جذب مشتری

20 تکنیک تضمینی برای جذب مشتری (با بررسی در 10 کسب و کار مختلف)

برای جذب مشتریان در بازارهای پرنوسان مانند ایران، چند استراتژی کلیدی را باید مد نظر قرار بگیرید. اولین

فهرست محتوا

برای جذب مشتریان در بازارهای پرنوسان مانند ایران، چند استراتژی کلیدی را باید مد نظر قرار بگیرید. اولین مورد، ارائه تجربه مشتری عالی است؛ مشتریان از برندهایی خرید می‌کنند که تجربه مثبت و رضایت‌بخشی از تعامل با آن‌ها داشته باشند، پس توجه به خدمات و پشتیبانی مهم است. دومین استراتژی، استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغات هدفمند است که به برندها این امکان را می‌دهد تا با مشتریان جدید در ارتباط باشند و اعتماد آن‌ها را جلب کنند.

همچنین، پیشنهادات ویژه و تخفیف‌ها می‌تواند انگیزه‌ای برای جذب مشتریان جدید و ترغیب مشتریان فعلی به خرید بیشتر ایجاد کند. حفظ ارتباط با مشتریان فعلی از طریق ایمیل‌های پیگیری و برنامه‌های وفاداری نیز به نگهداری مشتریان و افزایش خریدهای تکراری کمک می‌کند. حتی انطباق با نیازهای بازار هم برای افزایش مشتری بسار حائز توجه است.

خیلی پیچده شد؟ بله پیچیده هست ولی ما در کنار شماییم. در ادامه همه روش های افزایش مشتری را به سادگی با راهکارهای مربوطه تعریف کرده‌ایم. ضمنا برای راحتی و ارزشمند بودن شما به عنوان خواننده مجله کسب و کار پارس ویتایگر در 10 شغل مختلف نیز، این مورد را بررسی نمودیم. در ابتدا شاید نیاز است با اهمیت تلاش برای جذب مشتری از زبان بزرگان بازارهای کسب و کار جهانی، آشنا شویم:

اهمیت افزایش مشتری با توجه به توصیه‌های افراد تاثیرگذار

1. ریچارد برنسون، بنیان‌گذار گروه ویرجین:

مشتریان شما دارایی اصلی شما هستند.

آیا تمایل دارید بصورت رایگان از نرم افزار CRM استفاده نمایید؟ استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

اهمیت گوش دادن به نیازهای مشتریان، یکی از مفاهیم اصلی در فلسفه مدیریتی ریچارد برنسون است. او همیشه به اهمیت تجربه مشتری و ارائۀ خدمات فراتر از انتظارات مشتریان تأکید دارد.

منابع معتبر: این موضوع در کتاب‌های او همچون “Screw It, Let’s Do It” و “The Virgin Way” آمده است. برنسون در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های خود این مسائل را بارها مطرح کرده است. یکی از مهم‌ترین مقالات در این زمینه، مقاله‌ای در Harvard Business Review است که تحلیل‌هایی از فلسفه مدیریتی ویرجین و تأکید بر اهمیت مشتری در آن آمده است.

2. ست گودین، نویسنده و کارآفرین:

کتاب “This is Marketing” از ست گودین یکی از منابع اصلی برای درک بهتر اصول جذب مشتری و بازاریابی است. گودین در این کتاب توضیح می‌دهد که:

بازاریابی موفق تنها زمانی امکان‌پذیر است که نیازهای مشتریان واقعی شناسایی و به آنها پاسخ داده شود، نه فقط به فروش فکر شود.

وقت آن رسیده است تا کسب و کارتان را متحول کنید. دانلود رایگان کتاب 103 مزیت نرم افزار CRM در کسب و کار

منابع معتبر: این نقل‌قول از کتاب “This is Marketing” آمده است که یکی از آثار شناخته‌شده و معتبر در حوزه بازاریابی است. علاوه بر این، مقالات مختلف و وبلاگ‌های خود گودین هم به این موضوع پرداخته‌اند. منابع قابل اعتماد مثل Seth Godin’s Blog و Harvard Business Review هم مقالات مختلفی در خصوص فلسفه بازاریابی گودین منتشر کرده‌اند.

3. مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیس‌بوک:

سخنان مارک زاکربرگ در مورد اهمیت توجه به نیازهای مشتریان و طراحی محصولاتی که با آنها هم‌راستا باشد، در بسیاری از مصاحبه‌ها و مقالات منتشر شده است. او همیشه به این مفهوم تاکید دارد که:

ارائه چیزی که مشتریان می‌خواهند.

منابع معتبر: برای اعتبار بیشتر این نقل‌قول‌ها، شما می‌توانید به مصاحبه‌های رسمی مارک زاکربرگ در The New York Times، Business Insider و Meta (Facebook) رجوع کنید که در آن‌ها این نظرات بیان شده‌اند. به‌علاوه، در کنفرانس‌های رسمی و جلسات استارتاپ‌ها نیز این موضوع مطرح می‌شود.

این نقل‌قول‌ها از منابع معتبر و مشهور از جمله کتاب‌ها، مقالات تخصصی و مصاحبه‌ها آمده‌اند که به‌طور مستقیم توسط این کارآفرینان بیان شده یا توسط منابع معتبر تحلیل شده‌اند. برای اطلاعات بیشتر و دقت بیشتر، می‌توانید به منابعی مانند Harvard Business Review، Business Insider، Meta (Facebook) و Forbes مراجعه کنید که همگی منابع معتبر در حوزه کسب‌وکار و کارآفرینی هستند. حالا که مطمئن هستیم باید به مقوله افزایش مشتریان دید استراتژیک داشته باشیم با هم به سراغ راهکارهای موجود برویم:

چطور مشتری بیشتری جذب کنیم؟

راه‌های زیادی برای افزایش مشتری وجود دارد در اینجا به 19 مورد اشاره می‌کنیم تا در ادامه برای مشاغل مختلف به صورت جزئی روش های جذب مشتری را به شکل تخصصی بررسی کنیم:

1- بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)

SEO (Search Engine Optimization) یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های جذب مشتری است که هدف آن بهبود رتبه وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو، به‌ویژه گوگل است. درک درست از SEO به‌ویژه برای کسب‌وکارهای آنلاین حیاتی است زیرا کاربران معمولا به صفحه اول نتایج جستجو اعتماد دارند و از آنجا وارد وب‌سایت می‌شوند.

SEO شامل فعالیت‌هایی چون تحقیق کلمات کلیدی، بهبود ساختار سایت، ایجاد محتوای بهینه و افزایش سرعت بارگذاری است. همچنین، لینک‌های داخلی و خارجی نیز باید به‌طور بهینه‌سازی شده در سایت قرار گیرند تا ارزش صفحات افزایش یابد. به‌طور خلاصه، SEO به‌طور مستقیم بر افزایش ترافیک سایت و در نتیجه جذب و افزایش مشتری آنلاین تاثیر می‌گذارد.

استفاده از سئو جدا از اینکه در فرآیند دیجیتال مارکتینگ اهرم قوی‌ای به شما می‌آید در بازاریابی به شکل حضوری و فیزیکی نیز برای شما اعتبار کسب می‌کند. مشتریان به کسب و کارهایی که سایت قوی و سئو شده دارند؛ اعتماد بالاتری دارند.

منابع:

Moz (moz.com)

دیجیتال مارکتینگ چیست

چگونه کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟

2- از گوگل مشتری بخرید (PPC)

PPC یکی دیگر از مدل ها تبلیغاتی برای افزایش مشتریان آنلاین است که در آن تبلیغ‌کنندگان برای هر بار کلیک کاربر بر روی تبلیغ خود، هزینه‌ای پرداخت می‌کنند. گوگل ادز یکی از شناخته‌شده‌ترین پلتفرم‌های PPC است. این روش به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که تبلیغات خود را برای کلمات کلیدی خاصی نمایش دهند که مخاطبان هدف آن‌ها جستجو می‌کنند.

یکی از مزایای PPC، امکان هدف‌گذاری دقیق بر اساس ویژگی‌های مخاطب مثل موقعیت جغرافیایی، دستگاه مورد استفاده و حتی زمان خاصی است. این روش به‌ویژه برای جذب مشتریان جدید و کسب‌وکارهایی که به‌دنبال رشد سریع هستند، موثر است.

منابع:

Google Ads Help (support.google.com)
PPC Advertising

3- تولید محتوا کنید (Content Marketing)

بازاریابی محتوایی به معنای تولید و انتشار محتواهایی است که به نیازهای مشتریان پاسخ دهد و آن‌ها را در تصمیم‌گیری خرید یاری کند. محتوای باکیفیت و آموزنده می‌تواند شامل مقالات، ویدیوها، وبینارها و کتاب‌های الکترونیکی باشد که به مشتریان اطلاعات مفید و مرتبط با نیازهایشان ارائه می‌دهد. هدف از بازاریابی محتوایی ایجاد رابطه‌ای بلندمدت با مشتری است که نه‌تنها موجب جذب آن‌ها می‌شود بلکه باعث وفاداری به برند نیز خواهد شد. در واقع، تولید محتوای مرتبط و آموزنده موجب افزایش اعتماد مشتری و جذب آن‌ها به‌طور طبیعی می‌شود. تولید محتوا در بستر آفلاین نیز با تبلیغات محیطی همراه است و تنها به فضای آنلاین محدود نمی‌شود.

منابع:

“Content Strategy for the Web” by Kristina Halvorson

4- شخصی سازی شده پیش بروید (Personalization)

شخصی‌سازی فرآیندی است که در آن محتوای پیام‌ها، ایمیل‌ها و پیشنهادات محصولات به‌طور خاص برای هر مشتری یا گروهی از مشتریان طراحی می‌شود. دسته بندی مشتریان با استفاده از داده‌هایی مانند سابقه خرید، علایق، رفتار آنلاین و ویژگی‌های دموگرافیک صورت می‌گیرد. در حقیقت، شخصی‌سازی بر اساس پرسونا مشتری به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که تجربه مشتری را منحصر به فرد کرده و ارتباط بیشتری برقرار کنند. این روش، نرخ تبدیل مشتری را افزایش می‌دهد و احتمال بازگشت مشتری را نیز بالا می‌برد.

منابع:

دسته بندی مشتریان چیست؟

پرسونا مشتری چیست و چگونه طراحی می شود؟

5- شبکه‌های اجتماعی همیشه برنده است (Social Media Marketing)

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین ابزارهای جذب مشتری در دنیای امروز است. این فرآیند شامل ایجاد، اشتراک‌گذاری و تبلیغ محتوا در پلتفرم‌های مختلف مانند اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و توییتر است. شبکه‌های اجتماعی این فرصت را به کسب‌وکارها می‌دهند که برند خود را به مخاطبان بیشتری معرفی کنند و با آن‌ها به‌صورت مستقیم تعامل داشته باشند. استفاده از استراتژی‌های تبلیغاتی مانند کمپین‌های تبلیغاتی پرداخت‌شده، همکاری با اینفلوئنسرها و پاسخ‌دهی سریع به سوالات مشتریان می‌تواند منجر به افزایش اعتماد و جذب مشتریان جدید شود.

هر کسب و کاری به شکلی خاص باید در شبکه های مجازی فعالیت داشته باشد. برای مثال شرکت هایی با فروش B2B باید اولویت بالاتری به لینکدین بدهند؛ یا شرکت هایی که به دنبال جذب مشتری عرب زبان هستند باید فیس بوک را در اولویت کار خود قرار دهند. فروشنده های B2C در اینستاگرام موفق تر خواهند بود.

منابع:

Hootsuite Blog (hootsuite.com)

استراتژی های بازاریابی شبکه های اجتماعی

6- مشتری تخفیف دوست دارد (Discounts & Promotions)

تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه روشی موثر برای جذب سریع مشتریان است. تخفیف‌ها می‌توانند به‌صورت درصدی از قیمت کالا یا خدمات، ارسال رایگان، یا پیشنهادات «خرید یک، دومی رایگان» ارائه شوند. این پیشنهادات، مشتریان را به خرید سریع‌تر ترغیب می‌کند و می‌تواند منجر به افزایش حجم فروش در مدت زمان کوتاهی شود. همچنین، پیشنهادهای ویژه به‌طور موقت می‌توانند احساس فوریت ایجاد کنند و مشتریان را از رقیب‌های دیگر دور کنند.

منابع:

چگونه تخفیف دهیم و چگونه تخفیف ندهیم

Harvard Business Review (hbr.org)

7- توجه به بازاریابی ارجاعی (Referral Programs)

برنامه‌های ارجاعی، مشتریان را تشویق می‌کنند تا برند شما را به دوستان و خانواده خود معرفی کنند. در این نوع برنامه‌ها، معمولاً مشتریانی که دیگران را معرفی می‌کنند، از تخفیف‌ها یا جوایز خاص بهره‌مند می‌شوند. این روش از آنجا که بر اعتماد متقابل و توصیه‌های دوستانه مبتنی است، می‌تواند به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای نرخ جذب مشتری را افزایش دهد. برنامه‌های ارجاعی نه‌تنها جذب مشتری را تسهیل می‌کنند بلکه موجب ارتقای وفاداری به برند نیز می‌شوند.

منابع:

How to build a customer referral program

تعریف بازاریابی چیست؟

انواع مدل های بازاریابی

8- ایمیل بدهید (Email Marketing)

ایمیل مارکتینگ یکی از قدیمی‌ترین و در عین حالموثرترین روش‌های جذب مشتری است. از طریق ارسال ایمیل‌های هدفمند و سفارشی‌شده، کسب‌وکارها می‌توانند مشتریان بالقوه را از تخفیف‌ها، محصولات جدید، یا خدمات ویژه آگاه کنند. برای تاثیرگذاری بیشتر، ایمیل‌ها باید شخصی‌سازی شده و محتوای آن‌ها مرتبط با نیازهای هر فرد باشد. همچنین، پیگیری‌های مستمر با استفاده از ایمیل می‌تواند نرخ تبدیل را بالا ببرد و مشتریان را به برند شما وفادار کند.

منابع:

brevo (ex sendinblue)

بازاریابی ایمیلی چیست؟

قالب آماده و رایگان برای ایمیل مارکتینگ حرفه‌ای

9- وبینارها و کارگاه‌های آموزشی (Webinars & Workshops)

وبینارها و کارگاه‌های آموزشی آنلاین ابزار بسیار موثری برای جذب مشتری هستند. این برنامه‌ها به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهند که دانش خود را در زمینه‌های مختلف با مخاطبان به اشتراک بگذارند. همچنین، در این نوع رویدادها، برندها می‌توانند محصولات و خدمات خود را به‌صورت عملی و در یک محیط تعاملی معرفی کنند. وبینارها نه‌تنها موجب افزایش آگاهی از برند می‌شوند بلکه اعتماد و اعتبار برند را نیز تقویت می‌کنند.

منابع:

WebinarNinja Blog (webinarninja.com)

10- نسخه‌های آزمایشی خفن داشته باشید (Free Trials & Samples)

ارائه نسخه‌های آزمایشی یا رایگان به مشتریان این فرصت را می‌دهد تا قبل از خرید، با محصول یا خدمات شما آشنا شوند. این روش باعث کاهش ریسک و شک مشتریان می‌شود و آن‌ها را ترغیب می‌کند تا اقدام به خرید کنند. ارائه یک تجربه رایگان، به مشتریان این اطمینان را می‌دهد که محصول شما کیفیت بالایی دارد و می‌تواند نیازهای آن‌ها را برآورده کند.

برای مثال شرکت دانش بنیان آوب که ما باشیم برای جذب مشتریان یک نسخه دمو از نرم افزار CRM خود تهیه کرده است که به شکل رایگان در اختیار کسب و کارها می‌گذارد. بد نیست شما هم نگاهی به این دمو بیندازید :)

لینک درخواست نسخه آزمایشی ما

11- فیلم ساز شوید :)

بازاریابی ویدیویی (Video Marketing)، یکی از قدرتمندترین ابزارهای جذب مشتری است. با توجه به گسترش پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، اینستاگرام و تیک‌تاک، مصرف‌کنندگان به‌طور فزاینده‌ای به سمت محتوای ویدیویی تمایل دارند. ویدیوهای آموزشی، معرفی محصولات، بررسی‌های مشتریان و پشت‌صحنه‌ها می‌توانند ارتباط قوی‌تری با مخاطب ایجاد کنند.

همچنین، ویدیوها این امکان را به کسب‌وکارها می‌دهند که پیام خود را به‌صورت بصری و جذاب منتقل کنند. ویدیوهای کوتاه و قابل‌اشتراک نیز می‌توانند به‌سرعت به‌ویروسی شوند و برند شما را به مخاطبان جدید معرفی کنند. طبق تحقیقات، ویدیوها می‌توانند تا 1200% بیشتر از متون و تصاویر بر روی نرخ تبدیل تاثیر بگذارند.

منابع:

“YouTube Secrets” by Sean Cannell
“Video Marketing for Dummies” by Kevin Daum

12- رفتار مشتری را تحلیل کنید (Data Analytics and Customer Behavior)

تحلیل داده‌ها یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای جذب مشتری است. با استفاده از ابزارهای تحلیل داده، کسب‌وکارها می‌توانند رفتار مشتریان خود را رصد کنند و بر اساس آن استراتژی‌های بازاریابی را بهینه کنند. این تحلیل‌ها شامل داده‌های جمع‌آوری‌شده از وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم‌ها می‌شود.

به‌عنوان مثال، مشاهده صفحاتی که کاربران بیشتر از همه مشاهده می‌کنند یا مدت زمان تعامل آن‌ها با محتوا می‌تواند نشان‌دهنده‌ی نیازها و ترجیحات مشتریان باشد. با تحلیل این داده‌ها، کسب‌وکارها می‌توانند پیشنهادات شخصی‌سازی شده‌ای برای مشتریان خود ارائه دهند و احتمال خرید را افزایش دهند.

منابع:

چگونه مشتریان خود را بشناسیم؟

انواع مشتری در کسب و کار + نحوه رفتار با آن‌ها

شخصیت شناسی در فروش

13- در خانه مشتری بروید (Location-Based Marketing)

بازاریابی مبتنی بر موقعیت مکانی به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که پیشنهادات یا تبلیغات خود را به مشتریان براساس مکان جغرافیایی آن‌ها ارسال کنند. این نوع بازاریابی به‌ویژه برای کسب‌وکارهای محلی مانند رستوران‌ها، فروشگاه‌های خرده‌فروشی و خدمات محلی موثر است.

با استفاده از فناوری‌هایی مانند GPS و سرویس‌های موقعیت‌یابی موبایل، کسب‌وکارها می‌توانند زمانی که مشتری در نزدیکی فروشگاه یا شعبه‌ی آن‌ها قرار دارد، پیشنهادات ویژه‌ای را ارسال کنند. این روش باعث می‌شود که مشتریان به‌سرعت تصمیم به خرید بگیرند، زیرا پیشنهادات مربوط به مکان آن‌ها هستند.

منابع:

14- همکاری با اینفلوئنسرها (Influencer Marketing)

همکاری با اینفلوئنسرها یکی از موثرترین روش‌ها برای جذب مشتری است، به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی. اینفلوئنسرها افرادی هستند که تعداد زیادی فالوئر دارند و تاثیر زیادی بر روی تصمیمات خرید افراد می‌گذارند. اینفلوئنسرها می‌توانند محصولات یا خدمات شما را به مخاطبان خود معرفی کنند و باعث افزایش آگاهی از برند شوند.

این روش به‌ویژه در صنایع مد، زیبایی، سلامت و فناوری بسیار موثر است. همکاری با اینفلوئنسرهای معتبر، علاوه بر جذب مشتریان جدید، می‌تواند به‌طور چشمگیری اعتماد به برند شما را افزایش دهد. اما مسئله ای که باید صادقانه بیان کنم این است که این روش بسیار گران (گاها غیر منطقی) است. پس شاید بهتر باشه در اولویت های پایین تری به سراغش بروید.

منابع:

Influencer Marketing Hub (influencermarketinghub.com)

15- از گواهی‌نامه‌ها و بازخوردهای مشتریان قاب بسازید (Testimonials and Customer Reviews)

بازخوردهای مثبت مشتریان می‌تواند یکی از قوی‌ترین ابزارهای جذب مشتری باشد. وقتی مشتریان نظرات مثبت خود را در مورد تجربه خرید خود منتشر می‌کنند، این امر باعث افزایش اعتماد دیگران به برند شما می‌شود. گواهی‌نامه‌ها و نقدهای مثبت، به‌ویژه اگر توسط مشتریان واقعی و با جزئیات بیان شوند، می‌توانند تاثیر بزرگی بر جذب مشتریان جدید داشته باشند.

حتی در برخی مواقع، مشتریان به نقدهای آنلاین بیشتر از تبلیغات برندها اعتماد دارند. در واقع، نظرات مشتریان یکی از عوامل کلیدی در تصمیم‌گیری خرید مشتریان جدید است.

منابع:

تجربه مشتری (CX) چیست؟

20 راهکار برای افزایش رضایت مشتریان

Trustpilot Blog (trustpilot.com)

16- بازاریابی از طریق روابط عمومی (PR Marketing)

بازاریابی روابط عمومی به معنای استفاده از رسانه‌ها و روابط عمومی برای ایجاد و حفظ تصویر مثبت از برند شما است. این روش شامل انتشار مقالات در رسانه‌های معتبر، مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی و تعامل با خبرنگاران و بلاگرها می‌شود.

PR (روابط عمومی) می‌تواند به جذب مشتریانی که به برند شما اعتماد دارند و به دنبال اخبار و اطلاعات جدید در صنعت شما هستند کمک کند. روابط عمومی به‌ویژه برای برندهای نوپا که به دنبال افزایش شناخت خود در بازار هستند بسیار موثر است.

منابع:

وظایف روابط عمومی

مدیریت ارتباط با مشتری و روابط عمومی – CRM و PR

17- همه جا باشید (Omnichannel Marketing)

استراتژی بازاریابی چندکاناله (Omnichannel Marketing) به معنای ارتباط با مشتریان در تمامی نقاط تماس و پلتفرم‌هاست، اعم از وب‌سایت، اپلیکیشن، شبکه‌های اجتماعی و فروشگاه‌های فیزیکی. هدف از این استراتژی ایجاد یک تجربه یکپارچه و منسجم برای مشتری است.

به‌طور مثال، یک مشتری ممکن است از طریق گوشی هوشمند خود به سایت شما مراجعه کند، سپس از طریق ایمیل تبلیغاتی شما با تخفیف‌های ویژه مواجه شود و در نهایت با تماس تلفنی از خدمات مشتری استفاده کند. آگاهی از نقشه سفر مشتری و استراتژی چندکانالی با ترکیب تمامی کانال‌های ارتباطی، باعث افزایش تجربه مشتری و در نتیجه جذب آن‌ها می‌شود.

منابع:

کانال های بازاریابی

تعریف نقشه سفر مشتری

آمیخته بازاریابی (Marketing Mix)

ارتباطات یکپارچه بازاریابی

18- یار کشی کنید (Co-Branding)

بازاریابی به کمک هم‌فکری (Co-Branding) به معنای همکاری میان دو یا چند برند است که برای ایجاد یک محصول یا خدمت مشترک و بهره‌برداری از بازارهای مشترک اقدام می‌کنند. این روش می‌تواند به برند شما کمک کند تا به مخاطبان جدیدی دست یابد و از تجربه و اعتبار برندهای دیگر بهره‌برداری کند. هم‌فکری به‌ویژه در صنعت‌های بزرگ و پررقابت مانند مد، تکنولوژی و محصولات لوکس به خوبی جواب می‌دهد.

در Co-Branding، دو یا چند برند با هم همکاری می‌کنند تا یک محصول یا خدمات مشترک را عرضه کنند. این استراتژی معمولاً برای به اشتراک گذاشتن اعتبار برندها و افزایش تأثیرگذاری آنها بر مشتریان استفاده می‌شود. برندها با هم برای تولید یک محصول یا ارائه خدمات جدید که نمادی از هر دو برند باشد، همکاری می‌کنند.

برای مثال، در Co-Branding، دو برند معروف ممکن است یک محصول جدید را با برچسب هر دو برند معرفی کنند تا از شهرت و اعتبار هر یک برای جلب توجه بیشتر استفاده کنند.

منابع:

Co-Branding: Definition, Strategies, Examples

19- بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing)

(Affiliate) این امکان را می‌دهد که محصولات یا خدمات آن‌ها را تبلیغ کند. در ازای هر فروش یا اقدامی که از طریق لینک‌های ویژه‌ای که این فرد یا شرکت معرفی کرده‌اند صورت می‌گیرد، کمیسیون یا پورسانت پرداخت می‌شود. این مدل بیشتر بر تبلیغات و ارجاع مشتریان از طریق اینترنت و لینک‌های ویژه تأکید دارد.

به عبارت ساده‌تر، Affiliate Marketing بیشتر به همکاری برای ارجاع مشتریان و پرداخت بر اساس عملکرد (مانند فروش یا ثبت‌نام) متمرکز است.

منابع:

Affiliate Marketer: Definition, Examples, and How to Get Started

20- از CRM ها کمک بگیرید (Customer relationship management)

CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) تأثیر بسزایی در جذب مشتریان دارد، زیرا با استفاده از داده‌ها و ابزارهای تحلیلی، فرآیندهای بازاریابی و فروش را هدفمند و کارآمد می‌کند. این سیستم با جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات مشتریان بالقوه، به شرکت‌ها کمک می‌کند نیازها و رفتارهای آن‌ها را شناسایی کرده و پیشنهادات شخصی‌سازی‌شده و مرتبط ارائه دهند.

CRM همچنین با خودکارسازی وظایفی مانند ارسال پیام‌ها، پیگیری‌ها و یادآوری‌ها، سرعت و دقت ارتباطات را افزایش می‌دهد و تجربه مثبتی از برند ایجاد می‌کند. به‌علاوه، این سیستم با ارائه گزارش‌ها و تحلیل‌های دقیق، عملکرد کمپین‌های بازاریابی و فروش را ارزیابی کرده و به بهینه‌سازی استراتژی‌ها کمک می‌کند. در نتیجه، CRM با بهبود تعاملات، کاهش هزینه‌های جذب مشتری و افزایش رضایت آن‌ها، ابزار قدرتمندی برای جذب مشتریان جدید و ایجاد رشد پایدار در کسب‌وکار است.

منابع:

CRM چیست؟

بهترین نرم افزارهای CRM

چالش‌هایی اما در این مسیر وجود دارد!

چالش های افزایش و جذب مشتریان به اندازه راه های پیشنهادی مهم است. همانطور که از روش های جذب مشتری در بالا صحبت کردیم نیاز است تا با این موانع نیز آشنا باشید تا تصمیمات مطمئن تری بگیرید و به آرامی در این مسیر قدم بردارید.

قطعا افزایش مشتری برای هر کسب‌وکاری می‌تواند یک چالش بزرگ باشد. در اینجا به برخی از چالش‌های اصلی و راهکارهایی برای غلبه بر آنها اشاره می‌کنم:

1- نیاز دقیق مشتری چیه؟

بسیاری از کسب‌وکارها در شناسایی نیازهای واقعی مشتریان خود مشکل دارند. بدون درک دقیق از خواسته‌ها و دغدغه‌های مخاطبان، بازاریابی و جذب مشتریان هدف‌گذاری شده دشوار خواهد بود. یکی از راه‌های حل این مشکل استفاده از ابزارهای تحلیل داده، نظرسنجی‌ها و تعامل مستقیم با مشتریان است تا نیازها و اولویت‌های آنها بهتر درک شود. در این راستا می‌توانید از تکنیک ایجاد نیاز در مشتری، نیز استفاده کنید.

2- رقابت شدید است

با افزایش رقابت در بازارهای مختلف، جذب مشتریان تبدیل به یک کار دشوارتر می‌شود. کسب‌وکارهایی که قادر به ارائه پیشنهادات متفاوت یا منحصربه‌فرد نباشند، در جذب مشتریان جدید با مشکل مواجه خواهند شد. راه‌حل این مشکل تمرکز بر نوآوری، کیفیت بالای محصولات و خدمات و استفاده از استراتژی‌های بازاریابی تمایزدهنده است.

3- توجه کمتر به حفظ مشتریان فعلی

افزایش مشتریان جدید در کنار حفظ و نگه‌داشتن مشتریان قبلی، خود چالشی دیگر است. اگر مشتریان قبلی احساس کنند که ارزش کافی از برند دریافت نمی‌کنند، به راحتی آن را ترک خواهند کرد. راه‌حل این چالش، ارائه برنامه‌های وفاداری، ارتقاء تجربه مشتری (CX) و برقراری ارتباط مستمر و شخصی‌سازی‌شده برای وفادارسازی مشتریان است.

4- هزینه‌ها همیشه چالش هستند!

هزینه‌های بازاریابی می‌تواند برای بسیاری از کسب‌وکارها سنگین باشد، به خصوص زمانی که به دنبال روش‌های مختلف برای جذب مشتریان جدید هستند. برای غلبه بر این چالش، استفاده بهینه از بودجه، هدف‌گذاری دقیق‌تر مخاطبان و تمرکز بر دیجیتال مارکتینگ می‌تواند مفید باشد.

5- تغییرات مداوم در رفتار و انتظارات مشتری

مشتریان به طور مداوم تغییر می‌کنند و در نتیجه، نیازها و انتظارات آنها نیز تغییر می‌کند. کسب‌وکارها باید به سرعت به این تغییرات واکنش نشان دهند و خود را با روندهای جدید تطبیق دهند. برای مقابله با این چالش، به‌روز نگه‌داشتن استراتژی‌های بازاریابی و ارتباط با مشتریان از طریق کانال‌های مختلف بسیار حیاتی است.

6- کاهش نرخ تبدیل (Conversion Rate)

یکی از چالش‌های بزرگ در جذب مشتری، نرخ تبدیل پایین است. حتی اگر مشتریان بالقوه به وب‌سایت یا فروشگاه شما مراجعه کنند، ممکن است هیچ‌گاه اقدام به خرید نکنند. این چالش می‌تواند با بهینه‌سازی تجربه کاربری (UX)، استفاده از صفحات فرود جذاب و بهبود فرآیند خرید کاهش یابد.

درجریان افزایش فروش آنلاین نیز همین چالش برقرار است؛ تبلیغات ممکن است در برخی از مواقع کارآمد نباشند و تاثیر زیادی بر جذب مشتریان نگذارند. در چنین شرایطی، بازنگری در استراتژی تبلیغات و ارزیابی دقیق داده‌ها می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند. استفاده از تبلیغات هدفمند و شخصی‌سازی‌شده می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

برای جذب مشتری از چه ابزارهایی استفاده کنیم؟

ابزارهای جذب مشتری شامل چندین دسته کلیدی هستند که با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا بهترین نتیجه را ارائه دهند.

  • ابزارهای بازاریابی ایمیلی مثل Mailchimp و نجوا امکان ارتباط هدفمند با مشتریان و ارسال پیشنهادهای خاص را فراهم می‌کنند.
  • مدیریت شبکه‌های اجتماعی با ابزارهایی مثل Buffer و نوین هاب به افزایش دسترسی برند کمک می‌کند.
  • چت‌بات‌ها مثل گفتینو، ارتباط سریع و خودکار با مشتریان را تسهیل کرده و داده‌ها را به CRM منتقل می‌کنند.
  • ابزارهای سئو مثل Google Analytics، امکان تحلیل رفتار کاربران و بهبود محتوا را فراهم می‌کنند.
  • سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مثل WordPress، بستری برای تولید محتوای جذاب و هدفمند ارائه می‌دهند.
  • پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین مانند Google Ads، به جذب مخاطبان هدف کمک می‌کنند.
  • ابزارهای نظرسنجی مثل پرس لاین یا گرویتی فرم، بازخوردهای ارزشمند برای بهبود تجربه مشتری را جمع‌آوری می‌کنند.
  • CRMها مثل پارس ویتایگر، اطلاعات مشتریان را متمرکز کرده و تمام این ابزارها را بهینه‌سازی می‌کنند.

به نظر منطقی ترین حالت این است که همه این ابزارها در کنار CRM نقش مکملی ایفا کنند و تمام اطلاعات در CRM ثبت و فرآیند ها طبق سیستم CRM اجرا شوند. از طرف دیگر نرم‌افزارهای CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) به‌طور مؤثر هزینه‌ جذب مشتری را کاهش می‌دهند. این ابزارها با بهینه‌سازی فرایندهای بازاریابی و فروش و شخصی‌سازی تجربه مشتری، به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا با منابع کمتری به نتایج بهتری برسند.

در این بین قطعا نرم افزارهای CRM دیگری در ایران وجود دارند که نام آن‌ها را شنیده‌اید ولیکن از آن جایی که ما نیز فراخور گفته خود در این صفحه، ملزم به جذب مشتری هستیم؛ پس به شما توصیه می‌کنیم که فقط و فقط از نرم افزار CRM پارس ویتایگر استفاده کنید :) خارج از طنز جمله قبل، ما دلایل بسیار منطقی‌ای برای سازمان‌ها در صفحه وجه تمایز پارس ویتایگر داریم که به قطع ما را در اولویت انتخاب بالاتری از دیگر رقبا قرار می‌دهد. یک مثال ساده در همین رشته محتوایی از مزیت ما این است که، نرم افزار ارائه شده توسط پارس ویتایگر، با تمام ابزارهایی که در بالا بیان شد (در صورت خواست مشتری)، امکان یکپارچه سازی اطلاعات دارد.

تاثیر نرم افزار CRM در افزایش و جذب مشتری

افزایش فروش با نرم افزار CRM، پر کاربردترین تکنیک این روزها در بین صاحبان کسب و کار است. نرم‌افزار CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) می‌تواند تأثیرات چشمگیری در افزایش و جذب مشتری داشته باشد. در اینجا به برخی از این تأثیرات اشاره می‌کنم:

1- شخصی‌سازی ارتباطات: با ذخیره و تجزیه و تحلیل داده‌های مشتریان، نرم‌افزار CRM به شما این امکان را می‌دهد که ارتباطات خود را شخصی‌سازی کنید. این بدان معنی است که شما می‌توانید پیشنهادات و پیام‌های خاص برای هر مشتری ارسال کنید که باعث افزایش احتمال جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان موجود می‌شود.

2- تحلیل داده‌ها و پیش‌بینی نیازها: CRM به شما کمک می‌کند تا رفتار مشتریان را تحلیل کرده و بر اساس داده‌های گذشته، نیازها و ترجیحات آن‌ها را پیش‌بینی کنید. این پیش‌بینی‌ها به شما کمک می‌کند تا خدمات و محصولات خود را دقیق‌تر به مشتریان پیشنهاد دهید، که در نتیجه جذب مشتریان جدید را تسهیل می‌کند.

3- مدیریت و پیگیری فرصت‌ها و لیدها: نرم‌افزار CRM به شما این امکان را می‌دهد که هر فرصت و لید (سرنخ فروش) را به صورت منظم پیگیری کنید. این امر باعث می‌شود که هیچ فرصتی از دست نرود و تیم فروش شما بتواند به سرعت و به‌طور مؤثر به نیازهای مشتریان پاسخ دهد.

4- بهبود تجربه مشتری: با استفاده از CRM، تیم‌های فروش و خدمات مشتری می‌توانند در هر زمان به تاریخچه کامل ارتباطات و تعاملات با مشتریان دسترسی داشته باشند. این باعث می‌شود که مشکلات و درخواست‌های مشتریان سریع‌تر حل شود و مشتری تجربه بهتری از تعامل با شما داشته باشد. تجربه مثبت مشتری باعث می‌شود که احتمال بازگشت و جذب مشتریان جدید افزایش یابد.

5- افزایش کارایی و بهره‌وری تیم فروش: CRM ابزارهایی برای اولویت‌بندی و مدیریت کارهای روزانه تیم فروش فراهم می‌کند. این امر باعث می‌شود که تیم فروش بتواند زمان خود را بهتر مدیریت کند و بیشتر به مشتریان بالقوه و فعلی رسیدگی کند. در نتیجه، تبدیل لیدها به مشتری واقعی و جذب مشتریان جدید بیشتر می‌شود. پیش از این در مجله کسب و کار پارس ویتایگر مفصلا راجع به مهارت های فروش، صحبت کرده‌ایم.

6- اتوماتیک‌سازی فرآیندها: بسیاری از فرآیندهای بازاریابی و فروش می‌توانند به صورت خودکار در CRM تنظیم شوند. برای مثال، ارسال ایمیل‌های پیگیری، یادآوری تماس‌ها یا حتی انجام کمپین‌های تبلیغاتی می‌تواند به‌طور خودکار انجام شود. این اتوماتیک‌سازی باعث می‌شود که فرآیندها سریع‌تر انجام شوند و به تیم فروش امکان بدهد تا بر روی جذب مشتریان جدید تمرکز بیشتری داشته باشد.

7- کمک به وفاداری مشتریان: CRM با ارائه خدمات بهتر و ارتباطات شخصی‌سازی شده، مشتریان را به سمت وفاداری بیشتر سوق می‌دهد. مشتریان وفادار نه تنها بیشتر خرید می‌کنند، بلکه به‌عنوان سفیران برند، می‌توانند به جذب مشتریان جدید کمک کنند. برنامه های وفاداری مشتریان پیش از این در پارس ویتایگر برای شما تدوین شده است.

جذب مشتری جدید با تکنیک های بازاریابی و نرم افزار CRM

مرکز توجه دنیای مدرن در جذب مشتری جدید “خریدن” از اهمیت پایین تری نسبت به “جلب توجه” برخوردار است. یعنی استراتژی های جذب مشتری یا همان تولید سرنخ فروش  نیازمند اصلاح در تمام صنایع برای برآورده کردن بهتر نیازهای بازارهای هدف است.

جذب مشتری جدید در دنیای مدرن “خریدن” توجه آنها نیست، “جلب” آن است. یعنی استراتژی های جذب مشتری یا همان تولید سرنخ نیازمند اصلاح در تمام صنایع برای برآورده کردن بهتر نیازهای بازارهای هدف است.

اولین قدم در این تکامل این است که محتوای جذابی ایجاد کنید. و دوم این است که از آن محتوا برای تبدیل بازدیدکنندگان به سرنخ استفاده کنید. البته صحبت درباره ی این کار بسیار آسان تر از انجام آن است!

برای مشخص کردن اهمیت یک استراتژی قدرتمند جذب مشتری جدید، یک مثال می زنیم. فرض کنید می خواهید تعدادی سنگ، سنگریزه، ماسه، و مقداری آب را در یک شیشه به کارامد ترین نحو ممکن جای دهید.

با اولویت بندی بزرگ ترین اقلام و قرار دادن آنها در شیشه پیش از سایر سنگ ها، می توانید مقدار فضای مورد استفاده را بهینه سازی کنید. و طبیعتا، آب آخرین چیزیست که به شیشه اضافه می شود. هنگام اجرای راهکارهای جذب مشتری جدید نیز باید ذهنیتی مشابه داشته باشید.

سنگ ها و سنگریزه های بازاریابی درونگرا

شعار ما در مجله کسب و کار پارس ویتایگر، کمک به رشد و ارتقا با ارائه محتوای مفید درباره کسب و کار ها است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه تکنولوژی و سازمانی، فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

سنگ های بزرگی که برای استراتژی شما ضروری هستند، چیستند؟ سنگریزه هایی که به عنوان ابزار ثانویه و حمایتی برای کسب و کار شما عمل می کنند چطور؟ چه چیزهای کوچکی “شن” کسب و کار شماست؟ اکثر کسب و کار ها معتقدند که مشتریان “سنگ” های استراتژی آنها هستند.

اهمیت مشتریان برای هر کسب و کار غیر قابل انکار است. اما بیایید برای لحظه ای به آنها به عنوان آبی که در نهایت برای پر کردن شیشه استفاده می شود فکر کنیم. آب تنها بعد از آنکه همه ی اجسام جامد در شیشه قرار گرفتند، اضافه شد. کسب و کار شما می تواند از این نگرش در استراتژی بازاریابی خود بهره برد.

چهار اصل جذب مشتری جدید در بازاریابی درونگرا

جذب مشتری جدید

محتوای وب سایت شما سنگ های شماست. همان طور که پیش تر اشاره شد، محتوای جذاب نقش بسیار مهمی در جذب مشتری جدید ایفا می کند. تمام ابزارهایی که برای تولید ترافیک و خوانده شدن وبلاگ شما استفاده می شود، مانند SEO، PPC و شبکه های اجتماعی، در همین بخش قرار دارند.

برای مشتری ها دام نگذارید، سعی کنید کسب و کار (و وب سایت) خود را به منظره ای تبدیل کنید که مخاطبان خود به خود جذب آن می شوند. این که چطور باید این کار را انجام دهید در زمره ی وظایف یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ قرار دارد.

دیگران در پارس ویتایگر خوانده اند: چگونه کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟

1- جذب مشتری جدید بالقوه

اگر کمی اطلاعات از بازدیدکنندگان خود نگیرید، حدود نیمی از آنها هرگز به سایت شما باز نخواهند گشت. یک آدرس ایمیل بهترین چیزی است که یک بازاریاب می تواند در این مرحله از بازدیدکننده درخواست کند، اما بازدیدکنندگان همیشه تمایل به ارائه این نوع اطلاعات شخصی ندارند.

دکمه هایی با مضمون “اینجا ثبت نام کنید” که دورتادور یک صفحه ی سایت به وفور یافت می شوند، عملا به معنی “برای شما خیل عظیمی اسپم خواهیم فرستاد” هستند. به همین دلیل است که بازاریاب ها به پیدا کردن راه های جدیدی برای به دست آوردن این اطلاعات نیاز دارند. بسیاری از آنها برای بهبود و تسریع فرایندهای بازاریابی، از نرم افزارهای مربوطه استفاده می کنند.

نیکلاس کاسمیچ، مشاور بازاریابی استراتژیک و متخصص تبلیغات فیس بوک، پیشنهاد جدیدی برای به دست آوردن اطلاعات بازدیدکنندگان می دهد. او معتقد است که دو قانون طلایی باید در نظر گرفته شود:

  • قبل از این که درخواستی داشته باشیم، باید چیزی به مخاطب ارائه دهیم
  • هر گام فرایند بازاریابی (تبلیغات) باید به خودی خود ارزشمند باشد

بیایید چند سال پیش تکنولوژی و خودمان را در نظر بگیریم: باورتان می شود اینباکس ایمیل قابل دسته بندی، یک آپشن کاملا لوکس بود؟ تمام اطلاعاتی که شما می خواستید به راحتی به پوشه ی مخصوص خود تحویل داده می شد. همه ما فکر می کردیم “تکنولوژی چه کارها که نمی کند!”. اما این روزها سالهاست که گذشته اند.

حالا بیایید کمی پیش تر برویم. دقیقا همان روزهایی که سعی می کردیم سیل اسپم را از ایمیلمان دور کنیم، و از باز شدن پنجره های مزاحمی که با کلیک های سهوی در یک صفحه به مانیتورمان هجوم می آوردند، به هر قیمتی پیشگیری کنیم. احتمالا جایی در میان پاک کردن پوشه اسپممان که چندهزار ایمیل در آن وجود داشت، و نصب پاپ آپ بلاکر ها با عصبانیت و کمی درماندگی به خود قول دادیم که دیگر هیچ گاه “اینجا ثبت نام نکنیم”.

چاره چیست؟ بازاریابانی که قصد دارند حقیقتا مطالب مفید و جذاب برای مخاطبان خود بفرستند باید چه کنند؟ برای جذب مشتری جدید از این طریق، باید رابطه ای دو طرفه با سرنخ ها پایه گذاری کنید. رابطه ای که برای هر دو طرف سودمند باشد. بسیاری از برندهای برتر جهان با استفاده از CRM کلیه فرایندهای فروش و بازاریابی خود را بهبود بخشیده اند.

2- آهن رباهای مخصوص جذب مشتری جدید

افزایش ارزش طول عمر مشتری نیاز به بهینه سازی روند تبدیل بازدیدکنندگان به سرنخ دارد. متأسفانه، شکافی بین مرحله تولید ترافیک و مرحله تولید سرنخ وجود دارد که اغلب باعث می شود بازدیدکنندگان تنها یک بار به سایت شما سر زده، و تلاش های شما را برای ضبط اطلاعات خود را نادیده بگیرند. این بازدیدکنندگان هرگز از شما خبری دریافت نخواهند کرد.

شما می توانید این شکاف را با آهنرباهای جذب مشتری جدید پر کنید. آهن رباها ابزارهایی هستند که در ازای دریافت اطلاعات مخاطب به آنها پیشنهادی ارزشمند می دهند. کسب و کارها با استفاده از آهنرباهایی مانند ایمیل های دوره ای انتخابی، اشتراک، و فالو در شبکه های اجتماعی به دنبال پیدا کردن نشانه های علاقه مندی بازدیدکنندگان سایت خود هستند.

هدف این است که اجازه ی بازدیدکنندگان برای پیگیری های آتی را کسب کنید. برخی از نمونه های آهنرباهای جذب مشتری جدید عبارتند از:

    • سری ویدئوهای آموزشی
    • نسخه رایگان
    • وبینارها
    • کتاب های الکترونیکی
    • گزارش های مربوط به صنعت
    • کتابچه های راهنما در مورد مشکلی خاص
  • مصاحبه با متخصصین در یک موضوع مربوط

این ابزار آموزشی رایگان اعتماد بازدید کنندگان وب سایت شما را جلب کرده و به شما اجازه می دهد تا هم آدرس ایمیل آنها را دریافت کنید و هم آنها را در مورد کسب و کار خود آموزش دهید.

3- جذب مشتری جدید با استفاده از صفحات فرود

صفحات فرود یکی از پرکاربردترین و ساده ترین ابزار جمع آوری سرنخ هستند. اما مشکلی که در مورد دکمه های “اینجا ثبت نام کنید” وجود داشت، در مورد صفحات فرود نیز می تواند وجود داشته باشد.

صفحه فرود می تواند هر صفحه ای باشد که مخاطب پس از کلیک کردن روی یک آگهی یا سایر عناصر بازاریابی آنلاین به آن هدایت می شود. نکته ی قابل توجه این است که صفحات فرود می توانند به طور مستقل از وب سایت شرکت شما وجود داشته باشند. معمولا این صفحات به عنوان ابزاری برای یک کمپین تبلیغاتی یا بازاریابی واحد مورد استفاده قرار می گیرند.

همیشه حداقل یک فرم در صفحه ی فرود وجود دارد که برای گرفتن اطلاعات بازدیدکنندگان استفاده می شود. این فرم ها به نرم افزار CRM شما متصل شده، و سرنخ های جدید را به طور خودکار در سیستم شما ثبت می کنند. حتی می توانید با استفاده از گردش کارهای نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری خود ایمیل ها یا پیامک های خودکار پس از ثبت سرنخ از طریق هر یک از این صفحات فرود ارسال کنید. در ویدیوی زیر نحوه ی ایجاد کردن فرم ها در CRM را مشاهده می کنید:

از صفحات فرود می توان برای ارائه ی تخفیفات و جشنواره ها به مشتریان فعلی نیز استفاده کرد.

به طور کلی، از هر تکنیکی که برای جمع آوری اطلاعات بازدیدکنندگان و تبدیل آنها به سرنخ، و در حقیقت جذب مشتری جدید استفاده می کنید، باید قانون “پیش از درخواست چیزی ارزشمند ارائه دهید” را در نظر داشته باشید.

راه های افزایش مشتری در 10 کسب و کار مختلف و پرکاربرد در ایران

1  9 روش جدید و جذاب افزایش مشتری در بیمه
2  افزایش جذب مشتری برای موسسات آموزشی با 10 روش تضمین شده
3  راههای جذب مشتری در نمایشگاه

پ.ن: این لیست در دست تحریر تیم تولید محتوای مجله کسب و کار پارس ویتایگر است. بنابراین با حفظ اصل اعتبار و کیفیت محتوا، این لیست به مرور تکمیل و بارگزاری می‌شود.

همین حالا بصورت کاملا رایگان، نرم افزار CRM را آزمایش کنید: استفاده از نرم افزار CRM بصورت رایگان

ثبت دیدگاه