فهرست محتوا
یکی از بزرگ ترین چالش های هر کسب و کاری ایجاد اعتماد در مشتری هاست. این چالش برای کسب و کارهای آنلاین بزرگ تر است. شاید خود شما هم به عنوان کسی که قصد خرید آنلاین داشته باشد با وسواس بالاتری سایت موردنظر خود را انتخاب کنید.
اگر در ازای پول پرداخت شده هیچ خدمات یا کالایی دریافت نکنم، اگر کیفیت کالا به صورت شرح داده شده نباشد، اگر مرسوله با تاخیر به دستم برسد، و هزار سوال دیگر عواملی هستند که ایجاد اعتماد در مشتری احتمالی یا سرنخ فروش را برای کسب و کارهای آنلاین دشوار می کنند.
در کسب و کارهایی که به صورت حضوری فروش دارند و کالاهایی ملموس ارائه می دهند این معضل کمی کم رنگ تر است، اما هنوز هم وجود دارد. معمولا در خرید حضوری دغدغه ی مشتری کیفیت و قیمت است.
ایجاد اعتماد در مشتری با اطلاعات لازم و کافی
به هر کسب و کاری که مشغول باشید، به هر حال باید زیرساخت اعتماد مشتری به خود را فراهم آورید. اولین و مهم ترین نکته، ارائه ی اطلاعات کافی از خودتان است. این کار را می توانید به صورت آنلاین و در وب سایت خود انجام دهید.
در بخش “درباره ما” تنها یک آدرس و شماره تماس ننویسید. تاریخچه ی سازمان و تخصص خود و دلیل منطقی اعتماد مشتری به شما را شرح ندهید. از نوشتن متنی طولانی در مورد خوبی های خود با یک سری صفت نسبی بپرهیزید. این متن ها باعث می شوند مشتری به یاد ضرب المثل “کدام بقالی می گوید ماست من ترش است” بیفتد.
خود شما به دنبال چه فاکتوهایی برای انتخاب یک سازمان برای خرید نهایی خود هستید؟ چه چیزهایی باعث می شوند به یک سازمان اعتماد کنید و آن را به عنوان گزینه ی نهایی خود برگزینید؟ تمام این فاکتورها را باید در اختیار مشتری های احتمالی خود قرار دهید تا بتوانند تصمیم گیری کنند.
اگر وب سایت ندارید، از شبکه های اجتماعی مانند لینکداین و اینستاگرام استفاده کرده و به صورت رایگان صفحه ای برای کسب و کار خود بسازید. مشتری ها پیش از خرید تحقیق می کنند. و شما باید اطلاعاتی را که به دنبال آن هستند در اختیارشان قرار دهید.
ایجاد اعتماد در مشتری با خوش قول بودن
اگر نتوان به حرف شما اعتماد کرد، چطور می توان به کار شما اعتماد داشت؟؟ خوش قول بودن در کسب و کار و میان مشغله های ذهنی و درگیری های کاری اصلا کار ساده ای نیست. چرا که احتمال فراموش کردن بسیار بالاست.
چاره چیست؟ قدیمی ترین و ابتدایی ترین روش، استفاده از دفترچه و یادداشت است. یک سررسید داشته باشید که در آن کارهای مربوط به هر روز را می نویسید. پس از انجام شدن یک کار، روی آن خط کشیده و یا کنار آن تیک بزنید. مسئله این است که اگر این کارها بیش از یک صفحه بودند چه؟
خب، می توانید از یک دفترچه ی ساده استفاده کنید که برای هر تاریخ بیش از یک صفحه جا داشته باشید. اگر چیزی از قلم بیفتد چه؟ چطور ترتیب کارها را مشخص می کنید؟ چه مقدار وقت صرف نوشتن و خواندن و خط زدن این یادداشت ها می کنید؟ اگر این روش هنوز هم رایج بود، قطعا در صدر لیست وقت های تلف شده ی نیروهای فروش قرار می گرفت.
امروزه نرم افزارهایی برای این کار ساخته شده اند تا صرفه جویی چشمگیری در زمان شما و دقت بسیار بالاتری را به ارمغان آورند. نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری یکی از این نرم افزارهاست.
ایجاد اعتماد در مشتری با نرم افزار CRM
یکی از محوریت های اصلی این نرم افزار برنامه ریزی و انجام دادن به موقع کارهاست. شما هر کاری را برای خود یا اشخاص دیگر سازمان تعریف کرده، و تاریخ و ساعت دقیق آن را مشخص می کنید. راس ساعت مقرر یک پاپ آپ یادآوری بر صفحه ی نمایشگر شما ظاهر می شود.
لیست کارهای امروز، کارهای آینده و کارهایی که باید انجام می شده اند اما هنوز هم وقت نکرده اید به آنها رسیدگی کنید، در صفحه ی اصلی نرم افزار نمایش داده می شود. شما می توانید نرم افزار را طوری برنامه ریزی کنید (تعریف گردش کار، که در ویدیوی زیر نمایش داده شده است) که برای برخی انواع فعالیت ها که به شما ارجاع می شود پیامک یا اطلاعیه های دیگری دریافت کنید.
علاوه بر این، شما می توانید طبق محصول یا سرویس درخواستی مشتری، اطلاعات لازم، ویدیو های آموزشی یا پرزنت، نمونه کارها، و در صورت امکان تجربه ی مشتری های دیگر را برای آنها ارسال کنید. دقت کنید که این اطلاعات باید کاملا کارامد بوده و حتی الامکان کوتاه باشند. یک بروشور ۱۰۰ صفحه ای کسی را به خواندن تحریک نمی کند. حداقل باید بخش لازم برای آن محصول خاص را مشخص کنید تا مشتری در صورت علاقه به سایر محصولات نیز دسترسی داشته باشد، اما مجبور نباشد کل فهرست را برای پیدا کردن محصول مورد نظر زیر و رو کند.
برخی از کارهای سیستم را می توانید به صورت خودکار انجام دهید. مثلا به محض صدور پیش فاکتور، یک پیامک و ایمیل برای شخص مربوطه برود. اگر یادآورهای دوره ای یا یادآورهایی با فواصل زمانی مشخص پیش از یک تاریخ سررسید (مثلا پرداخت فاکتور) لازم داشته باشید نیز می توانید آنها را به صورت خودکار ارسال کنید.
شما تنها یک بار برای تعریف گردش کار زمان می گذارید، و لازم نیست کار دیگری برای ارسال این یادآور ها و پیامک ها انجام دهید.
تمام جلسات کاری در تقویم ثبت می شوند. در نتیجه، شما هیچ گاه دو جلسه را در یک ساعت تعریف نمی کنید، چرا که لیست کامل جلسات و تقویم را پیش رو دارید. علاوه بر این، می توانید گردش کاری تعریف کنید که چند روز یا چند ساعت پیش از ساعت جلسه پیامک یادآوری برای افراد مربوطه ارسال شود.
پیگیری های منظم با استفاده از نرم افزار CRM
هیچ فروشی بدون پیگیری انجام نمی شود. حداقل ۵ پیگیری کاملا رایج و لازم است. شما باید تماس ها و ارسال اطلاعات مربوط به هر سرنخ یا مشتری را نیز در وقت مقرر انجام دهید. انجام پیگیری ها با استفاده از نرم افزار CRM کار ساده و منظمی ست.
اگر در تماس های پیگیری خوش قول نباشید، قطعا در ارائه ی محصول و خدمات پشتیبان نیز خوش قول نخواهید بود. برای ایجاد اعتماد در مشتری باید در تمامی مراحل به حرف خود عمل کنید.
با سلام
مقاله بی نظیری بود با تشکر از اشتراک گذاری مفیدتون
نظر لطف شماست.
مطالب خوبی منتشر می کنید. ممنون