فهرست محتوا
چطور فرآیندهای فروشی را که به بن بست رسیده اند، به موفقیت برسانیم؟ هنگامی که یک مشتری یا مشتری احتمالی پس از دیدن پیش فاکتور با جمله ی “خیلی گران است، خرید نمی کنم” ما را ترک می کند، چطور او را به میز مذاکره بازگردانیم؟ اگر در ابتدای کار و در تماس های اول به هر دلیلی خرید را به زمان نامشخصی موکول کرد (معادل با: میریم یه دوری میزنیم و خدمتتون می رسیم)، چه کنیم؟
روشی که معمولا برای رهایی از این بن بست ها استفاده می شود “بازاریابی مجدد” نام دارد.
دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند: 31 متد فروش به مشتری معترض به قیمت “خیلی گران است
برنامه های خودکار بازاریابی مجدد
شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده میکنیم.
معمولا در دو حالت به بازاریابی مجدد نیاز پیدا می کنید: هنگامی که پیش فاکتور شما توسط مشتری رد می شود، و هنگامی که مشتری به هر دلیلی به مرحله ی بعدی خرید نمی رود. در هر دو حالت می توان از نرم افزار crm استفاده کرد.
بازگرداندن مشتری ها پس از پیش فاکتور رد شده
برای این کار، می توانید یک فعالیت در نرم افزار تعریف کرده و به شخص مربوطه ارجاع دهید. برای مثال، سه روز دیگر با این شخص تماس گرفته شود و پیشنهاد تخفیف به او بدهید. اگر نمی توانید قیمت را پایین تر ببرید، باید ارزش های محصول و آنچه را که مشتری با پرداخت وجه بیشتر به دست می آورد به طور مشخص و از دید مشتری (یعنی به صورت کاربردی) برای او توضیح دهید. به او نشان دهید که با استفاده از محصول شما، یک ماه دیگر چه تفاوتی با اکنون خواهند داشت و در صورت عدم خرید چه چیزهایی را از دست می دهند یا چه میزان زمان یا انرژی هدر خواهد رفت.
در صورتی که مطمئن هستید که می خواهید درصد مشخصی تخفیف به مشتری بدهید، اما نمی خواهید (یا نمی توانید) بلافاصله این کار را انجام دهید، ایمیل یا پیامک خودکاری تنظیم کنید که در زمان مدنظر شما برای شخص ارسال شده و کد تخفیف یا درصد تخفیف را به او اطلاع دهد.
در یاد مشتری ها و سرنخ ها بمانید
مشتری هایی که در یک بازه ی خاص به شما سر می زنند یا به یکی از محصولات شما علاقه نشان می دهند، اما شرایط خرید ندارند، شما را پس از مدتی فراموش می کنند. اما ممکن است در آینده به محصول شما احتیاج پیدا کنند و ازقضا شرایط کامل خرید را نیز داشته باشند. حتی ممکن است از رقیب شما خرید کنند، سپس به صورت اتفاقی به یاد شما بیفتند و پشیمان شوند که چرا به یاد شما نبودند.
اگر بخواهیم حقیقت را بگوییم، تقصیر شماست که مشتری احتمالی تان شما را فراموش کرده است. در ذهن مشتری ها و سرنخ ها ماندن، وظیفه ی شماست نه مشتری. به همین دلیل، این “در یاد ماندن” یکی از اهداف مهم بازاریابی ست. البته لزوما نباید یک تبلیغ آزار دهنده ی تلویزیونی داشته باشید و یکی درمیان بین تبلیغ های دیگر آن را پخش کنید تا همه از برند شما به نام “همون که اون تبلیغ اعصاب خورد کنه رو داره” یاد کنند.
شما باید با توجه به کانال های پربازده خود، بودجه، نرخ بازگشت سرمایه، هزینه کسب مشتری و سایر فاکتور های بازاریابی، که با استفاده از گزارش های ثبت شده و نتایج هر کمپین و کانال به دست می آورید، یک استراتژی بازاریابی مجدد برای مشتری های احتمالی و فعلی داشته باشید.
بازاریابی مجدد مشتری هایی که در ابتدای فرآیند متوقف شده اند
فرض کنید کمپین های پیامکی و تماس های پیگیری بهترین بازده را برای شما داشته اند. می توانید در نرم افزار CRM خود یک برنامه ی کامل خودکار بازاریابی مجدد تعریف کنید. پیش از هر چیز باید مشخص کنید چه زمانی برای یادآوری “خودتان” به مشتری یا سرنخ بهتر است.
گردش کاری تعریف کنید که به صورت خودکار برای افراد مدنظر شما در زمان مشخص پیامکی ارسال شده، و یک وظیفه ی تماس نیز به تیم فروش یا کارمند مشخصی ارجاع گردد. نحوه ی تعریف گردش کار در نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری پارس ویتایگر در ویدیوی زیر نمایش داده شده است:
مشخص کردن افراد موردنظر کار ساده ایست. لازم نیست حتما برای اجرای یک کمپین، یک گروه چندین نفره داشته باشید. می توانید شرط بگذارید که اگر یک سرنخ به مدت یک ماه تعاملی با شما نداشت، فعالیت برنامه ریزی شده ای برای او ثبت نشده بود و جزو سرنخ های با پتانسیل بود (یعنی وضعیت سرنخ در نرم افزار حاکی از بی ارزش بودن سرنخ برای کسب و کار شما نبود)، یک پیامک تخفیف ۱۰ درصد خودکار برای او ارسال شود. یا یک وظیفه ی تماس برای او تعریف شده و به کسی در سازمان ارجاع شود تا همان روز یا فردای آن روز با شخص تماس گرفته شود.
اگر هم کانال های دیگر بازاریابی برای شما موفق تر بوده اند، می توانید با یادآور های خودکار فرآیند تعریف کمپین های مربوطه یا تماس با مشتری های احتمالی را در بازه های زمانی مشخص به یاد کارکنان سازمان بیندازید. با این روش، نه کسی فراموش می شود، نه با تماس های پی در پی کسی را کلافه می کنید. اما خودتان را به یاد مشتری ها می آورید تا اگر قصد خرید داشتند، شما نیز جزو گزینه های آنان باشید.