فهرست محتوا
نرم افزارهای دورکاری در چند سال گذشته از نظر تعداد و کیفیت، درگیر بهروز رسانیهای زیادی بودهاند. از طرفی تقاضا برای ابزارهای کار از راه دور نیز افزایش یافته؛ چرا که با نرم افزارهای دورکاری، میتوان توانایی تیم خود را برای همکاری و برقراری ارتباط، بدون توجه به اینکه در کجای جهان هستند، به طرز چشمگیری بهبود بخشید.
البته کار از راه دور معمولاً به تجهیزات ضروری مانند رایانه یا لپتاپ قابل اعتماد، اتصال به اینترنت پایدار، هدست یا هدفون با میکروفون برای برقراری ارتباط واضح، وبکم برای کنفرانس ویدیویی و یک نرم افزار دورکاری جامع نیاز دارد.
نرم افزار دورکاری به کارکنان از راه دور این اجازه را میدهد تا در فایلهای به اشتراک گذاشته شده مشارکت کنند تا همچنان بتوانند با یک تیم در زمان واقعی کار کنند. نرم افزارهای دورکاری محبوب و جهانی عبارتند از Google Drive، Microsoft Teams ،Trello و صد البته نرم افزار CRM.
اما بازگردیم به شروع این انقلاب در کسب و کارها و کرونا!
Covid-19 و یا همان کرونا ویروس میتواند انقلاب بزرگی در امر دور کاری و انجام امور تجاری در خانه به وجود آورد؛ آیا ما آماده ی این تغییرات هستیم؟
چالش جدیدی که این روزها دنیای اقتصاد را در سطح جهانی درگیر خود ساخته و غریب به اتفاق تمامی کسب و کارها را به طور مسقیم و یا غیر مستقیم تحت تأثیر خود قرار داده است، ویروس کرونا است.
آمار و ارقام مربوط به مبتلایان که روز به روز رو به فزونی است و متأسفانه به طور نگران کننده ای در کشورمان فراگیر شده است؛ باعث گردیده که علاوه بر دعوت مسئولین و کادر پزشکی از مردم برای ماندن در خانه، عموم مردم نیز برای حفظ سلامتی شان و در امان ماندن از این ویروس کشنده، خود را در خانه قرنطینه کنند.
اما همان طور که می دانیم شرایط سخت اقتصادی کشور به گونه ای است که بسیاری از صاحبان مشاغل را به این فکر وا داشته که این تهدید را به چشم یک فرصت دیده و در صورت امکان، تمام و یا بخشی از امور شغلی خود را به منزل شخصی شان انتقال دهند.
در مقاله مزایا و معایب دورکاری همه جوانب دورکاری از فواید تا معایب آن را برای سازمان، پرسنل و اجتماع بررسی کریم. اما در این روزهای پر تلاطم کشورهای دارای اقتصاد قدرتمند نیز در وهله ی اول برای مقابله با به خطر افتادن سلامت افراد و پس از آن جلوگیری از توقف و یا اختلال در کسب و کارها و امور آموزشی، از کارمندان خود خواسته اند تا اطلاع ثانوی، وظایف خود را در خانه انجام دهند. از جمله شرکت های بزرگی که می توان از آن ها نام برد: توئیتر، اپل، ماکروسافت، گوگل، ناسا و غیره هستند که با مبتلا شدن برخی از کارمندان شان به این ویروس، دست به تدوین سیاست های اجباری دورکاری زدند.
تعریف دورکاری (Teleworking یا Telecommuting)
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم.
انجمن بین المللی دورکاری (ITAC)، دورکاری را نوعی آرایش کاری تعریف می کند که طی آن کارمندان به شکل انعطاف پذیر از نظر زمان (پاره وقت یا تمام وقت) و از نظر مکان (خانه، مراکز راه دور و یا به شکل سیار) به انجام وظایف و امور محوله می پردازند.
به بیان ساده تر دور کاری و یا انجام کار از راه دور، فعالیت های کاری است که با استفاده از فناوری و ارتباطات مدرن در خانه و یا محل دیگری غیر از فضا و یا دفتر کار به منظور در ارتباط باقی ماندن با کارفرما و یا کسب و کارتان است. در واقع این روش انجام کار به فرد اجازه می دهد وظایف خود را نه تنها در خانه ی شخصی خود، بلکه در یک کافه ی محلی که از شبکه ی اینترنت برخوردار است و یا در یک مرکز کار محلی به صورت نیمه وقت و یا تمام وقت انجام دهد.
با توجه به تعریف دورکاری، این گونه می توان اذعان داشت که این شیوه ی کاری بر خلاف مشاغل در عصر صنعتی که “زمان محور” بودند، “نتیجه محور” هستند.
در ادامه این مقاله بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری رایگان یا تجاری برای دورکاری پرسنل معرفی می کنیم. پس ادامه این مقاله را حتما دنبال کنید.
بسترهای لازم جهت دورکاری
به طور کلی برای این که یک فرد به عنوان یک کارمند دورکار کارآمد عمل کند، می بایست از تجهیزات و فناوری های زیر برخوردار باشد:
- رایانه
- آدرس ایمیل
- گوشی هوشمند
اما سازمان ها به چه بسترهای سخت افزاری برای همکاری با پرسنل بصورت دورکاری لازم دارند؟
مرکز تلفنی VoIP
برای انتقال تماس روی رایانه و یا گوشی هوشمند فرد دورکار از طریق اینترنت
شبکه متصل به اینترنت
جهت دسترسی به اطلاعات و ارتباطات بین سازمان و فرد دورکار
معرفی 11 نرم افزار دورکاری
قبلا در مقاله 21 نرم افزار اداری مهم برای سازمانها ابزارهای کاربردی و مورد نیاز شرکت ها و سازمان ها را به شما معرفی کردیم. در این بخش از مقاله، 11 نرم افزار برای دورکاری را به شما معرفی خواهیم کرد.
- نرم افزار 3CX Phone یا Zoiper Free جهت اتصال به مرکز تلفنی
- نرم افزار AnyDesk جهت ریموت و کنترل کامپیوتر از راه دور
- ابزار آنلاین Google Docs برای ویرایش و به اشتراک گذاری اسناد
- ابزار Google Drive جهت ذخیره سازی فایل ها
- نرم افزار Output Messenger یا ابزار فارسی nested جهت گفتگوی درون سازمانی
- ابزار Google Calendar جهت سازماندهی امور
- نرم افزار Google Hangouts یا Skype برای مکالمه صوتی، تصویری یا ویدئو کنفرانس
- ابزارهای Trello، ASana، Peygir یا Taskulu برای مدیریت پروژه
- اسکای روم یا ایسمینار برای ایجاد وبینارهای آموزشی درون سازمانی
- ابزار آنلاین minit برای مدیریت زمان
- نرم افزار CRM ابزاری که اکثر قابلیت های 10 نرم افزار بالا را بصورت یکپارچه همراه با گزارش ساز و داشبورد مدیریتی برای نظارت روی انجام امور دارد.
ویدئوی معرفی بهترین نرم افزار دورکاری پرسنل
بسیاری از مدیران در پی دورکاری نسبت به کم کاری کارمندان و کاهش مشتریان و فروششان نگران هستند و به دنبال راهکاری هستند تا در عین حفظ کارایی بتوانند از فرصت های فروش در دوران کرونا هم بهره ببرند. در این راستا ما نرم افزار دورکاری CRM را به شما معرفی می کنیم. در این راستا مشاهده ویدئو زیر خالی از لطف نیست:
در ادامه امکانات مهم نرم افزار CRM پارس ویتایگر برای دورکاری را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- پرونده مشتریان
- چت درون سازمانی و امکان منشن (شبکه اجتماعی اختصاصی)
- مدیریت اسناد
- مدیریت پروژه
- یادداشتهای عمومی در پرونده مشتری یا شخصی
- تقویم کاری با قابلیت کنترل وظایف و رویدادها
- مکاتبات سازمانی
- ارجاع کارها
- تعیین سطح دسترسی به اطلاعات و اسناد
- اتصال به سامانه پیام کوتاه، ایمیل و فکس برای ارسال
- دریافت و نمایش ایمیل و اس ام اس
- ارسال اطلاعیه به پرسنل
- اتصال به مرکز تلفنی برای ضبط و نمایش تماس گیرنده
- ساخت خودکار PDF برای ایجاد اسناد الکترونیکی
- خودکارساز کارها با گردش کار
- گزارش ساز برای نظارت روی پرسنل
- سیستم پرسش و پاسخ جهت آموزش های درون سازمانی
- و…