چگونگی پیگیری فروش محصولات و خدمات از سرنخ های فروش

راهنمای پیگیری فروش محصولات و خدمات به سرنخ های فروش

اقدامات زیادی برای تولید سرنخ فروش انجام می شود و تبدیل آنها به سرنخ های واجد شرایط دشوار

اقدامات زیادی برای تولید سرنخ فروش انجام می شود و تبدیل آنها به سرنخ های واجد شرایط دشوار است. هر نیروی فروشی در هر سطحی می داند که تبدیل این سرنخ های با کیفیت به مشتری دشوارترین بخش کار است. متاسفانه، بسیاری از صاحبان کسب و کار در اوایل چرخه پیگیری فروش آن را رها می کنند.

برخی از آمار جالب در مورد موفقیت فروش حاکی از آن است که حدود ۴۴ درصد از نیروها پس از یک پیگیری فروش ناامید می شوند، اما ۸۰ درصد فروش موفق پس از پنج پیگیری انجام می گیرد.

مشکل بسیاری از مردم در پیگیری فروش این است که آنها ابزار، سیستم ها و برنامه های لازم برای پیگیری را ندارند. شاید فایل اکسل ثبت اطلاعات مشتریان نظر شما را جلب کرده باشد؛ اما چند نکته حائز اهمیت را باید بدانید و تا یک سیستم پیگیری فروش موفق ایجاد کنید.

ابزار پیگیری فروش

مسلما بیش از یک ابزار برای پیگیری فروش وجود دارد، اما میزان کارامدی آنها با یکدیگر متفاوت است. اگر از صفحه های اکسل استفاده می کنید و کسب و کار بسیار کوچکی دارید (کمتر از ۱۰۰ مشتری) احتمالا همان ابزار برای شما مناسب است. اما تمام کارهای شما به صورت دستی انجام شده و امکان ارسال یادآوری و… را نخواهید داشت.

مدیریت ارتباط با مشتری

بهترین ابزار در لیست پیگیری شما یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتری یا همان نرم افزار CRM (سی آر ام ) است. CRM نه تنها به شما اجازه می دهد که اطلاعات مخاطبین خود را، از جمله اطلاعات مهمی چون روز تولد و… مشتری را ثبت کنید و در آن رویداد اس ام اس تبریکی به مشتری ارسال کنید، بلکه به شما امکان ثبت و بررسی نتایج پیگیری فروش را نیز می دهد.

آیا تمایل دارید بصورت رایگان از نرم افزار CRM استفاده نمایید؟ استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

همچنین، هشدارهایی خودکار برای یادآوری انجام پیگیری به شما ارسال خواهد شد. این یادآوری ها می تواند به صورت پاپ آپ دسکتاپ، یا حتی نوتیفیکیشن تلگرام یا پیامک به شما نمایش داده شود. البته در گذشته مطالب بسیاری درباره مزایای استفاده از نرم افزار CRM برای مدیران و پرسنل فروش منتشر کردیم که مطالعه آن ها خالی از لطف نیست:

مزایای نرم افزار CRM برای کارمندان فروش

سه روش استفاده از نرم افزار CRM برای افزایش کارایی فروش

چالش های مدیران فروش و راه حل های نرم افزار CRM

روند پیگیری در سیستم CRM بسیار ساده است. پیش از هر چیز، باید استراتژی خود را مشخص کنید. اگر محصول شما چیزی ست که خرید آن زمان بسیار زیادی می برد، طبیعتا فواصل بین پیگیری ها با محصولات روزمره و عام تر متفاوت خواهد بود.

وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار

بیایید فرایند پیگیری فروش را از لحظه ی اضافه شدن سرنخ به سیستم بررسی کنیم:

پیگیری فروش اولیه

با سرنخی که به سیستم شما افزوده شده است، تماس بگیرید. بسته به نوع کسب و کار خود و ماهیت آن، اطلاعات اولیه لازم را از سرنخ دریافت کنید. این اطلاعات را در سیستم ثبت کنید. نوع ثبت اطلاعات نیز به کسب و کار شما بستگی دارد. می توانید برای اطلاعات ضروری فیلدهای مشخص و جداگانه تعریف کنید تا قابلیت گزارش گیری از این مشخصات را داشته باشید. نحوه ی گزار شگیری در ویدیوی زیر نمایش داده شده است:

ثبت این اطلاعات برای تکمیل فرایند ارزیابی کیفی سرنخ بسیار مهم است. نتیجه ی ارزیابی کیفی به شما می گوید که این سرنخ تا چه حد به پرسونا شما شباهت داشته، و تا چه اندازه پتانسیل مشتری شدن دارد. در صورتی که سرنخ حتی یکی از فاکتورهای مهم و بنیادین شما را نداشته باشد، نباید وقت او و خود را تلف کنید. برای اطلاعات بیشتر پرسونا مخاطب در CRM را مطالعه کنید.

پیگیری فروش دوم

پیگیری فروش محصول و خدمات

قرار پیگیری دوم معمولا در انتهای صحبت های اولیه گذاتشه می شود. لازم نیست زمان مشخص و دقیقی را با سرنخ توافق کنید. تنها باید با توجه به اطلاعات کسب شده، تخمین بزنید که بهترین زمان پیگیری چه موقعی خواهد بود، و آن را به سرنخ اعلام کنید.

برای نمونه، می توانید در انتهای تماس تلفنی به آنها بگویید: پس هفته ی آینده/ یک ماه دیگر/ بعد از عید مجددا با شما تماس می گیرم. در صورتی که سرنخ در این زمان در دسترس نباشد به شما خواهد گفت و شما می توانید زمان جدید را با او هماهنگ و در CRM ثبت کنید.

در پیگیری دوم باید اطلاعات تکمیلی کسب کرده، و یک تکنیک ارزیابی کیفی اعمال کنید. این تکنیک ها به شما خواهند گفت که جدیت سرنخ در خرید چه مقدار است.

پیگیری فروش سوم

اگر به پیگیری سوم برسید یعنی سرنخ شما پتانسیل نسبتا خوبی برای مشتری شدن دارد، اما هنوز در تصمیم خود قاطع نیست. این امر یا به علت ماهیت کسب و کار شماست، یا به علت فرایندهای فروشتان. و البته کاملا طبیعی ست. همان طور که ذکر شد، ۵ پیگیری کاملا نرمال است.

هدف این پیگیری تکمیل بیشتر اطلاعات (در صورت لزوم) و البته نشان دادن ارزش های محصول به مشتری ست. شما به عنوان یک نیروی فروش نباید تمام وقت خود را به تعریف و تمجید محصول از دید خود اختصاص دهید. شما باید کسب و کار سرنخ را تحلیل کرده، و به اون بگویید که این محصول دقیقا به چه درد او می خورد. اصرار کردن یکی از اشتباهات رایج و خطرناک نیروهای فروش است.

پیگیری فروش چهارم

سرنخ شما رغبت بالایی به خرید محصول دارد، اما هنوز باید دلایل خود را تکمیل کند. شما باید شبیه به یک مشاور کسب و کار عمل کنید، نه کسی که می خواهد از مشتری پول بگیرد. افرادی که با شما در تماسند دوست دارند تاثیر مثبت شما را در زندگی خود ببینند.

شاید در همین پیگیری پیش فاکتور را نیز ارسال کنید.

پیگیری فروش پنجم

معمولا این پیگیری به ارسال فاکتور یا تایید آن ختم می شود. اگر در طی فرایند اشتباهات فروش خاصی مرتکب نشده باشید، یک فروش موفق جدید در کارنامه ی خود ثبت می کنید.

همان طور که می بینید، فرایند پیگیری فروش با نرم افزار CRM بسیار سیستماتیک و ساده می شود. تمامی اطلاعاتی که از سرنخ دریافت می کنید، در پایگاه داده ی شما ثبت می شود. می توانید با اتصال سی آر ام به سیستم تلفنی خود، تماس ها و مکالمات صوتی را در پروفایل شخص ذخیره کنید.

در صورتی که پیگیری ها ایمیلی یا پیامکی ست و لزومی ندارد که هر بار به سرنخ صحبت کنید، و البته اطلاعاتی که در هر پیگیری استفاده می شوند یکسان هستند، می توانید از طریق گردش کار این پیگیری ها را به صورت خودکار انجام دهید.

سلامت فرایند فروش شما در قیف فروش نمایش داده می شود. شما می توانید تقاط ضعف و قوت نیروها را نیز با استفاده از قیف فروش و البته سایر گزارش های سی آر ام مشخص کنید.

همین حالا بصورت کاملا رایگان، نرم افزار CRM را آزمایش کنید: استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

ثبت دیدگاه