فهرست محتوا
چرا استفاده از نرم افزار CRM برای کسب و کارهای صنعتی ضروری است؟
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم.
حرکت کسب وکارهای صنعتی بویژه کارخانه ها به سمت دنیای دیجیتال بسیار آهسته می باشد و نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ( نرم افزار CRM ) یکی از مهمترین بخش های این پازل است و با وجود آن می توانید قسمت های بیشتری از پازل دنیای دیجیتال را تکمیل کنید. در ایالت متحده ۹۷ درصد معاملات بین تجار بخش صنایع (B2B) از نرم افزار CRM استفاده می کنند. برای استفاده از نرم افزار CRM در صنایع گوناگون لازم نیست یک شرکت بزرگ و ثروتمند داشته باشید. پیشرفت های دنیای تکنولوژی بسیاری از موانع را از میان برداشته و اکنون حتی کارگاه های صنعتی که دو کارمند هم دارند، می توانند بصورت کارآمد و مقرون به صرفه از نرم افزار CRM استفاده کنند.
دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند: افزایش فروش با CRM
چرا نرم افزار CRM مهم می باشد؟
در این مقاله ۷ مورد از مهمترین دلایل نیازهای شرکت های صنعتی به پذیرش نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ( CRM ) بیان گردیده است:
شما هرگز پایگاه داده مشتری خود را از دست نخواهید داد
احتمالاٌ برای شما هم پیش آمده است که مرتب می شنوید : “ما در بخش فروش کارخانه، فروشندگانی استخدام کرده ایم تا مرتب با مشتریانمان در ارتباط باشند.” این خوب است که بسیاری از کارگاه های و کارخانه های صنعتی تیم فروشی دارند که مسئول ارتباط با مشتری هستند. این کار ماموریت آنها می باشد، درست است؟
اما اگر یکی از این فروشندگان بخش فروش کارخانه شما را ترک کند چه اتفاقی می افتد؟ بر طبق تحقیقات دانشگاه بوستون، بازده بخش فروش B2B کارخانه ها بطور سالیانه ۱۳٫۹% می باشد. بدین ترتیب اگر تنها از تیم فروش کارخانه خود بخواهید که با مشتریان در ارتباط باشند، داده های مشتریان فعلی خود ( آخرین جلسات، آخرین ایمیل ها، تماس ها و …) را از دست خواهید داد.
با توجه به آنکه نرم افزار های مدیریت ارتباط با مشتریان ، سیستم های مبتنی بر ابر می باشند و میتوانند تمام داده های مشتریان کارخانه شما را ذخیره کرده و به کاربران متعدد بخش فروش کارخانه اجازه دسترسی به تمام اطلاعات را بدهند در نتیجه استفاده از این نرم افزار ها می توانند این تضمین را به شما بدهند که هیچ موقع اطلاعات مشتریان کارخانه شما از بین نرود. در حقیقت با یک نرم افزار CRM، شما به تمام اطلاعاتی که برای راضی نگه داشتن مشتریان فعلی کارخانه و ادامه روند معاملات در صورت عدم حضور فروشنده احتیاج دارید، دسترسی خواهید داشت.
راه حل نرم افزار های CRM همچنین برای صنایعی که اطلاعات خود را در نرم افزار هایی مانند: اکسل، ورد و … نگهداری می کنند، بسیار موثر می باشد. توجه داشته باشید که کامپیوتر ها خراب و کاغذ ها گم می شوند، اینکه خیالتان راحت باشد که اطلاعات تمام مخاطبان کارخانه شما در نرم افزار ذخیره می شوند و در مواقعی که به آن ها نیاز داریم به راحتی به آن ها دسترسی داریم، بسیار ارزشمند می باشد.
نرم افزار های CRM در زمان شما صرفه جویی می کنند.
نتایج تحقیقات انجام شده دانشگاه هاروارد نشان می دهد، با استفاده از نرم افزار CRM، بخش فروش یک صنعت می تواند تا ۲۹ درصد افزایش فروش داشته باشد. با این حال در ادامه این تحقیق مشخص شد که کارمندان بخش فروش یک کارخانه در صنایع مختلف به دلیل آنکه احساس می کنند که بهتر است وقت خود را برای متقاعد کردن مشتری و انجام فروش کارخانه صرف کنند، تمایل زیادی ندارند وقت خود را برای ثبت فعالیت های روزانه در نرم افزار CRM صرف کنند. نرم افزارهای CRM امروزی برای حل این مشکل در تمامی بخش های صنعت، بیشتر از منوی های کشویی استفاده شده است و فقط لازم است که شما یک یا دو جمله درباره هر فعالیت تایپ کنید. این فرایند به ازای تعامل با یک مشتری تنها در حدود ۱ تا ۲ دقیقه طول می کشد.
توسعه نرم افزار CRM برای تلفن های هوشمند یکی از گزینه های پر بازده و پیشرفته ای می باشد که علاوه بر اینکه مورد علاقه صاحبان صنایع می باشد می تواند مشکلات آنها را در زمینه عدم تمایل کارکنان بخش فروش کارخانه به وارد کردن اطلاعات در نرم افزار CRM برطرف نماید. امروزه شما و مدیران بخش های مختلف کارخانه می توانید از تلفن همراه خود علاوه بر بروز رسانی رکوردهای مشتریان، فعالیت های روزانه خود را انجام دهید؛ امروزه دیگر الزامی برای استفاده از کامپیوتر برای کار با نرم افزار CRM وجود ندارد. بعنوان نمونه زمانی که شما در رستوران کارخانه منتظر سفارش غذای خود هستید، می توانید نتیجه جلسه ای که کارکنان بخش فروش کارخانه با مشتریان قبلی کارخانه داشته اند را به روز رسانی کنید و یا زمانی که شما در فرودگاه هستید می توانید به راحتی نرم افزار CRM را بر روی تلفن هوشمند خود باز کرده و به تمام اطلاعات مشتریان کارخانه خود دسترسی داشته باشید.
نرم افزار CRM کارخانه شما را باهوش تر نشان می دهد
آیا می خواهید هنگامی که یک مشتری تماس می گیرد و مسئول رسیدگی به کار وی در کارخانه حضور ندارد، سایر کارمندان بتوانند تنها با یک جستجوی ساده، اطلاعات این مشتری را مشاهده کنند. آیا می خواهید همه کارمندان کارگاه و یا کارخانه شما دانش یکسانی در کارخانه داشته باشند، بهترین راه برای مدیریت دانش در کارخانه استفاده از نرم افزار CRM می باشد.
بعنوان نمونه، در صورتی که کارخانه شما چرخه فروش طولانی دارد، دسترسی سریع به پیشینه یک مشتری می تواند بسیار مهم باشد. افراد بسیار زیادی، جزئیات مکالمه ای که شش ماه پیش داشته اند را به یاد نمی آورند. داشتن یادداشت های مفصل به کارکنان بخش فروش شما کمک می کند تا بر روی مشتری بالقوه خود متمرکز شده و خود را مانند یک فروشنده مطلع و وظیفه شناس نشان دهند.
شاید مثال زیر بتواند اهمیت این موضوع رابیشتر برای شما مشخص نماید، اخیراً خانم محمدی، برای یکی از مشتریان بالقوه کارخانه شما که چند ماه پیش با وی صحبت کرده یک کاتالوگ فرستاده است. این کارمند تنها با استفاده از نرم افزار CRM از طریق تلفن هوشمند خود، می تواند رکورد این مشتری را مشاهده و یادداشت های نوشته شده در مورد فعالیت های انجام شده قبلی را مرور می کند. در نتیجه، به جای اینکه با مشتری بالقوه خود بسیار سرد برخورد کند، می تواند گفتگوی خود را با مقدمه گرمی با شروع کند: “سلام، من چند ماه پیش درباره پروژه تولید قطعات با شما صحبت کردم و پیشنهاداتی به شما ارائه کردم. به تازگی هم کاتالوگی برای شما ارسال کردم، آیا این قضیه را پیگیری کردید؟”
نرم افزارهای CRM گزارش های جامع و پیشرفته ای ایجاد می کنند.
همانطور که هر فروشنده یا مدیری می داند، سوالات کلیدی زیادی وجود دارد که شما بعنوان مدیر بخش فروش یک کارخانه باید بتوانید به سرعت به آن ها پاسخ دهید. سوالاتی مانند: ” چه تعداد معامله در نمودار باید باشد؟”، ” میزان معاملات بسته شده چه مقدار است؟”، چرخه فروش ما چه مدت طول می کشد؟”. بسیاری از نرم افزارهای CRM این گزارش ها را ایجاد می کنند و شما می توانید به راحتی از طریق کامپیوتر یا تلفن هوشمند خود به آنها دسترسی داشته باشید.
اما گزارش گیری به اینجا ختم نمی شود. شما همچنین می توانید مستقیماٌ به مقایسه های سالیانه، ماهیانه یا هفتگی اطلاعات کارخانه و تیم های کاری مختلف دسترسی داشته باشید. شما به راحتی از طریق نرم افزار CRM می توانید کار تهیه آمار را از دوش کارکنان بخش فروش کارخانه بردارید. چه تعداد تماس یک فروشنده در هفته گذشته داشته است؟ چه تعداد تماس با سرنخ ها داشته است؟ این میزان چه تفاوتی با هفته قبل دارد؟ و اگر گزارشی که می خواهید را دقیقاً مشاهده نمی کنید، نرم افزارهای CRM هوشمندی مانند نرم افزار CRM پارس ویتایگر، گزینه هایی برای ایجاد گزارش های سفارشی در قسمت های مختلف سازمان دارند.
مشتریان نیز مرتکب اشتباه می شوند.
یک مشتری ناراضی می تواند روز شما را خراب کند. یک مشتری ناراضی که به دلیل عدم سازماندهی مناسب خسته شده است، می تواند یک فاجعه باشد. تا کی شما باید بشنوید ” من در این سه هفته خبری از فروشنده شما نشنیده ام”، یا “من پروپوزالی از شما دریافت نکرده ام”.
با نرم افزار CRM، شما می توانید سریعاٌ تمام مکاتبات کارخانه را مشاهده و صحت ادعای مشتری خود را بررسی کنید. اگر شما بتوانید در زمانی که مشتری پای تلفن می باشد، مشکل را بررسی و سریعا برطرف کنید و از فاجعه قطع شدن رابطه یک مشتری و کارخانه جلوگیری کنید (بر اساس گزارش سایت فوربس، ارتباط مستقیمی بین میزان زمانی که شما مشکل را برطرف می کنید و میزان رضایت مشتری وجود دارد).
نرم افزار CRM بازاریابی شما را هدفمند و در نهایت ارتقاء می دهد.
یکی از بهترین راه های ارتباطی با مشتریان وب سایت کارخانه می باشد. یکپارچه سازی نرم افزار CRM با وب سایت کارخانه، نسبتاً ساده می باشد و توسعه دهندگان CRM می توانند به شما در انجام این فرایند کمک نمایند. از مزایای یکپارچه سازی نرم افزار CRM با وبسایت کارخانه این است که شما می توانید به راحتی متوجه شوید که کدام یک از مشتریان از طریق وب سایت در خواست اطلاعات و پیش فاکتور داشته اند و آیا پس از ایجاد درخواست، اطلاعیه ایمیلی برای فروشنده ارسال شده است یا خیر. این امر بسیار مهم می باشد زیرا، بر اساس گزارش سایت فوربس، به یاد داشته باشید، در صورتی که حداکثر تا ۳۰ ثانیه پس از ایجاد درخواست، با مشتری تماس بگیرید شانس شما در جذب سرنخ تا ۲۱ برابر افزایش می یابد.
به یاد داشته باشید که تنها بر روی مشتریان بالقوه کارخانه متمرکز نشوید. اکنون نرم افزارهای CRM به گونه ای طراحی شده اند که به شما اجازه می دهند تا اطلاعات تماس مشتری را برای کمپین های بازاریابی ایمیل آماده کنید. به کمک برنامه ایمیل مارکتینگ، می توانید از این اطلاعات برای برقراری ارتباط با مشتریان استفاده کنید. ارتباط دوره ای با مشتریان بسیار حیاتی می باشد زیرا با توجه به آنکه احتمال از دست دادن مشتری بالقوه جدید که بسته به نوع کسب و کار شما، ۵ تا ۲۰ درصد می باشد، احتمال فروش شما به مشتری های فعلی ۶۰ تا ۷۰ درصد می باشد.
نرم افزار CRM امروزی مقرون به صرفه می باشد.
در سال های گذشته، به دلیل یکپارچه سازی های گران قیمت، آموزش گسترده و نیاز به سیستم های پشتیبانی مدیریت، هزینه پیاده سازی نرم افزار CRM حتی برای تیم های فروش کوچک در کارگاه های صنعتی هم بسیار گران تمام می شد. اما امروزه با توسعه نرم افزارهای CRM مبتنی بر ابر، تمام آنچه احتیاج شما در کارخانه نیاز دارید، تنها یک بخش IT، یک تلفن، و زمان برای مشاهده ویدئوهای آموزشی می باشد.
این مقاله تنها نکاتی است که گروه فناوری اطلاعات آوب در مورد لزوم پیاده سازی نرم افزار CRM در کارخانه ها و شرکت های صنعتی ارائه داده است. اگر مایل به دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، می توانید، از طریق سایت parsvt.com با ما ارتباط برقرار کنید. مشاوران گروه فناوری اطلاعات آوب با افتخار در خدمت شما هستند.
سلام
برای بخش خدمات پس از فروش و پیگیری مشتریان (طبق قرارداد هایی که با مشتریان داریم) نیاز پشتیبانی فوری از مشتریانمون داریم یعنی به محض اینکه با شرکت تماس می گیرن در کمتر از نیم ساعت پشتیبانی به درخواستشون جواب بده (زمان پاسخگویی برای ما خیلی مهمه) و حقوق بخش پشتیبانی ما بستگی به پاسخگویی اونا داره.
نرم افزار شما راه حلی برای این موضوع داره؟
با سلام
سوالی که از شما داشتم
ما برخی از محصولات تولیدی را آنلاین به فروش می رسانیم آیا این امکان وجود دارد با ثبت خرید در نرم افزار جایگزین و جز مشتریان ما بشود و مشتری به صورت خودکار یک پیگیری براش زده بشه؟