.
مرتبط: ارتباط موثر با مشتری
روش های گیمیفیکیشن برای مدیریت تعامل و افزایش درآمد
در ادامه هفت روشی که گیمیفیکیشن برای مدیریت تعامل و افزایش فروش در کسب و کار شما ارائه می دهد، بیان گردیده است:
جذب مشتری جدید با مسابقات، جوایز و پاداش ها
برای جذب مشتریان به کسب وکار خود، به مشتریان یک پاداش برای اولین خریدار پیشنهاد دهید، اگر آنها در لیست شما ثبت نام کردند و مشترک شما شدند، یک تخفیف ۱۰ تا ۲۰ درصدی در اولین سفارش آنها ارائه دهید. همچنین می توانید جوایزی برای ارجاع مشتریان جدید و افزایش پاداش برای مراجعات بیشتر پیشنهاد دهید.
روش دیگر برای جلب مشتریان جدید برگزاری یک مقایسه یا قرعه کشی است که به داوطلبینی احتیاج دارد که باید اسامی و آدرس ایمیل خود را برای بازی وارد کنند.
استفاده از بازی برای آموزش مشتریان
به عنوان مثال، بر طبق گفته جان فیندلی، یکی از بنیانگذاران Launchfire ، ” تصور کنید بانکی هستید که به دنبال دست یافتن به مشتریان جدید هستید. به جای ساخت تبلیغاتی که درباره این صحبت می کند که چگونه بانک [یا کسب و کار خدمات مالی ] شما متفاوت می باشد، یک بازی آنلاین رایگان ایجاد کنید که بازیکنان را برای ایجاد یک امپراتوری مالی با اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری خوب به چالش بکشد.”
برای تقویت تعامل، پیام های برند سازی و توصیه های مرتبط را در این بازی تعبیه نمایید در نتیجه بازیکنان درباره پیشنهادات شما بیشتر یاد می گیرند و می توانند بازی کنند. برای تشویق تعامل بیشتر- به بازیکنان جهت بازکردن یک حساب- نوعی از “پاداش ها” را پیشنهاد دهید، مثلاً بگویید برای یک سال رایگان به حساب آنها رسیدگی می شود، یا یک اوراق قرضه پس انداز ۱۰۰ دلاری برای “برنده شدن” در بازی دارند.
مرتبط: نرم افزار CRM برای بانک
ترویج یک محصول جدید با یک بازی سرگرم کننده و آگاهانه
فیندلی می گوید: “به عنوان مثال، یک فروشگاه ورزشی برای تبلیغ کفش های جدید مخصوص دوندگی خود، یک بازی رقابتی راه اندازی کرد. در این بازی آنها توانستند پیشنهاداتی درباره کفش مناسب دویدن در مسافت های طولانی ارائه دهند. بازیکنان توانستند این توصیه را به کار برده و سریع تر بدوند و امتیاز بیشتری کسب کنند و پیروز شوند. ”
پاداش ( و حفظ ) مشتریان با امتیازدهی به آنها برای خرید از شما
فیندلی معتقد است ” به جای [تنها] تکیه بر برنامه وفاداری مشتری چند سطحی برای حفظ مشتریان، از عناصر گیمیفیکیشن برای ایجاد سرگرمی و تعامل با برند خود استفاده کنید. به عنوان مثال، شما می توانید یک بازی شکار ایجاد کرده که در آن اعضا مجبور هستند که معامله روزانه را پیدا کنند. اگر آن را پیدا کنند، یک پیشنهاد منحصر به فرد، مانند کوپن [یا] امتیاز وفاداری بیشتری کسب می کنند. ”
شما همچنین می توانید به ازای خرید های بیشتر مشتریان، امتیازاتی قرار داده و به آنها پاداش دهید. به عنوان مثال، OpenTable، سرویس رزرو رستوران، کارت هدیه ۲۰ دلاری را در ازای جمع آوری ۲۰۰۰ امتیاز پیشنهاد می دهد.
طبق گفته Dwayne Spradlin ، مدیر عامل Buzz Points، روش دیگر برای استفاده از گیمفیکیشن جهت حفظ مشتری توسط “پیشنهاد مواردی مانند اقلام گران قیمت مثل کمک هزینه سفر و یا بلیط های مناسبت ها [برای امتیازات]” می باشد. میزبانی یک مسابقه به فردی که از محصول یا خدمات شما استفاده می کند یا یکی از اعضای کسب و کار شما است این امکان را می دهد تا به دلیل وفاداری، پاداش دریافت کند.
اطمینان حاصل کنید که بازی ها آسان و قابل برنده شدن هستند
جیمز مویر، مدیر Aimia می گوید: ” [بازی ها] باید ساده باشند و تضمین کنید که مشتریان احساس کنند که شانس خوبی برای برنده شدن دارند. بازی پردازی تنها قصد تعامل با مشتری را دارد تا آنها بتوانند شانس جایزه گرفتن را حس کنند. ”
او بیان می کند”به عنوان مثال، ما کمپین های swipe-to-win را با تعدادی از شرکای Nectar خود راه اندازی کرده ایم. این کمپین ها مکانیزم بسیار ساده ای دارند که به هر مشتری با شانس برنده شدن یک جایزه بزرگ، پاداش می دهد. این کار ساده و موثر است و می تواند بازار وسیعی داشته باشد، و مشتریان فعلی را درگیر و مجدداً فعال کند.
“به عنوان مثال، اخیراً ما کمپینی با سوپر مارکت های سینزبری اجرا کردیم، مشتریان می توانستند هنگامی که بیش از ۱۰ پوند خرج می کردند، امتیازاتی به عنوان جایزه برنده می شوند ( از ۲۰۰ تا ۵۰۰۰ امتیاز). امتیازات مانند یک رسید صادر می شود، و آنها به آسانی برای سری بعد هم می توانند آن را اسکن کنند.”
مرتبط: درگیر کردن مشتری
بازی های دوستانه ای برای موبایل و شبکه های اجتماعی ایجاد کنید.
در مقالات موبایل مارکتینگ چیست؟ درمورد موبایل مارکتینگ توضیحاتی دادیم.
کیت اتکی، معاون بازاریابی، Clutch می گوید” بازی کردن و برنده شدن با مویابل یک کار هوشمندانه برای تشویق مشتریان به تعامل با برند می باشد،” به ویژه برای مشتریان زیادی که در حال استفاده از تلفن ها برای فروش می باشند. “با استفاده از پیامی حاوی لینک در موبایل، می توانید مشتری را با یک پیشنهاد واقعی به سمت صفحه وب در موبایل هدایت کنید. مشتری می تواند واقعاً “با خراش دادن” پوشش تصویر به جایزه ای دست یابد و می تواند آن را در نقطه فروش یا بصورت آنلاین آزاد کند.”
مسائل مربوط به شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید.
در گذشته مقالاتی همچون استراتژی های بازاریابی شبکه های اجتماعی و CRM اجتماعی چیست؟ را در رابطه با شبکه های اجتماعی و تاثیرات آن در کسب و کار منتشر کردیم.
Gault می گوید:” ترکیب کردن مشترکات اجتماعی در بازی های برندسازی، حضور شبکه اجتماعی شرکت شما را پر رنگ تر می کند. با بازی های اجتماعی، بازیکنان معمولاً انتخاب می کنند که نتایج به دست آمده خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند؛ به خصوص به عنوان رهبر. این عملکرد ذاتاً مخاطب برند شما را از طریق دوستان هر بازیکن گسترش می دهد، در نتیجه دستیابی به شناسایی برند شما را برای تمام مشتریان جدید گسترش می دهد.”
شیری اودیز، طراح، بنیانگذار و سرپرست شیری اودیز می گوید: “به عنوان بخشی از برنامه پاداش دهی، مشتریان برای دنبال کردن ما و به اشتراک گذاری تجربه خود در شبکه های اجتماعی پاداش دریافت می کنند. ما ۵۰۰ امتیاز برای اشتراک گذاری یا تایید گزینه “پسندیدم” در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام ارائه می دهیم. همچنین ۱۰۰۰ امتیاز برای تولد و ۵۰۰۰ امتیاز برای معرفی یک دوست درنظر گرفته ایم. اساسی ترین روش برای به دست آوردن امتیاز زمانی است که شما خرید می کنید، هر دلاری که خرج می کنید ۱ امتیاز می باشد. این امتیازات می توانند برای کوپن هایی استفاده شوند که دارای تخفیفاتی از ۲۵ دلار به ازای ۲۵۰۰ امتیاز می باشند، بدین ترتیب با ۲۵۰۰۰۰ امتیار از تخفیف ۲۵۰ دلاری برخوردار می شوید.”