تکنیک فروش، بایدها و نبایدهای فروش، اشتباهات فروش و نکته فروش جزو عباراتی هستند که هر نیروی فروش حداقل یک بار آنها را جستجو کرده است. در بسیاری از موارد نکته ها و تکنیک ها همپوشانی دارند. خود ما مقالاتی با عناوین اشتباهات نیروهای فروش، راهکارهای فروش در شرایط رکود بازار، اصول برخورد با مشتری، راهنمای ایجاد حس ضرورت خرید، و چنین مقالات دیگری در زمینه ی فروش و برای آموزش نکاتی برای افزایش فروش منتشر کرده ایم.
اما در این مقاله ۴۰ نکته فروش را بازگو می کنیم که برگرفته از توصیه ها و تجارب مدیران فروش هستند و به قولی امتحان خود را پس داده اند.
دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند: CRM برای فروش
۴۰ نکته فروش امتحان شده
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم.
اگر شما نیز نکته ای می دانید، در بخش نظرات این مقاله اضافه کنید تا در بخش بعدی به نام خودتان منتشر شود.
- هنگامی که مشتری شما چند گزینه دارد، گران ترین گزینه را به او پیشنهاد ندهید. عدم توصیه ی گران ترین محصول تاثیر مثبتی در اعتماد سازی و جلب اعتماد مشتری دارد.
- جواب منفی مشتری را تا حداقل سه بار تلاش نکرده اید، به عنوان جواب منفی قبول نکنید.
- پیش از این که راجع به محصول حرفی بزنید، طوری رفتار کنید که مشتری از شما خوشش بیاید.
- همه چیز در مورد مشتری ست، نه نیروی فروش. بر علایق مشتری تمرکز کنید. هیچ گاه در یک پرزنت یا ارائه ی فروش در مورد خود صحبت نکنید.
- هوای مشتری های خوب خود را داشته باشید. فرستادن یک کارت تبریک عید یا تولد یا هدایای تبلیغاتی دیگر هزینه ی بسیار ناچیزی برای شما دارد، اما تاثیری شگرف بر رابطه ی شما و مشتری می گذارد. این که به مشتری نشان دهید به او وفادارید، وفاداری او را نسبت به شما بر می انگیزد.
- همان طور که با دوستان یا خانواده ی خود صحبت می کنید، با مشتری حرف بزنید. محترمانه و تا حدی صمیمی. البته نه زیاد صمیمانه.
- سعی کنید مشتری را پیش از فروش بشناسید. محصولات خود را نیز به طور کامل بشناسید. از محصولاتی با قیمت بالاتر (نه گران ترین محصول) شروع کرده و از محصولات ارزان تر برای فروش مکمل یا بیش فروشی استفاده کنید. مگر این که مشکل مشتری با همان محصولات ارزان تر حل شود.
- هیچ گاه از رقبا بدگویی نکنید.
- ملاقات حضوری تاثیر بالاتری از مکالمات تلفنی دارد.
- هر گاه یک مشتری از محصول یا خدمات شما ابراز رضایت می کند، آن را در دفترچه ای بنویسید. در کنار انگیزه گرفتن، می توانید نقاط قوت خود را از دیدگاه مشتری بیابید.
- به نقش خود به عنوان یک نیروی فروش افتخار کنید! اگر فروش در مجموعه اتفاق نیفتد زحمات بقیه دپارتمان ها به هدر می رود.
- قبل از جلسه ی حضوری فروش، به یک یا چند آهنگ شاد مورد علاقه تان گوش کنید تا انرژی شما تا حد زیادی بالا رود.
- اگر متوجه اشکالاتی در روند فروش سازمان مشتری شدید، در زمان مناسبی که علاقه مند به شنیدن توصیه های شما باشند، این اشکالات را به آنها گوشزد کنید.
- صدای خود را بالا نبرید! در حقیقت، کمی صدای خود را پایین بیاورید. نه صرفا به خاطر احترام یا رعایت همسایه ها، به این دلیل که هنگامی که صدای شما آهسته تر باشد، مردم دقت بیشتری به حرف های شما می کنند.
- حتما در جلسات حضوری چیزی ملموس از کالا به مشتری بدهید. از یک بروشور گرفته تا خود کالا.
- قبل از جلسات فروش، به بهترین روزهای کاری تان فکر کنید. روزهایی که رکورد زده اید. اعتماد به نفستان با این کار بالا می رود.
- قانون ۲۰-۸۰ را فراموش نکنید. قانونی که می گوید ۸۰% فروشتان به ۲۰% از مشتری هایتان است. ۲۰% خود را پیدا کنید و همیشه به آنها توجه داشته باشید.
- سعی کنید لباس هایی که برای جلسات حضوری انتخاب می کنید، با محیط کار سازمان مشتری هم خوانی داشته باشد.
- ورزش کنید! ظاهر مناسب نه تنها حس بهتری به شما و مشتری می دهد، بلکه باعث می شود بتوانید به علت سلامت جسمی بهتر کار کنید و در صورت لزوم ساعتی اضافه تر نیز در محل کار بمانید.
- با “کلمات” فروش انجام ندهید. با سوالات بفروشید.
- سعی کنید در تمام مراحل فروش موافقت ضمنی مشتری را داشته باشید. هر چه بیشتر در حین فرآیند فروش از مشتری پاسخ مثبت بگیرید، احتمال پاسخ مثبت نهایی را بالاتر می برید.
- هیچ وقت از این که فروشی را سریع تر از حالت عادی انجام دهید نگران نشوید. نگرانی اصلی این است که نتوانید به اندازه ی کافی بفروشید.
- انگیزه: ابتدای هفته را پرکار و با انرژی شروع کنید. سالی که نکوست از بهارش پیداست!
- اهداف واقع گرایانه اما بزرگ برای خود بگذارید. ممکن است با هدف ۳۰ فروش به ۱۹ فروش برسید. اما این بسیار بهتر از ۱۱ فروش با هدف ۲۰ فروش در همان بازه ی زمانی ست.
- همیشه از تجارب مثبت مشتری ها با محصولات خود و از بازخوردهای آنان آگاه باشید. تعریف کردن داستان های موفقیت واقعی برای مشتریان جدید بسیار تاثیرگذارتر از پیش بیین های احتمالی آینده است.
- اگر خاطرتان باشد، در اشتباهات نیروهای فروش دراستفاده از تکنیک های فروش منسوخ شده گفتیم که از “فروش دو موردی” استفاده نکنید. اما در صورتی که شما موافقت ضمنی مشتری را دارید و در اواخر فرآیند فروش قرار دارید، می توانید از او بپرسید که کدام محصول را می خواهد، نه این که آیا محصولی می خواهد یا خیر.
- وقتی به بازار جدیدی وارد می شوید، بی محابا و بدون برنامه ریزی در آن پیش نروید. برنامه ای سیستماتیک داشته باشید تا مشتری های احتمالی را به سرنخ های از دست رفته تبدیل نکنید.
- هیچ گاه به مشتری دروغ نگویید.
- طوری رفتار کنید که گویا فروختن یا نفروختن برای شما تفاوت چندانی ندارد. نیروی فروشی که درمانده به نظر برسد هیچ گاه فروش موفق نخواهد داشت!
- تا وقتی که یک جواب مثبت یا منفی مشخص از مشتری نگرفتید، دست از پیگیری برندارید.
- پس از درخواست قرارداد، منتظر بمانید تا مشتری پاسخ دهد. یا بسیار با احتیاط پیگیری کنید.
- سعی کنید در سازمان با کسانی باشید که از شما بهترند.
- ارتباط خود را با تمام کسانی که ملاقات کرده اید حفظ کنید. مزاحم آنها نشوید، اما هر از چند گاهی خبری از آنها بگیرید.
- هنگام فروش، توجه به نوع مشتری بسیار حائز اهمیت است.
- فروش B2B: در فروش به کسبوکارها (B2B)، شما با سازمانها و شرکتها در ارتباط هستید. بنابراین، نوع صحبت و برخورد حرفهای بسیار مهم است. تمرکز بر نیازهای کسبوکار، ارائه راهکارهای مبتنی بر داده و ایجاد روابط بلندمدت کلید موفقیت در این حوزه است.
- فروش B2C: در فروش به مصرفکنندگان (B2C)، شما با افراد عادی که به دنبال رفع نیازهای شخصی خود هستند، سروکار دارید. در این نوع فروش، ایجاد ارتباط عاطفی، تاکید بر مزایای محصول برای مصرفکننده و استفاده از زبان ساده و روان بسیار موثر است.
- در یک ملاقات حضوری، هیچ گاه پس از قطعی شدن فروش بلافاصله جلسه را ترک نکنید. کمی بیشتر با مشتری خود صحبت کنید تا حس نکند تنها هدف شما فروش بوده و برای او هیچ ارزشی قائل نیستید.
- خود را جای خریدار بگذارید. دوست دارید در ادامه چه چیزی بشنوید؟
- برای تماس های مهم بایستید و به مشتری زنگ بزنید. نشستن انرژی تان را کم می کند.
- حداقل سه جواب منفی پیش از جواب مثبت می گیرید. این را فراموش نکنید.
- قدرت کار بیشتر را دست کم نگیرید. معاملات بسیار زیادی را از دست می دهید اگر زمان بیشتری صرف پیدا کردن مشتری های جدید نکنید.
- از مزایای نرم افزارهای CRM در فروش، غافل نشوید!
اگر شما هم تجاربی دارید که علاقه مندید با سایرین به اشتراک بگذارید، آنها را در نظرات درج کنید. تا در مقاله ی بعدی ما منتشر شود. در این باره پیشنهاد میشود مطالعهای بر روانشناسی فروش نیز داشته باشید.
این مطلب فوق العاده بکارم اومد. ممنون