کارشناس دیجیتال مارکتینگ 2

چگونه در ۱۰۰ روز کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟ (بخش دوم)

در بخش اول مقاله چگونه در ۱۰۰ روز کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟، مواردی که باید در یک سوم

در بخش اول مقاله چگونه در ۱۰۰ روز کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟، مواردی که باید در یک سوم ابتدایی ۱۰۰ روز بیاموزید، به طور خلاصه بیان شدند. در پایان روز سی و سوم، قرار شد شما یک روز مرخصی گرفته و برای روز ۳۴ آماده شوید! یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید بتواند مارکتینگ پلن نوشته، و آن را اجرا و تحلیل کند. شما در ۳۳ روز اول با ابزارهای متفاوتی آشنا شدید. حالا باید از این ابزارها استفاده کرده و مارکتینگ پلن را توسعه دهید.

روز ۳۴ تا ۶۶

پست های جدید بلاگ برای بازاریابی محتوا

بلاگ و بازاریابی محتوادر بخش اول، اهمیت پست های بلاگ و اصول نوشتن آنها را آموختید. حالا زمان استفاده از این آموخته هاست. یک فایل جدید Word باز کنید، یک کلیدواژه و عنوان برگزینید، و شروع به نوشتن کنید. از کجا بدانید چه عنوانی انتخاب کنید؟ پست های پیشین بلاگ را نگاهی اجمالی کنید و سعی کنید چند موضوع که جای آنها در بلاگ خالی ست، اما برای سرنخ ها و خوانندگان جذاب است پیدا کنید.

اگر سازمان به تازگی وب سایت تاسیس کرده و بلاگی ندارد چه؟ در این صورت باید داده های CRM را بررسی کنید تا ببینید مشتری ها بیشتر از چه صنایعی بوده و چه مشخصاتی دارند. موضوعی را انتخاب کنید که تیم فروش بیش از همه برای مشتریان توضیح داده است.

بسته به استراتژی انتخابی، طول مطلب تعیین می شود، اما به صورت کلی سعی کنید نوشته ی شما حداقل ۹۰۰ کلمه داشته باشد. پس از نوشتن مطلب و ویرایش، آن را منتشر کنید. به مدت چند روز پس از انتشار پست، تعداد بازدید ها و تعداد کلیک ها یا فرم هایی که پر شده اند را تحت نظر بگیرید. لازم نیست در صفحه ی نتایج چنبره زده و دائما صفحه را ریفرش کنید. روزی یک بار چک کردن و تحلیل کافی ست.

انتظار هزاران بازدیدکننده در چند روز را نداشته باشید، مهم این است که مطلب شما متناسب با ترافیک سایت بازدید شود. در پست های بعد باید سعی کنید مشکلات را برطرف کرده، و تعداد بازدید بیشتری داشته باشید. نکته ی مهم در بلاگ نویسی تعداد بالای پست ها و کارامد بودن آنهاست.

آیا تمایل دارید بصورت رایگان از نرم افزار CRM استفاده نمایید؟ استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

هدف نهایی، درکنار ترغیب خواننده، جذب سرنخ های جدید از طریق موتورهای جستجو است. باید مطالب خود را با موتورهای جستجو سازگار کرده و قوانین سئو را رعایت کنید. سئو به قدری گسترده و پیچیده است که متخصصان مخصوص به خود را دارد، اما برای آشنایی شما با این مبحث توضیحی اجمالی می دهیم.

سازگاری با موتورهای جستجو (سئو)

سئو

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) روند تأثیرگذاری بر میزان دیده شدن یک وب سایت یا یک صفحه وب در نتایج بدون پرداخت هزینه در موتورهای جستجوست، که اغلب به عنوان نتایج “طبیعی”، “ارگانیک”، و یا “به دست آورده” از آن یاد می شود. به طور کلی، هر چه یک وب سایت در نتایج ابتدایی تر (یا بالاتر در صفحه نتایج جستجو) ظاهر شود، بازدیدکنندگان بیشتری از کاربران موتور جستجو دریافت می کند. طبیعتاً، این بازدیدکنندگان می توانند به مشتری تبدیل شوند.

سئو ممکن است انواع مختلف جستجو را در بر بگیرد، از جمله جستجوی تصویر، جستجو در ویدیو، جستجوی آکادمیک، و غیره. سئو را می توان در حد محلی (مثلا فقط به زبان فارسی و تنها برای کسانی که ساکن شهر مشخصی در ایران هستند) پیش برده، یا یا در سطح بین المللی یا ملی اعمال کرد.

در نوامبر ۲۰۱۵، گوگل یک نسخه کامل ۱۶۰ صفحه ای از “راهنمای رتبه بندی جستجو” خود را برای عموم منتشر کرد، که تغییراتی را در تمرکز بیشتر خود به “سودمندی” مطالب و سازگاری با جستجوی تلفن همراه نشان می دهد.

وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار

پرداخت هزینه ای به موتورهای جستجو برای ترافیک جستجوی ارگانیک انجام نمی شود، الگوریتم های آنها تغییر می کنند و هیچ تضمینی برای نمایش ثابت در یک رتبه وجود ندارد. با توجه به این عدم تضمین و اطمینان، کسب و کاری که به شدت به ترافیک موتورهای جستجو متکی است، در صورت توقف موتورهای جستجو بازدید کنندگان خود را از دست می دهد.

تغییر الگوریتم های موتورهای جستجو می تواند جایگاه وب سایت را تحت تاثیر قرار دهد، و احتمالا موجب از دست رفتن ترافیک شود.

طبق گفته ی اریک اشمیت، مدیرعامل گوگل، در سال ۲۰۱۰ گوگل بیش از ۵۰۰ تغییرالگوریتم انجام داد – تقریبا ۱٫۵ بار در روز!

در نتیجه، در کنار رعایت نکات و مسائل سئو، باید به آن تنها به عنوان یکی از ابزار مارکتینگ نگاه کنید، نه ستون و پایه ی مارکتینگ پلن.

ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگیک بازاریاب حرفه ای محصولات و سرویس های سازمان را به سمت مردم هُل نمی دهد، بلکه با استراتژی های درست و محتوای مناسب، آنها را به سمت سازمان جذب می کند. این یعنی کمپین های ایمیل مارکتینگ تنها مختص کسانی می شود که داوطلبانه آدرس ایمیل خود را در فرم های شما ثبت کرده اند. از ارسال ایمیل به لیست کسانی که شما را نمی شناسند و احتمالا ایمیل آنها را از شخص ثالثی خریده اید، با تمام قوا پرهیز کنید!

اگر چنین افرادی در لیست ایمیل خود دارید باید آنها را کنار بگذارید و لیست خود را سر و سامان دهید. در پایان رسیدگی به لیست سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا تمام کسانی که در لیست هستند با کسب و کار شما ارتباط داشته اند؟ (پاسخ درست “بله” است)
  • آیا لیست لغو اشتراک دارید؟ (پاسخ درست “بله” است)
  • آیا هیچ یک از ایمیل های این لیست از طریق یک شخص ثالث تهیه یا خریداری شده اند؟ (پاسخ درست “خیر” است)
  • آیا افراد موجود در این لیست انتظار دریافت ایمیل از شما را دارند؟ (پاسخ درست “بله” است)
  • آیا در یک سال اخیر ایمیلی به آنها ارسال شده است؟ (پاسخ درست “بله” است)

همه ی ایمیل های موجود در لیست شما باید این مشخصات را داشته باشد. پس از پاکسازی لیست، باید آن را دسته بندی کنید. حتما پرسوناهایی را که در ابتدای کار و پیش از آغاز به توسعه ی مارکتینگ پلن مشخص کردید، به یاد دارید. طبق این خریدارها، ایمیل ها باید مرتب شوند. مثلا اگر صاحب یک باشگاه ورزشی هستید، ممکن است هم ورزشکاران حرفه ای در لیست مخاطبان شما باشند، و هم کسانی که با مقوله ی ورزش به تازگی آشنا شده اند. آیا ارسال یک ایمیل مشابه به هر دوی این گروه ها بازده بالایی دارد؟

البته برای راحت تر شدن کار می توانید در پروفایل مشتری ها و سرنخ ها در CRM فیلد جدیدی اضافه کنید و گروه های مورد نظر را در آن به صورت یک لیست کشویی قرار دهید. چرا لیست کشویی؟ که مطمئن باشید همه ی سازمان به صورت یکپارچه در گروه بندی عمل می کند. سپس، می توانید طبق گزینه های این فیلد، مخاطبان و سرنخ ها را فیلتر کرده و به راحتی کمپین های جداگانه بسازید.

در صورت استفاده از CRM، پاکسازی لیست ایمیل اصلا لازم نمی شود، چرا که شما تنها با کسانی که مشتری ها یا سرنخ های شما هستند، در تماس خواهید بود. حتی می توانید به سرنخ های از دست رفته ی خود ایمیل بفرستید، اما سرنخ های از دست رفته نیز سازمان شما را می شناسند و بسیار با کسانی که ایمیل شما را “اسپم” تلقی می کنند، تفاوت دارند.

مرتبط با: پرسونای مخاطب را با استفاده از CRM ایجاد کنید

کمپین های درگیری دوباره ی مشتری

منظور از درگیر کردن مشتری، تعامل بیشتر با او و ترغیب وی به تعامل با شماست. یک مارکتینگ پلن خوب باید بتواند شما را در یاد مشتری ها نگاه دارد. اکنون لیست ایمیل شما خالی از کسانی ست که شما را اسپم می شمارند. در ضمن، شما محتوای جدیدی تولید کرده اید که می توانید با آنها به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید که باید از دکمه های فراخوان که ماه پیش ساختید نیز در ایمیل استفاده کنید.

یک متن ایمیل مختصر و مفید (مفید بودن بیش از مختصر بودن اهمیت دارد) نوشته، یک دکمه ی CTA برای عضویت خبرنامه در ایمیل قرار داده، و به افراد حاضر در کمپین جدید خود ارسال کنید. حتی می توانید از آنها در خواست بازخورد و ارسال نظر کنید، تا بدانید از نظر خواننده های خود در چه زمینه هایی نیاز به تغییر یا پیشرفت دارید.

روز ۶۷ تا ۱۰۰

ماه دوم را نیز با موفقیت پشت سر گذاشتید! در پایان این ۳۳ روز باقی مانده می توانید مارکتینگ پلن خود را توسعه دهید. البته مارکتینگ پلن باید ویرایش و به روز شود، اما می توانید برنامه ی اولیه ی بازاریابی خود را بنویسید.

و باز هم پست بلاگ و مقاله

اهمیت بازاریابی محتوا در چه بود؟ بله، تداوم. هر چه تعداد نوشته هایتان بیشتر شود، افراد بیشتری از طریق موتورهای جستجو شما را می یابند و اعتبار سایت شما بیشتر می شود. تا به امروز احتمالا ۴ یا ۵ مقاله نوشته اید و کم کم سرعت شما افزایش می یابد. اکنون زمان تعیین تقویمی شبیه به یک مارکتینگ پلن جداگانه، فقط برای بخش محتواست.

تقویم خود را نگاه کنید. برای مناسبت های مختلف طی چند ماه آینده، موضوع مطالب را مشخص کنید. اگر مناسبتی مثل نوروز در پیش است که تعطیلات نسبتا طولانی مدتی داشته و موقعیت بسیار خوبی برای جشنواره ها محسوب می شود، از حداقل دو ماه قبل باید برنامه های خود را نهایی کرده و تمام ملزومات را فراهم کنید. برای روزهای عادی نیز برنامه داشته باشید. تعدادی موضوع مشخص کرده و بدانید که هر هفته چند پست جدید منتشر می کنید.

مسئله ی دیگری که باید مدنظر داشته باشید، لینک به مطالب پیشین است. تعداد لینک ها باید با طول مطلب متناسب باشد. حالا که تعداد پست های شما بیشتر شده است، باید به جای تکرار مطالب و توضیح مجدد آنها، خوانندگان را به مقالات مربوطه ارجاع دهید.

حساب های کاربری در شبکه های اجتماعی مختلف

بازاریابی شبکه های اجتماعی

یک دیجیتال مارکتر نمی تواند از شبکه های اجتماعی صرف نظر کند. شبکه های اجتماعی ابزار رایگان و البته بسیار قدرتمندی هستند که می توانند در تولید سرنخ های جدید و برندینگ به شما کمک کنند. به یاد داشته باشید که ارتباط با شما از طریق شبکه های اجتماعی باید میسر باشد. در شبکه هایی که اجازه ی انتشار لینک خارجی دارید، لینک صفحات مرتبط یا صفحات فرود مربوط به هر پست را نیز منتشر کنید.

چرا تا ماه سوم به سراغ این ابزار قدرتمند نرفتیم؟ چون برای انتشار پست در شبکه های اجتماعی نیاز به محتوا دارید. برای انتخاب شبکه های اجتماعی مناسب سازمان شما، باید ببینید خریدارهای ایده آل شما از کدام شبکه ها استفاده می کنند. چطور باید فالوورهای بیشتری کسب کنید؟ با انتشار مداوم مطالب کارآمد.

با استفاده از ابزارهایی چون Google Analytics میزان ورود به سایتتان از شبکه های اجتماعی، و البته کانال های دیگر را بررسی کنید. اگر بازخورد خوبی از هر یک از کانال ها نمی گیرید، باید آن را بررسی کرده و بهبود دهید، یا حتی از لیست خود حذف کنید. باید حواستان باشد بیش از ارزش یک کانال برای آن وقت نگذارید. همیشه هدف نهایی خود را از اقدامات انجام شده در نظر داشه باشید.

روز ۱۰۱

بیش از سه ماه از آغاز کار شما به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ می گذرد. و شما طی ۱۰۰ روز تقریبا تمام پایه های این نوع بازاریابی را آموختید.

همین حالا بصورت کاملا رایگان، نرم افزار CRM را آزمایش کنید: استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

ثبت دیدگاه