فهرست محتوا
بازاریابی پارتیزانی یا گوریلا مارکتینگ که به بازاریابی چریکی نیز معروف است، یک مفهوم استراتژی تبلیغاتی است که برای کسب و کارها طراحی شده تا محصولات و یا خدمات خود را به شیوه ای غیر متعارف و کم هزینه معرفی کنند. در این روش انرژی و تخیل زیادی لازم است که توجه مخاطبان را به صورتی شخصی و به یاد ماندنی جلب کند.
بعضی از شرکت های بزرگ از تکنیک های تبلیغاتی غیر متعارف استفاده کرده و آن را بازاریابی پارتیزانی می نامند، اما این شرکت ها بودجه بیشتری دارند و برند آنها پیش از تبلیغات نیز شناس است. موضوع اصلی بازاریابی گوریلا مارکتینگ این است که فعالیت های مربوطه به طور انحصاری در خیابان ها و یا دیگر مکان های عمومی مانند مراکز خرید، پارک ها یا سواحل (با حداکثر دسترسی مردم) انجام می شود تا مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
مفهوم بازاریابی پارتیزانی چیست؟
با مجله کسب و کار نرم افزار پارس ویتایگر همگام شوید.
بازاریابی پارتیزانی مفهومی ست که طی حرکت از رسانه های سنتی به سمت رسانه های آنلاین و الکترونیکی شکل گرفته است. این مفهوم توسط جی کنراد لِوینسون با کتابی که در سال ۱۹۸۴ نوشت، معرفی شد. رسانه های تبلیغاتی سنتی روش هایی مانند تبلیغات چاپی، رادیو، تلویزیون و نامه هستند، اما حرکت بازار مدرن بر خلاف جهت این کانال های سنتی ست، و بازاریابان و تبلیغ کنندگان باید راه های جدیدی برای ارسال پیام های تجاری خود به مصرف کننده پیدا کنند.
بازاریابی چریکی یکی از این استراتژی های جایگزین روش های سنتی است که باید مصرف کننده را شگفت زده کرده و در یاد وی بماند. این کار به نوبه خود باعث می شود برند یا محصول، موضوع صحبت مخاطبانی در بازار شود. این روش باعث افزایش تعامل با محصول یا سرویس می شود و برای ایجاد یک تجربه مبهم برای مصرف کننده طراحی شده است. با ایجاد این تجربه به یاد ماندنی برای مصرف کننده، احتمال این که یک مصرف کننده یا فردی که با این کمپین ارتباط برقرار کرده است با دوستانش در مورد آن صحبت کند بالا می رود و محصول از طریق تبلیغات دهان به دهان به تعدادی بیشتر از آنچه پیش بینی شده شناسانده می شود.
این سبک بازاریابی برای تبلیغ محصول و یا خدمات کسب و کارهای کوچک بسیار سودمند است، به ویژه اگر آنها با شرکت های بزرگ رقابت می کنند. برای موفقیت کمپین های پارتیزانی نیاز به صرف هزینه ی زیادی نیست، و تنها تخیل، انرژی و زمان لازم است. گوریلا مارکتینگ برای شرکت هایی که خدمات ملموس ارائه نمی دهد نیز استراتژی موثری ست.
هر گاه بحث زمان به میان می آید، مهم ترین و اولین مسئله ای که باید به آن توجه شود مدیریت زمان و برنامه ریزی ست. تمام کمپین های بازاریابی را می توان در نرم افزار سی آر ام ثبت کرده و حتی با استفاده از اطلاعات سی آر ام آنها را برنامه ریزی کرد. فرض کنید یک کمپین بازاریابی با محوریت یکی از محصولاتتان برگزار کرده و تحلیل نتایج ثبت شده در نرم افزار سی آر ام حاکی از موفقیت این کمپین هستند. شما می توانید از اطلاعات ثبت شده برای تحلیل دلایل موفقیت این کمپین استفاده کرده و با شناسایی عناصر اصلی موفقیتتان، آنها را در سایر کمپین ها و حتی در بخش فروش استفاده کنید.
استفاده از نرم افزار CRM برای بازاریابی پارتیزانی
نرم افزار crm برای به حداکثر رساندن فروش یک محصول است. با یک سیستم قدرتمند CRM شما نیمی از راه برای برنده شدن در جنگ فروش را رفته اید. نرم افزار به شما می گوید که سرنخ های شما به چه موضوعاتی علاقه مند بوده، چه چیزهایی را دوست دارند، دوست ندارند، می خرند، و بیشتر می خواهند. با نگاهی عمیق تر به نرم افزار CRM تان، به سرعت می توانید الگوهای جمعیت شناختی، جنسیتی، فروش و روندهایی را که می توانند به یک کمپین بازاریابی هیجان انگیز پارتیزانی تبدیل شود پیدا کرده و استفاده کنید. برتری این کمپین نسبت به کمپین هایی که تنها طبق خلاقیت و بدون درنظر گرفتن آمار و اطلاعات و واقعیت های فعلی کسب و کار شکل می گیرند این است که پیش از طراحی کمپین می دانید اکثریت مخاطبانتان باید چه کسانی باشند. در نتیجه می توانید تبلیغ را برای کسانی که مصرف کنند های واقعی شما هستند طراحی کنید، پیش بینی های موثق تری داشته باشید، و در نهایت پربازده ترین کمپین ممکن را طراحی کنید.
برخلاف رسانه های سنتی، رسانه های پارتیزانی بازاریابی را نمی توان با آمار، فروش و بازاریابی سنجید، بلکه ملاک سنجش سود حاصل از کمپین است. پیام به مصرف کنندگان باید روشن و مختصر باشد، و تمرکز بر یک نکته در تبلیغ حفظ خواهد شد. این نوع بازاریابی نیز بر روی ذهن ناخودآگاه کار می کند، زیرا تصمیم خرید اغلب توسط ذهن ناخودآگاه گرفته می شود. برای حفظ محصول یا خدمات در ذهن ناخودآگاه تکرار نیاز است، بنابراین اگر تبلیغ قدرت این را داشته باشد که مخاطبان درباره ی آن با اطرافیانشان صحبت کنند، تکرار توسط مصرف کنندگان صورت خواهد گرفت.
از آنجایی که تمام کسانی که از کمپین پارتیزانی به خریدار شما تبدیل شده اند با تگ های جداگانه ای در سیستم ثبت می شوند، گزارش گیری از این کمپین ها و سود حاصل از آنها تنها با چند کلیک انجام می شود. در صورتی که از ایمیل برای این کمپین استفاده کرده باشید کار ثبت سرنخ را می توان از طریق فرم ها انجام داده و فرایند را حتی ساده تر کرد. فراموش نکنید که ایمیل همچنان یکی از پرکاربردترین ابزارهای بازرایابی آنلاین است. می توانید ایمیل صوتی یا ویدیویی برای کمپین چریکی خود بفرستید تا زمینه ی متفاوت بودن و در یاد ماندن فراهم شود.
شیوه های برقراری ارتباط مستقیم و اهداف بازاریابی پارتیزانی
بر خلاف کمپین های بازاریابی معمولی که از بیلبوردها استفاده می کنند، بازاریابی پارتیزانی شامل استفاده از تکنیک ها و شیوه های متعدد برای برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان است. یکی از اهداف این تعامل، ایجاد واکنشی احساسی در مشتریان و هدف نهایی بازاریابی این است که مردم برند را به شیوه ای متفاوت از آنچه که در حال حاضر می شناسند، ببینند. این تکنیک ها از توزیع تراکت در فضاهای عمومی تا سخنرانی در رویدادها یا جشنواره های بزرگ را شامل می شود. معمولا شرکت در رویداد ها با محوریت موضوع رویداد نبوده و تنها استفاده از فرصت برای ارائه ی محصولات یا خدمات است. چالش هر کمپین گوریلا مارکتینگ، پیدا کردن مکان و زمان درست برای انجام عملیات بدون درگیری با مسائل قانونی است.
مثال هایی از بازاریابی پارتیزانی
سئوالات متداول
منظور از بازاریابی چریکی چیست؟
بازاریابی پارتیزانی یا گوریلا مارکتینگ که به بازاریابی چریکی نیز معروف است، یک تکنیک تبلیغاتی است که شرکت ها از آن برای غافلگیری یا استفاده از روش های غیر متعارف برای تبلیغ یک محصول یا خدمات استفاده می کنند. که به شدت بر تعامل شخصی متکی است و به جای کمپین های گسترده، بر گروه های کوچک تمرکز دارد. بازاریابی چریکی اغلب اوقات به تبلیغات حضوری خود متکی است تا از طریق بازاریابی ویروسی یا بازاریابی دهان به دهان پخش شود و به طور رایگان به مخاطبان گسترده تری برسد. این اصطلاح توسط کتاب بازاریابی چریکی جی کنراد لوینسون در سال 1984 رایج شد.
هدف از بازاریابی چریکی یا پارتیزانی چیست؟
تکنیک های مورد استفاده در بازاریابی پارتیزانی ایجاد ارتباط مستقیم با مشتری، برانگیختن واکنش عاطفی در آنها و سپس به خاطر سپردن محصول و نام برند است. ایده این است که در مورد محصول “توجه” ایجاد کنید و احساس تعجب، شگفتی یا شوک را برانگیزید.
مزایای بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ چیست؟
کمپین های بازاریابی چریکی طبیعتاً به یاد ماندنی و غیر متعارف هستند و توانایی به جا گذاشتن تأثیر ماندگار بر مصرف کنندگان را نشان می دهند. با یک کمپین موفق، خریداران شگفتزده، تحت تأثیر قرار میگیرند و میخواهند درباره محصول و/یا خدمات بیشتر بدانند. این استراتژی بازاریابی به یادآوری برند کمک می کند.
ویژگی های بازاریابی چریکی (پارتیزانی) چیست؟
بازاریابی پارتیزانی، گوریلا مارکتینگ یا بازاریابی چریکی نسبتاً ارزان است و بیشتر بر روی دسترسی تمرکز دارد تا فرکانس. همین موضوع می تواند یک استراتژی موثر برای مشاغل کوچکتر باشد زیرا آنها می توانند با تخیل به چیزهای بیشتری از پول دست پیدا کنند. این نوع بازاریابی روی ضمیر ناخودآگاه کار می کند.
انواع بازاریابی چریکی یا پارتیزانی کدامند؟
انواع مختلفی از بازاریابی پارتیزانی یا گوریلا مارکتینگ که به بازاریابی چریکی نیز معروف است، وجود دارد. برخی از آنها به شرح زیر است: بازاریابی محیطی بازاریابی کمین، بازاریابی مخفیانه، بازاریابی ویروسی، بازاریابی عمومی و غیره.