فهرست محتوا

یکی از مهمترین عوامل موفقیت کسب و کارها، درک نیاز مشتری ها و تمایلات آنهاست. برای رسیدن به این هدف، نیازمند شناخت دقیقی از مشتریان خود هستیم. در این راستا، استفاده از پرسونای مشتری یکی از بهترین روش‌ها برای شناخت دقیق مشتریان است.  پرسونای مشتری به ما کمک می کند تا با در نظر گرفتن اطلاعاتی مانند سلیقه، عادت‌ها و نیازهای مشتریان، تجربه بهتری برای آن‌ها ایجاد کنیم. در این مقاله ضمن تاکید بر اهمیت مدیریت ارتباط با مشتری با چگونگی ایجاد پرسونای مشتری و استفاده از آن برای بهبود تجربه مشتریان، آشنا خواهید شد.

پرسونا مشتری چیست؟

با مجله کسب و کار نرم افزار پارس ویتایگر هم‌گام شوید.

درواقع، پرسونای مشتری بازتابی از مشتری ایده آل شما بر اساس تحقیقات بازاریابی، داده های موجود از مشتری کنونی شما و یا مشتری فرضی است. این بازتاب که کاملا بر اساس اطلاعات می باشد، به شما کمک می کند که بهترین تصمیم را نه تنها در ارتباط با محصولاتتان بلکه در مورد کسب و کار خود بگیرید.

به طور خلاصه، یک پرسونا مشتری ایده آل باید نمایانگر اشخاصی باشد که:

  •  محصولات و خدماتتان را به آن ها ارائه می دهید.
  •  به آن ها چیزی میفروشید.
  •  به راحتی فرایند تبدیل سرنخ فروش به مشتری را طی می کنند، برای مدت زیادی مشتری شما می مانند و سود اصلی کسب و کار شما را تامین می کنند.

در بهترین حالت ممکن، شما باید پرسونای مشتری را پیش از معرفی محصولات و خدمات خود ایجاد کرده باشید. چراکه از تصمیم گیری های ناگهانی شما جلوگیری کرده و باعث می شود بر روی یک هدف متمرکز بمانید.

آیا تمایل دارید بصورت رایگان از نرم افزار CRM استفاده نمایید؟ استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

در حالی که پرسونای مشتری، تنها مجموعه ای از داده ها است، اکثر بازاریاب های با تجربه توصیه می کنند که با اختصاص دادن یک نام، اولویت ها و حتی یک تصویر، با آن مانند یک شخص واقعی برخورد کنید. ابزار های چندگانه ای وجود دارند که به کمک آن ها می توانید برای پرسونای خود تصویری ایجاد کنید.

تعریف پرسونا مشتری

تفاوت پرسونا مخاطب و پرسونای مشتری چیست؟

پرسونای مخاطب و پرسونای مشتری هر دو ابزارهای مهمی هستند که در بازاریابی و فروش مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه تفاوت‌های اصلی بین پرسونای مخاطب و پرسونای مشتری به شکل جدولی آورده شده است:

ویژگی پرسونای مخاطب پرسونای مشتری
تمرکز بر روی نیازها و خصوصیات گروهی از مخاطبان بر روی نیازها و خصوصیات فردی مشتریان
هدف شناسایی گروه‌های مختلف مخاطبان برای بازاریابی بهتر شناسایی و تحلیل نیازها و خواسته‌های فردی مشتریان برای ارائه خدمات و محصولات بهتر
محتوا توصیف کلی خصوصیات گروهی مخاطبان شناسایی نیازها و مشکلات فردی مشتریان
پوشش گسترده و شامل تعداد بیشتری از مخاطبان محدود و شامل تعداد کمتری از مشتریان
استفاده در مراحل اولیه بازاریابی و تحلیل بازار در فرآیند بازاریابی و ارائه خدمات به مشتریان

بنابراین، پرسونای مخاطب به منظور شناسایی نیازها و خصوصیات گروهی از مخاطبان در مراحل اولیه بازاریابی و تحلیل بازار استفاده می‌شود، در حالی که پرسونای مشتری برای شناسایی و تحلیل نیازها و خواسته‌های فردی مشتریان برای ارائه خدمات و محصولات بهتر به کار گرفته می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که شرکت‌هایی که با استفاده از پرسونای مشتری، به دقت اطلاعات مربوط به مشتریانشان را جمع‌آوری کرده‌اند، در مقایسه با شرکت‌هایی که این کار را نکرده‌اند، بیشترین رشد را داشته‌اند. (منبع: Forbes)

وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار

چرا به یک پرسونا مشتری نیاز دارم؟

یک پرسونای با کیفیت از مشتری، بهترین مسیر را برای کسب و کار شما تعریف می کند و به شما کمک می کند که مشتریان ایده آل خود را بشناسید.

ارزیابی پرسونای مشتری به شما کمک می کند که :

  • تقریبا هر جنبه ای از محصول و خدمات خود را بهینه سازی کنید: شناخت پرسونای مشتری به شما این امکان را می دهد تا محصولات و خدمات خود را به مشتریانی که تمایل دارند از شما خرید کنند تحویل دهید.
  • کانال های بازاریابی خود را بهینه سازی کنید: با مشخص کردن پرسونای مشتری، می توانید با استفاده از بهترین کانال های تبلیغاتی متناسب، سرنخ های فروش جدیدی جذب کنید و پس از ساخت قیف فروش های هوشمندانه، محتواهای مناسب و پیشنهاداتی که نتوانند در برابر آن ها مقاومت کنند را برای پرورش سرنخ ها بسازید.
  • فروش خود را بهینه سازی کنید: با تمرکز بر اهداف پرسونای مشتری، قادر خواهید بود که دقیقا همان چیزی را به مشتریان خود پیشنهاد دهید که آن ها نیاز دارند. اگر به آن ها این حس را القا کنید که آن ها را درک کرده اید، مشتریان شما نیز تمایل بیشتری به همکاری و خرید نشان خواهند داد.

یک پژوهش نشان داده است که استفاده از پرسونای مشتری، سبب افزایش فروش به مشتریان فعلی تا ۱۵ درصد و کاهش نرخ ترک مشتری تا ۱۸ درصد می‌شود. (منبع: Harvard Business Review)

  • به صرفه جویی منابع کمک کنید: با دنیای پرسونای مشتری ایده آل خود آشنا شوید تا بتوانید با توسعه محصولات و خدمات پر طرفدار، در هزینه ها، زمان، و منابع انسانی صرفه جویی کنید. به طور کلی، شناخت پرسونای مشتری به شما کمک می کند تا با کمترین هزینه بهترین نتیجه را دریافت کنید.
  • کسب و کار خود را به بهترین شکل طراحی کنید: شناختن پرسونای مشتری ایده آل به شما این امکان را می دهد تا نقشه سفر مشتری را که باعث رشد شما خواهد شد دقیقا شناسایی کنید. هم چنین به شما می گوید چگونه می توانید راحت تر سرنخ را به مشتری تبدیل کرده، محصولات خود را ارتقا داده، و نرخ فروش خود را بالا ببرید.

بر اساس یک نظرسنجی، 91 درصد از مشتریان اعلام کردند که در صورتی که شرکتی با آن‌ها به خوبی ارتباط برقرار کند، احتمالاً از شرکت رقیب خرید نخواهند کرد. (منبع: HubSpot)

برای ایجاد پرسونا مشتری به چه اطلاعاتی نیاز دارم؟

نسبت به اینکه در چه صنعتی مشغول به فعالیت هستید، پارامترهای یک پرسونای مشتری می تواند با دیگری متفاوت و برای هر کسب و کار منحصر به فرد باشد. به طور کلی، شما می توانید به تعدادی که تمایل دارید به پرسونای مشتری خود پارامتر های گوناگون اضافه کنید. توجه کنید که هرچه تعداد پارامتر های پرسونای مشتری شما بیشتر باشد، در آینده، ارزیابی های جامع تری خواهید داشت. هرچند که حتی ساده ترین پرسونای مشتری باید داده های زیر را شامل شود:

موقعیت جغرافیایی

سرنخ ها و مشتریان بالقوه شما در بعضی از کشورها، استان ها، شهرها و یا مناطق مختلف آسان تر پیدا می شوند. در نتیجه موقعیت جغرافیایی یکی از پارامترهای مهم شما است.

مثال: فرض کنید شما یک شرکت تولید کننده لوازم خانگی هستید. اگر بدانید بیشتر مشتریان شما در مناطق شهری با درآمد بالا زندگی می‌کنند، می‌توانید با فرستادن پیامک بر اساس منطقه و یا بیلبوردهای تبلیغاتی در این مناطق، احتمال موفقیت بیشتری در بازاریابی خود داشته باشید.
همچنین، با توجه به موقعیت جغرافیایی مشتریان، می‌توانید خدمات پس از فروش و محصولات خود را براساس نیازهای ویژه هر منطقه و شهرستان طراحی کنید و موفقیت بیشتری در برندینگ و فروش داشته باشید.

جمعیت آماری

نمونه پرسونای مشتری

ممکن است متوجه شده باشید که عموم مشتریان شما از جامعه بانوان تشکیل شده است یا آقایان. یا شاید هم جنسیت چندان مهم نباشد در حالی که عامل حائز اهمیت در واقع، سن افراد است.

مثال: فرض کنید شما یک شرکت بیمه‌ای هستید و می‌خواهید با استفاده از پرسونای مشتری، بیمه‌های خود را بهتر به مشتریان خود ارائه دهید. در این صورت، جمعیت آماری مشتریان یکی از مواردی است که باید در پرسونای آن‌ها در نظر گرفته شود. برای مثال، اگر بدانید بیشتر مشتریان شما افراد سالم، بین 30 تا 50 سال با درآمد متوسط هستند، می‌توانید خدمات و بیمه‌های خود را برای این جمعیت طراحی کنید. همچنین، با توجه به جمعیت آماری مشتریان، می‌توانید استراتژی بازاریابی خود را برای جذب مشتریان جدید بهینه کنید؛ به این صورت که با فهم بهتری از نیازهای مشتری و تمایلات آن‌ها، بهبود قابل توجهی در نرخ تبدیل مشتری به خریدار دائمی داشته باشید.

نوع کسب و کار

اگر در یک کسب و کار B2B مشغول به فعالیت هستید، حتما می دانید که چه کسب و کارهایی به خدمات و یا محصولات شما نیاز دارند و آسان تر به مشتری شما تبدیل می شوند. پس یادتان نرود که از این اطلاعات استفاده کنید.

مثال: فرض کنید شما یک شرکت تولید کننده دستگاه‌های نظافتی صنعتی هستید و در حوزه B2B فعالیت می‌کنید. اگر بدانید بیشتر مشتریان شما شرکت‌های تولیدی و کارخانجات بزرگ هستند، می‌توانید تبلیغات خود را در رسانه‌های مهم صنعتی یا مناطق صنعتی انجام دهید.

بزرگی کسب و کار و یا میزان درآمد

بزرگی کسب و کار در واقع تعیین کننده نیاز ها و بودجه شما است. میزان درآمد مشتری در کسب و کار های B2C نیز همین نقش را بازی می کند.

مثال:  تصور کنید شما فروشنده کالاهای لوکس هستید. آیا مشتریان شما افرادی با درآمد پایین هستند؟ خیر، در نتیجه تبلیغات شما باید در رسانه های مورد علاقه این افراد منتشر شود. همچنین این نوع افراد خاص پسند هستند. در نتیجه محصولات شما باید با تعداد محدود و بطور خاص برای این افراد طراحی شود.

عنوان شغلی یا حرفه

این مردم هستند که تصمیم می گیرند، حتی اگر نماینده یک شرکت باشند. به عنوان شغلی افرادی که برای هر شرکت تصمیم می گیرند و حرفه ای که در آن فعالیت دارند توجه زیادی داشته باشید.

مثال: اگر شما مشاوره منابع انسانی هستنید، قطعا مشتریان شما شامل پرسنل واحد فروش یک شرکت نیستند.

انگیزه خرید

این پارامتر تعیین کننده این است که چه عاملی باعث می شود مردم به خرید از شما علاقه نشان دهند. هر پرسونای مشتری، یک انگیزه خرید متفاوت دارد. سعی کنید حداقل از یکی از این موارد مطمئن شوید زیرا به شما امکان می دهد محصولات و خدمات خود را برای تبدیل بهتر باهم تطابق دهید.

مثال: تصور کنید شما فروشنده قطعات کامپیوتر هستید و مشتریان شما به دنبال تجربه خرید آسان و مطمئن هستند. می‌توانید با ارائه امکاناتی مانند پرداخت آنلاین، ارسال رایگان و گارانتی بازگشت کالا تجربه خرید آسان و مطمئنی برای آن ها ایجاد کنید.

دغدغه های خرید

شناخت دغدغه های مشتری باعث می شود تا قبل از اینکه بر فرآیند تبدیل تاثیر بگذارند، آن ها را رفع کنید. توانایی از بین بردن هرآنچه مشتری شما را می ترساند قدم بزرگی در جهت افزایش چشمگیر فروش شما است.

اگر فکر می کنید تعریف کردن مشتری ایده آل از طریق یک پرسونا ممکن نیست، پس پرسونای بیشتری بسازید. هر چه راه حلی که ارائه می دهید جهانی تر باشد، پرسونای مشتری بیشتری می توانید بر اساس سن، موقعیت مکانی، انگیزه خرید و … ایجاد کنید.

مثال: فرض کنید شما تولید کننده محصولات غذایی هستید و می‌خواهید با استفاده از پرسونای مشتری، دغدغه‌های خرید آن‌ها را در نظر بگیرید. در این صورت، دغدغه‌های شخصی مشتری در خرید محصولات شما یکی از مواردی است که باید در پرسونای آن‌ها در نظر گرفته شود.

برای مثال، اگر بدانید برخی از مشتریان شما به دنبال خرید محصولاتی بدون مواد نگهداری شیمیایی و افزودنی‌های مضر هستند، می‌توانید با ارائه اطلاعات دقیق درباره محصولات خود و تأیید این موضوع که محصولات شما از مواد طبیعی و بدون افزودنی‌های مضر تهیه می‌شوند، دغدغه‌های خرید مشتری را رفع کنید و انگیزه خرید بیشتری در آن‌ها ایجاد کنید. همچنین، با ارائه اطلاعات و راهنمایی‌های درست درباره مصرف محصولات خود، می‌توانید دغدغه‌های مشتریان در مورد احتمال بروز عوارض جانبی یا مشکلات بهداشتی را نیز رفع کنید و انگیزه خرید بیشتری در آن‌ها ایجاد کنید.

طبق یک بررسی، 80 درصد از مشتریان می‌گویند که اگر شرکتی توانایی درک نیازها و تمایلات آن‌ها را داشته باشد، احتمالاً از خدمات و محصولات آن استفاده خواهند کرد. (منبع: Econsultancy)

نمونه پرسونا مشتری

تصویر زیر، یک نمونه پرسونای مشتری است. در این تصویر، شما با یک نمونه پرسونای مشتری برای یک اپلیکیشن مرتبط با سبک زندگی آشنا می شوید. در این مثال ویژگی‌های مشتری به صورت جامع بررسی شده و به نمایش درآمده است. این تصویر شامل اطلاعاتی مانند سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، سبک زندگی، نیازها، علایق و رفتارهای مشتری می‌شود.

با استفاده از تصویر نمونه پرسونای مشتری، تیم بازاریابی و فروش می‌تواند مشتریان خود را بهتر شناسایی کند و برای آن‌ها برنامه‌های بازاریابی و فروشی متناسب با نیازهایشان تدوین کند. این تصویر به عنوان یک نمونه کامل از ویژگی‌های مشتریان، به تیم بازاریابی و فروش امکان می‌دهد تا به طور دقیق‌تری درک کنند که مشتریانشان کیستند، چه نیازهایی دارند و چگونه می‌توانند به بهترین شکل به نیازهای آن‌ها پاسخ دهند.

نمونه پرسونای مشتری

مثال ساده ای برای پرسونا مشتری

این پرسونا می‌تواند به شما کمک کند تا با توجه به ویژگی‌ها و دغدغه‌های خریداری به نام بهروز قاسمی، خدمات و محصولات خود را طراحی و بهبود بخشید و انگیزه خرید او را افزایش دهید. به عنوان مثال، با توجه به علاقه، بهروز به ورزش و سبک زندگی فعال، می‌توانید محصولات و خدماتی ارائه دهید که برای ورزشکاران مناسب هستند. همچنین، با توجه به دغدغه خرید او برای تهیه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب، می‌توانید با ارائه تخفیف‌ها و پیشنهادات ویژه، انگیزه خرید بیشتری در او ایجاد کنید.

ویژگی توضیحات
نام آتوسا رنجبر
جنسیت زن
سن 27 سال
شغل دیجیتال مارکتر
درآمد متوسط
وضعیت تاهل مجرد
محل زندگی اصفهان
سبک زندگی هنری و فعال
علایق علاقه‌مند به هنر و گوگل
دغدغه در خرید تهیه محصولات منحصر به فرد

چگونه پرسونا مشتری خود را تعریف کنم؟

حالا که می دانید به چه اطلاعاتی نیاز دارید، باید بدانید که چگونه به این اطلاعات دست پیدا کنید. در ادامه این موضوع را با هم بررسی خواهیم کرد:

بررسی مشتریان کنونی

برای بدست آوردن نتایجی که از نظر آماری اطلاعات صحیحی را شامل می شوند، از مشتریان کنونی خود استفاده کنید. با بررسی نقاط اشتراک مشتریان خود می توانید متوجه شوید که باید تمرکز بازاریابی و فروش را روی چه کسی قرار دهید. مشتریان وفادار خود را ارزیابی کنید( اینکه چه کسی هستند و چه محصولات و خدماتی را بیشتر دریافت می کنند)، نقاط قوت و ضعف هر یک از محصولات یا خدمات خود را بیابید و بر روی این نقاط کار کنید. شاید متوجه شده باشید که بعضی از مشتریان شما نسبت به دیگری راحت تر از یک سرنخ به مشتری ثابت شما تبدیل شده اند.

ارزیابی مخاطب به وسیله تبلیغات

برای اینکه پرسونای مشتری ایده آل خود را پیدا و تعریف کنید، از تبلیغات استفاده کنید. با استفاده از Google Ads و Facebook Ads برای گروه های مختلفی از مخاطبین خود تبلیغات ارسال کنید و سعی کنید که با توجه به لیست رقیبان، تحقیقاتی که از پیش انجام داده اید، و یا نظر شخصی خود، لیستی از پرسونای مشتری احتمالی خود درست کنید. با این کار متوجه خواهید شد که کدام پرسونا احتمال بالا تری برای تبدیل دارد و یا این فرآیند را آسان تر از دیگران پشت سر خواهد گذاشت. درست است که باید بودجه ای به تبلیغات اختصاص دهید اما ارزشش را دارد و به محض این که متوجه شوید چه کسانی راحت تر به مشتری شما تبدیل خواهند شد، هزینه های کمتری را در بر خوهند داشت.

استفاده از نظر سنجی

نظرسنجی های قدیمی گوگل هنوز هم می توانند در تعریف پرسونای مشتری ایده آل کارساز باشند. می توانید این نظر سنجی را خودتان و بدون هیچ هزینه اضافی انجام دهید و یا حتی با یکی از شرکت هایی که با استخدام چند شرکت کننده این کار را برای شما انجام می دهند همکاری کنید. نظر سنجی ها همانقدر به کسب و کار های قدیمی کمک می کنند که برای شرکت های نوپا مفید هستند.

بسیار مهم است که قبل از شروع نظر سنجی لیستی فکر شده از سوالاتی تهیه کنید که بتوانید به وسیله آن ها پارامتر های پرسونای مشتری را تعیین کنید.

از پرسیدن سوالات نا مربوط با پرسونای مشتری و یا سوالاتی که ارتباط چندانی به مبحث کسب و کار ندارند خودداری کنید. برای مثال بجای پرسیدن :” فکر می کنید اگر این محصول را بخرید از آن راضی خواهید بود؟ ” بپرسید:” 3 مشکل را که فکر می کنید خرید این محصول به رفع آن کمک خواهد کرد نام ببرید.”

مصاحبه پیرامون محصولات متناسب با بازار

این روش از جهات زیادی به نظرسنجی شبیه است. با این تفاوت که مصاحبه ها هوشمندانه تر و شخصی تر هستند. هنگامی که قصد معرفی یک محصول جدید را دارید و یا می خواهید محصولی را به بازارهای دیگری معرفی کنید، این روش بسیار کاربرد دارد. مصاحبه پیرامون محصولات متناسب با بازار در واقع یک نظرسنجی زنده است که معمولا حضوری یا به صورت آنلاین انجام می شود. در طول چنین مصاحبه هایی می توانید نمونه های اولیه محصول را به نمایش بگذارید، از مردم بخواهید به شما بگویند که از محصول شما چگونه استفاده می کنند و یا در آینده استفاده خواهند کرد، و اینکه چه چیزی در مورد محصولات شما برای آن ها خوشایند یا ناخوشایند است.

مصاحبه هایی که در ارتباط با محصولات متناسب با بازار صورت می گیرند به شما کمک می کنند پرسونای مشتری ایده آل را درک کنید و محصولاتتان را با آن ها مطابقت دهید. این مصاحبه ها به شما یاد می دهند که بر کدام جنبه های بازاریابی و کمپین های فروش تمرکز کنید.

پس از جمع آوری همه اطلاعات ضروری، شما باید این داده ها را ارزیابی کرده تا بتوانید پروفایل نهایی مشتری را ایجاد کنید. برای این کار گزینه های بسیار زیادی در اختیار دارید که در ادامه به سه تا از مهم ترین آن ها می پردازیم:

ارزیابی کنید که چه افرادی راحت تر تبدیل می شوند

این روش به شما این امکان را می دهد که کمپین های بازاریابی و فروش را طراحی کرده و ارتقا دهید. برای اینکه این مشتریان را به مشتریانی سودمند تبدیل کنید، راهی پیدا کنید که برای مدت بیشتری به شما وفا دار بمانند و محصولات بیشتری را خریداری کنند.

ارزیابی کنید که کدام مشتریان مدت طولانی تری به شما وفادار می مانند

هدف از این روش پیدا کردن نقاط مشترک وفادارترین مشتریان شما است. با ارزیابی این ویژگی ها و اضافه کردن آن ها به پروفایل پرسونای مشتری یاد می گیرید که چگونه مشتری را تا حد ممکن راضی نگه دارید، نرخ فروش را افزایش دهید، و اینکه چه کسی می تواند به عنوان سفیر برند شما، محصولاتتان را تبلیغ و به دیگران معرفی کند. مشتریان وفادار برای هر کسب و کاری بسیار با ارزش هستند اما برای گسترش کسب و کارتان باید راهی پیدا کنید که تعداد این مشتریان وفادار را بیشتر کنید.

ارزیابی کنید که چه افرادی بیشترین ارزش طول عمر مشتری را ایجاد می کنند

persona چیست

ارزیابی این‌که چه افرادی بیشترین ارزش طول عمر مشتری (CLV) را ایجاد می‌کنند، یکی از کلیدی‌ترین اقدامات در بهینه‌سازی استراتژی‌های بازاریابی و فروش است. مفهوم CLV به طور مشخص نشان می‌دهد که یک مشتری در طول زمان چقدر برای کسب‌وکار ارزش ایجاد می‌کند.


آیا می توانم چندین پرسونا مشتری داشته باشم؟

البته که بله! نه فقط به دلیل اینکه چندین محصول یا خدمات ارائه می دهید، بلکه به طور کلی بهتر است که چند پرسونای مشتری داشته باشید. اما مطمئن شوید که محصولات و خدمات شما همه نیاز های پرسونای مشتری را در بر می گیرند و پرسوناهای مشتری شما با اهدافتان مرتبط هستند.

آیا باید آزمون های جداگانه برگزار کنم؟

پرسوناهای مشتری خود را به صورت یکجا امتحان کنید اما ویژگی های آن ها را به صورت جداگانه بیازمایید. می توانید از تست های ساده A/B استفاده کنید.

آیا باید پرسونا مشتری خود را تغییر دهم؟

هنگامی که محصولات یا بازار خود را تغییر داده اید، یا وقتی قصد دارید کسب و کار خود را گسترش دهید و باید یک پرسونای مشتری بهتر و جدید تر پیدا کنید، عوض کردن پرسونای مشتری فکر خوبی به نظر می رسد.

چگونه به درک بهتری از پرسونا مشتری خود برسم؟

از راه های ارتباطی گوناگون با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید- وبینار برگزار کنید، از آن ها نظر سنجی کنید، آن ها را به مصاحبه های حضوری دعوت کنید، و یا آن ها را در برنامه های تجاری و کنفرانس ها ملاقات کنید. هرچه بشتر ارتباط برقرار کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. از تکنولوژی که در اختیار دارید استفاده کنید تا اطلاعات خود را در مورد پرسونای مشتری کنونی خود افزایش دهید.- تبلیغاتی با پیام های گوناگون و پیشنهادات و سبک نوشتاری متفاوت ارائه دهید.

چگونه پرسونا مشتری خود را به خاطر بسپارم؟

سوال بسیار خوبی است! هرچه بیشتر تمرکز محصولات، بازاریابی، و تیم فروش را بر روی پرسونای مشتری قرار دهید، نتایج بهتری حاصل می شود. برای این که این تمرکز بر هم نریزد، فراموش نکنید که با نامگذاری پرسونای مشتری آن را شخصی سازی کنید. با تشبیه پرسونای مشتری به یک انسان واقعی، باعث می شوید راحت تر به خاطر سپرده شوند و نام بردن از آن ها در جلسات و صحبت ها دیگر خجالت آور به نظر نمی رسد.

اگر کسب و کار تازه تاسیسی داشته باشم، هنوز هم می توانم یک پرسونا مشتری بسازم؟

خبر خوب این است که برای این کار هرگز دیر نیست! با ارزیابی و ساخت پرسونای مشتری، شما این امکان را خواهید داشت که کسب و کار خود را گسترش داده، در منابع صرفه جویی کرده و هر دپارتمانی را بهینه سازی کنید. پس یادتان نرود که هیچوقت دیر نیست!

می توانم از یکی از قالبهای پرسونا مشتری استفاده کنم؟

بله ولی لطفا به خاطر داشته باشید که پرسونای مشتری کاملا به اهداف یک کسب و کار بستگی دارد. اگر مطمئن هستید که پرسونای مشتری شما دقیقا مانند رقیبتان است، این موضوع را بررسی کنید، باز هم بررسی کنید و به تحقیقاتتان در این رابطه ادامه دهید.

فکر چندان بدی هم نیست که پرسونای مشتری رقیب خود را ارزیابی کنید. اما فراموش نکنید که آن را با شرکت خود تطبیق دهید زیرا باید نماینده مشتری ایده آل شما باشد نه هیچ کس دیگر.

Customer persona

پرسونا مخاطب را با استفاده از CRM

برای شناخت پرسونای مخاطب با استفاده از CRM باید به این نکته توجه داشته باشید که نرم افزار سی آر ام شما، یک بانک اطلاعاتی برای تمام فعالیت های مشتریان است. اگر شما و تیم فروش تان به درستی از آن استفاده کرده باشید، سیستم شامل تمام داده هایی است که شما برای ایجاد پرسونای مخاطب نیاز دارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در این خصوص با کارشناسان ما در زمینه خرید crm در ارتباط باشید.

دیگران در مجله کسب و کار پارس ویتایگر خوانده‌اند: چگونه با استفاده از CRM فروش خود را افزایش دهیم

همین حالا بصورت کاملا رایگان، نرم افزار CRM را آزمایش کنید: استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:
    1. نویسنده:

ثبت دیدگاه